Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Стоев, я кажи....
Автор: diandimov   
Дата:   13-11-05 11:22

Възгордя ли се?

Просто исках да те питам - понеже наскоро четох теми във форума за снимането с диапозитив и там се казваше за "излъгването" на апарата ако не е про и не дели на 0,3 да се излъже с исото- ако филма е 100 да се сложи на 125.
Не е ли обратното? Моите диапозитиви излизат по- тъмни отколкото би трябвало, тоест слагам на 100 аса филм исото на 80, за да си мисли апарата че филма е е еди -какъв си и да пусне повече светлина...

Отговори на това съобщение
 Re: Стоев, я кажи....
Автор: pinko   
Дата:   13-11-05 11:34

Как ще снимаш един 100аса диапозитив зависи освен всичко друго и от проявяването, което в БГ е доста непостоянно и различно в различните фотоателиета...

Ако ще го проявяваш на Операта, го снимаш като 80 аса, ако ще го проявяваш на Магурата трябва да се снима като 125аса.

Навремето, когато имаше горе-долу читава проявка на Шипка, за тях се снимаше на 64аса.

Автор: scrap   
Дата:   13-11-05 11:51

Верно,че още е неделя сутрин,ама какво общо има тая тема със Стоев и това,дали се е възгордял. [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   13-11-05 13:35

diandimov написа:

Възгордя ли се?
Къде пък съм писал у теми за диапозитив? [smilie8]

Ако съм раздавал някога мнение за диапозитиви, да се счита че съм бил пиян към момента на писането. [smilie5]

[ezik]

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна