Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Първи впечатления от КМ 5D
Автор: boni   
Дата:   02-12-05 02:20

Днес имах възможност да го пробвам за първи път.
Много приятно впечатление ми направиха 3 неща:
1. Теглото - въпреки малкия си размер апаратът създава усещането за солидна изработка, тежи си като истински апарат от доброто старо време.
2. Антишейк матрицата кове... Снимах с 50/1.7 и мога да кажа, че обективът е резачка и на 1.7, а стабилизацията е супер !
3. Високото ИСО е много безшумно. Дори и на 3200ИСО нямам забележки.Има малко хроматичен шум на 3200, но се чисти лесно и безболезнено с фш9.

Като цяло - това е единствения апарат при който комбинацията от високо ИСО и налична стабилизация със светосилни обективи, какъвто е 50/1.7 ,дава огромни възможности за снимане при много ниска осветеност.
Другите марки не предлагат стабилизирана оптика със светосила по-голяма от 2.8 или ако има някои стабилизирани обективи на 2 , то са на баснословни цени.
Ето два бързи примера как се държи камерата с обектив 50/1.7 на изкуствено осветление.Всички настройки на ауто.

1/13сек бленда 1.7:
http://belfo.photo-forum.net/test/km2.jpg

A ето и какво става на 3200ИСО:
http://belfo.photo-forum.net/test/km3.jpg

Eto oshte kadri:
http://belfo.photo-forum.net/km/page8-1.htm

Очаквайте още много снимки и проби при всякакви светлинни условия :)

Публикацията е редактирана (03-12-05 18:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Първи впечатления от КМ 5D
Автор: japanese   
Дата:   02-12-05 02:24

Публикацията е редактирана (02-12-05 02:27)

Автор: hash   
Дата:   02-12-05 02:25

вече работи :)

Дата:   02-12-05 02:28

Оправих го.
Абе на 3200ИСО това нещо шуми по-малко от 200ИСО на компактен 8мп апарат с 2/3" матрица ...

Автор: Grandpa   
Дата:   02-12-05 03:38

ако първата фотка верно е на Ф1.7 и не си я барал...ебати антишейка...ебати обектива [smilie24]

Автор: Pulsar   
Дата:   02-12-05 05:33

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: PeterPAN   
Дата:   02-12-05 07:56

[smilie24]

Автор: matasel   
Дата:   02-12-05 07:58

Бони, тази Минолта изглежда много примамливо. Преди година-две някои се смееха, когато Минолта въведе ОС, чрез движение на матрицата, но това според мен е най-добрият начин. А и цената и е доста примамлива, още повече, че няма нужда да се бъркащ за стабилизирани бективи[beer]
Имам един въпрос. Има ли възможност да се задава ръчно фок. разст. на обектива, ако това е стар обектив, който апарата не може да разпознае, защото поведението на матрицата в режим на ОС зависи от ф.р.[smilie11]

Автор: Стоев   
Дата:   02-12-05 08:30

[smilie5] [smilie24]

Автор: gorbi   
Дата:   02-12-05 08:32

мда... и аз пробвах една, много ми хареса картинката на 3200......

Автор: icikonti   
Дата:   02-12-05 08:58

[smilie24] И мене ме интересува въпроса на matasel [beer]

Дата:   02-12-05 09:18

Grandpa - има си Exif на снимките, там си пише. На върпоса на Матасел ще отговоря съвсем скоро от личен опит, тъй като Светльо Драгиев обеща да даде един преходник за М42.

Автор: aleksander   
Дата:   02-12-05 10:22

Браво Бони, ако пуснеш и ревю ще си едва ли не третия човек дето прави подобно нещо за тоя хапарат из целия нет[smilie24] , а по форумите още нищо лошо не съм прочел за него а и в ръката стои мнооооооого по-добре от 350-ката ([shtrak] поне за мен де)
чакам ревю[cool]
п.с. както и шестица от тотото да си купя един[smilie8]

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   02-12-05 10:36

в Мinolta-forum.de пише, че си работи и с М42... И аз я чакам минолтата..нали съм си минолта фен...чух някакви слухове че щяла да се продава с 2 обектива 18-70 и 70-200 за 1800 ЛВ...Ако е така щте тегля заем и я взимам веднага..иначе сте поспестявам и после пак я взимам. Държах я веднъж в ръце, но и беше паднала батерията...наитина много удобно и добре направено тяло.. преходник за М42 мога да усигуря веднага щтото аз главно с М42 снимам на моята лентова минолта.

Дата:   02-12-05 12:55

Направих запитване, от КМ ми отговориха, че антишейка работи с всякакви обективи, включително и М42.
Да, ще има и ревю разбира се.
Ето още снимки от мен:
http://belfo.photo-forum.net/km/page8-1.htm[beer]

Автор: hav   
Дата:   02-12-05 13:28

Според мен антишейка на КМ е съвсем логично да си работи със всичко, което създавя някакъв (ФОКУСИРАН) образ върху матрицата. Пради време един приятел си поръча КМ - А200, и четохме по нета за тоя антишейк: просто на едни бубинки е окачена матрицата, и електрониката се опитва да я движи така, че да не бяга образа от пикселите в предния момент. Нещо не можахме да усетим дали при визиране работи (А200 е с EVF, така че всичко минава "през антишейка" ужким), защото във визьора не се усеща трепването. Според мен би трябвало да започва след отваряне на затвора да действа.

Лично от "експериментите", които си правихме с А200-цата, мога да кажа, че антишейка е страшен. Просто сравняваш: с него, без него, и ти пада ченето! (ниско ISO, тъмно или свита бленда, дълъг ZOOM - естествено, за да стане дълга експозицията)

Освен това, мое лично мнение е, сравнявайки го с Canon IS-1 (новия IS-2 не съм го пипал [smilie2] ), че антишейка на Минолтата е по-умно измислен, поне при филмчетата. Типично за канона като пускаш антишейка, и да трепва образа, което се записва, а Минолтата не ти разрешава да го пускаш-спираш докато правиш филма (то това не е много гениално, ама върши някаква работа). И друго: на канона, когато филмираш и антишейка работи, при движението (просто се завърташ, за да направиш панорама) антишейка се опитва да ти коригира твоето плавно движение. Това добре - нормално е, електрониката не знае дали трепериш (от студ, като на рекламата на Панасоника) или умишлено се движиш, но проблема е когато антишейка стигне до крайно положение на лещата, и вече няма на къде да мърда, то тя се връща скокообразно в нулево положение, и ако ти продължаваш да се движиш - това се повтаря, правейки плавното ти движение стъпково. На Минолтата е същото, обаче след като стигне в крайно положение (предполагам само) или остава там, или много плавно се връща в нулево, така че такова трепване и скокообразно движение на кадъра после във филма няма. Да - на канона можеш да спираш антишейка, когато почнеш да се въртиш, обаче тогава става трепване на образа от самото му вклъчване (може и да са го правили в новия модел). Иначе и двата антишейка дават страшен резултат при снимки на дълъг зум.. не е рекламен трик. А пък на 5D сигурно е още по "джиджана тая работа".

А, и антишейка на Минолтата може да ти изтръска матрицата от прах, [smilie18] хаха. (шегувам се)

Публикацията е редактирана (02-12-05 13:37)

Автор: Один   
Дата:   02-12-05 14:11

Онзиден ги гледах слежени един до друг KM 5D и Nikon 50D ... в комплект с обектиФчета ... на конкурентни цени ... [smilie24] [smilie24]

... няма да кажа в кое фото за да не прозвучи като реклама [ezik]

обичам конкуренцията в действие [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

[shtrak]

п.п. Въпрос към Бони - снимката km3.jpg със светкавица ли е правена, или това си е естествена сянка от стайно осветление?

Дата:   02-12-05 14:15

Няма нито една със светкавица.Още не съм пробвал светкавицата.

Автор: seven   
Дата:   02-12-05 15:28

"Although I really liked this camera, I was just slightly disappointed by the overall quality since I love my eye candy. Yes it took very nice photos indoors and out and some of the prints were lovely. Yet they weren’t as good as the 8-megapixel Canon Rebel XT. I even tweaked saturation levels and it really didn’t help that much. Even though that camera is nowhere near as sophisticated as the 5D and is less solidly built, I’d opt for pure picture firepower."

Автор: sd   
Дата:   02-12-05 15:35

Понеже започват да се носят слухове за промоцията на Dynax 5D, която готвим, хайде и аз да си призная истината:
а тя е: Dynax 5D + 18-70 + 70-210 + Sandisk CF 512 MB Ultra II = 1699 ЛВ С ДДС.

Автор: gorbi   
Дата:   02-12-05 15:42

еее баси офертата...... [smilie24]

boni, имаш ли идея защо като дам на CS2 да ми направи като твоето албумче, при инсталиран флаш ми забива и нищо не става..... Иначе обикновенните, без флаш web албуми - няма проблем......... [smilie11] Нещо бъркам сигурно, не мога да се усетя.......

Автор: doktora   
Дата:   02-12-05 16:34

Баси,много добро качество показва.Включвам я в списъка си.Бони[smilie24]

Автор: matasel   
Дата:   02-12-05 17:08

Бони, колко бързо записва RAW тази KM[smilie11]

Автор: djore   
Дата:   02-12-05 17:15

опаа такава оферта... айде ревюта :)[smilie24] [smilie24] [smilie24]

колко му е кроп фактора?

Публикацията е редактирана (02-12-05 17:27)

Автор: ikeaboy   
Дата:   02-12-05 17:27

[smilie24] shte mi e interesno da vidia primeri za AS matricata na 150-200mm

boni , dai si mnenieto za kitovia 18-70 - struva li si parite ( okolo 80€ ) ili po-dobre da se investira v "zamestnik"

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна