Автор: Mobby_Dick
Дата: 22-06-04 17:26
Това, че това което продават Хама като проксарни лещи мож да си го спретнеш във всяка оптика е така, но това не го прави по-малко тъпо и аматьорско.
Те Хама отдавна продават и пластмасови филтри, кретенията е широко разпространена, като гледам такива като тебе какво пазаруват. АЗ ПО ПРИНЦИП КАЗВАМ, че проксарните единични лещи са тъпня, ако не можеш да вденеш, а момчето не ми е смешно - то не разбира от оптика вероятно /като тебе/, но знае, че по-добре да си го купи от магазина (за да не му го изрежат криво, вероятно...и тук е прав, ако е педант, точността е различна, вероятно е различна и точността на шлифовката и полировката, а при един двоиноизпъкнал мениск освен диоптъра му има и значение точното съотношение на страните - може да е различно изпъкнал с една и съща опт. сила. Това в оптиката го правят за очила, и съобразяват кривините с удобството на окото и орбитата му, а не с фотографски обектив)- лошо няма, и неправилно дори няма, щом не разбира. Известно ли ти е, че стъклата в оптиките са от различни смески, има оловни /флинклас/ и кронови обикновени, и какви ли не, меки и твърди. Шлайфал съм доста такива като ученик, правех обективи за телескопи, и купувах стъкла от оптиките. Известно ли ти е, че една леща влияе не само с оптическата си сила, но и със състава на стъклото в нея - напр. за корекция на хроматичната аберация?
Друг е въпроса, ако човек е решил да прави арт, и да си сложи вместо обектив въобще едно менискче отпред - чудо. Дори такова бездарие като теб така може да открие себе си във фотографията./пускал съм тема/.
|
|