Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за SamsungDigimax A7
Автор: demiro   
Дата:   30-11-05 23:59

Здравейте,Господа!Поздравявам Ви за полезният форум!

Наскоро си купих този фотоапарат и си позволявам да Ви задам няколко въпроса,на които ако ми отговорите ще съм Ви благодарен много.
То всъщност основният ми въпрос е следният-В режим сцени,апаратът има опция за снимане на текст.Разбрах че имало възможност за извличене на текста от снимката,чрез някъкъв софтуер,как става това и по-точно какво ми е нужно?В комплекта има КД,но не открих във Фотоимпрешън4 такава възможност.
И ако не съм нахален да Ви попитам, какви са Ви впечатленията от този фотоапарат?Преди да го купя направих сравнения на http://www.dcresource.com/reviews/compare.php
с други на подобна цена и като функции ми се стори удачен избора.
Благодаря предварително за отговорите!

Публикацията е редактирана (01-12-05 00:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за SamsungDigimaxA7
Автор: Darksorrow   
Дата:   01-12-05 00:10

Колко пари даде за чудото?

Принципно при а5,а6 и а7 матрицата е еднаква, което ме навежда на мислъта, че а7, като модел с най-много мегапиксели, ще е най-шумен.

Аз имам а5 и за парите си е шампион, казвам го съвсем отговорно!
Относно това с текста - макрото върши същата работа, другото са маркетингови трикове.
Но въпросът с текста е интересен, някъде и аз бях чел такива неша...[smilie5]

Re: Питане за SamsungDigimax A7
Автор: solo5   
Дата:   01-12-05 09:27

предполагам че с Fine Reader ще става работата [beer]

Автор: hav   
Дата:   01-12-05 11:52

Това се прави в компютър "извличането на текст". Някой му викат "трасиране". Аз ползвам точно FineReder-а, защото се оправя чудесно на български.
Иначе, аз си сканирам със скенерче, което струва 100 лв. Хитрото при фотоапаратите е че са малко по-удобни от скенера, и снимането става бързо.

Ще ти препоръчам една програма - казва се Book Restorer и има страхотни възможности за "проваяне" точно на снимани с фотоапарат книги - изправя изкривяванията, какот причинени от бъчвата на макрото, така и тези, които се дължат на не-добре опъната книга, или на снимане под ъгъл. Също може да маха пръстите, с които си държал книгата. (програмата е платена, аз ползвам някаква стара версия и връщам датата назад, за да работи).

Дата:   01-12-05 21:02

Мерси на всички за мненията!
То Darksorrow:
За 470лв. от Техномаркет,по-евтино не можах да го намеря[smile]

Автор: Darksorrow   
Дата:   01-12-05 22:10

За парите си е супер, сигурен съм... Честито :)

Автор: Кирил   
Дата:   02-12-05 14:24

Софта се казва Digimax Reader и трябва да го има в комплекта на хапарата.

Дата:   03-12-05 01:02

То Darksorrow :
Мерси[smile]

То Кирил:
За съжеление в комплекта ми има само Digimax Viewer;Photoimpression и драйвер за виндоса[smilie11].

Благодаря за отговорите!Ще потърся някои от препоръчените програми,за сега не са ми притрябвали толкова,но нали съм си маниак [beer]

Автор: stoicho_k   
Дата:   06-12-05 14:59

Аз също имам DigimaxA5, и съм си доволен от него. Софтуера, който е за символното разпознаване е доста муден и има проблеми с кирилицата, така че не си струва. За сега най-добър си остава FineReader от 6 версия нагоре.

първа  назад  1     всички  напред  последна