Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кой, какъв апарат използва ?????
Автор: vvlestat   
Дата:   11-11-05 14:17

Нека който има желание да напише какъв фотоапарат използва и по-точно с какъв фотоапарат са направени снимките му в профила. Мисля, че това ще помогне доста на начинаещите, вкл. и на мен да видят максималните възможности на съответните фотоапарати и биха си избрали по лесно машинка. Разбира се няма да можем да направим същите хубави снимки поради липсата на опит и знания, но поне ще знаем до къде можем да стигнем с избрания фотоапарат. Благодаря на всички

Отговори на това съобщение
 Re: Кой, какъв апарат използва ?????
Автор: luboar   
Дата:   11-11-05 14:24

ela w zonata, tam dawame info [smilie24]

Автор: ancho   
Дата:   11-11-05 14:27

Млади момко,
Това че всички в момента затъват в тежки заеми за да си купят DSLR не озтачава че само апарата прави снимките. Има тук достатъчно теми за задапаратното устройство.
На special_k и "Смена" да му дадеш в ръцете и снимки за чудо и приказ ще направи. А на мен и Mark 1 да ми дадеш няма да стана и наполовина (къде бе 1/100) добър колкото него !
Освен това има достатъчно теми с идеи да се пише под снимките с какво са снимани. Но собствениците и администратори на сайта непоклатимо не оттъпват.

Автор: samara   

ще видят дръжки, ще видят кой колко разбира на сопата ! [smilie3] [smilie18] [beer] [shtrak]

Автор: rumiana   

абе как се ходи в тая зона? нещо не намирам линк [smilie11]

Автор: mickata   
Дата:   11-11-05 14:28

Само със Смена 8М снимам.... и не мисля да го сменям... напълно покрива изискванията ми[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: volokin   
Дата:   11-11-05 14:31

излизаш във всички теми, после-----> скрул до долу прозореца ------> всички форуми ----> после Free Zone[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (11-11-05 14:32)

Автор: luboar   
Дата:   11-11-05 14:33

ela, ela rumi mome..tam e tymno ...ima talasymi....teb 6e te dam na Stoev !!!

Публикацията е редактирана (11-11-05 14:34)

Автор: vvlestat   
Дата:   11-11-05 14:38

На мен ми е ясно, че не мога да постигна същите снимки като на профитата, но поне като имам тяхния апарат знам до къде бих могъл да стигна

Автор: ancho   
Дата:   11-11-05 14:44

Ами тогава подходи така:
"А бре пичове,
Имам тука 3000 (не по-малко) излишни левчета и искам да си купя апаратче, та кажете ми моля кво да е то"

Автор: Han_Solo   
Дата:   11-11-05 15:03

Е аз като снимам с такъв апарат който ме кефи какво да напиша [shtrak] айде да не споменавам марки че темата пак ще стане голяяяяяяяяма [ezik]

Автор: dashrendar   
Дата:   11-11-05 15:06

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/expensive-ps.shtml

iskam da ga pipna

Автор: thor   
Дата:   11-11-05 15:27

само с хубав фотоапарат можеш да направиш добри снимки във всяко и едно отношение - естествено трябват ти и малко познания и стремеж да постигнеш това ,което би ти харесало най много ..[smilie24]
иначе с какъвто и да е фотоапарат можеш да направиш интересни снимки ,но това ,че снимките ти ще да са интересни за всички ,не значи ,че ще са технически добри ...[smilie24]
ето и един пример ,в края на 60-те и в началото на 70-те години един механичен фотоапарат Spotmatic с нормален обектив Super–Takumar 50mm f1.4 M42 е струвал колкото средна едномесечна инженерска заплата ( давам пример заплата в Белгия - тъй като информацията я имам от там ) което сега ще рече около 4500US$-5000US$ ..
сега същият фотоапарат можеш да го намериш за 100-на US$ доларес заедно с обектива и снимките които ще имаш възможност да правиш с него и с малко познания фотографски по нищо няма да отстъпват по качество от тези които би правил с един съвременнен фотоапарат Nikon F6 екипиран с един Nikkor 50mm f1.4 струващ около 2500US$ колкото е средната работна заплата на един квалифициран работник в USA таааааааааа ..какво значи, какво/що е хубав фотоапарат ще разбереш ,ако прочетеш няколко книжки по фотография ( и естествено ,се постараеш да ги разбереш добре ).....иначе тук рискуваш да ти набиват в главата с чукове ,че за да правиш хубава фотография требе да си купиш задапаратно и да се учиш от корифеите ...[smilie6]

[beer]

Автор: veronichka   
Дата:   11-11-05 15:40

:))
и аз имам 1-2 снимки със Смена Символ, при това качени тук.
:)

Автор: matasel   
Дата:   11-11-05 16:02

Да подкрепим примера на thor за Spotmatic с пресен факт [beer]

Автор: navy   
Дата:   11-11-05 16:13

Мина времето, когато само с мерак и постоянство можеш да свалиш някой мацка. Сега е необходимо и ... материално обезпечение [smilie7]
Особено във фотографията [smilie18]

Автор: Стоев   
Дата:   11-11-05 23:20

Нейви,

и лека кола (с ударение на о-то) да не оди мацка гола [ezik] [beer]

Автор: Han_Solo   
Дата:   11-11-05 23:33

Стоев написа:

> Нейви,
>
> и лека кола (с ударение на о-то) да не оди мацка гола [ezik]
> [beer]
И 100 кила ракия давам - само да те притежавам [smilie5]
а къде е: Има ли мисъл има ли чуство само тгава има изкуство

Автор: ecobo   
Дата:   11-11-05 23:46

К'во не му харесвате на Смяна-та не знам. Обектива му трепе почти всички лентови "сапунерки" на пазара. С такова чудо на техниката съм правил невероятни снимки. Трябва само един евтин светломер и "глей ко стаа" :-)

А Тор е прав - техническо съвършенство (ако изобщо има такова), може да се постигне само с технически съвършена техника (такава със сигурност няма). [smilie25]

Дата:   12-11-05 00:06

ми кво да му харесвам на смяната ..[smilie11] ..

смяната мое да утрепе само смяна ..[smilie23]
иам една торба джапонски сапунерки и сичките ше ий цепнат задника на смяната по сичките шевове ..па даже и са по добри и от зенитите с китаците им ..[smilie24]

естествено ,че с хубав фотоапарат и най вече хубав обектив ще се правят по добри ..амааа с мноо пъти по добри в техническо отношение фотки ....[smilie24]

а пък ..кой с какво е направил най хубавите си фотки си е негов проблем ..това ,че си ги харесва той не значи че технически ще да са по добри ,отколкото ако бяха правени с по добър фотощрак/обектив/филм ( ако не можеше да се създава по добро от по доброто и от доброто ,нямаше изобщо да има развитие във фотографията и всички щяхме да си щракаме със смени ,вилии,ломо и други детски играчки в този дух ...) ....
мдааам такиви ми ти раооти ..все пак си има някакъв минимален стандарт за правене на хубави фотки .....[smilie21]

[beer]

Автор: pejzagisto   
Дата:   12-11-05 00:22

Ето един линк за понижаване на стандарта:
http://www.toycamera.com/profiles/Preview/user_preview_bio.cfm?Name=Gordon%20Stettinius.
Доста по-интересни има тук (не може да се линкне галерията директно).

Зависи какво и как се снима. Понякога е необходим калпав апарат за постигане на търсения ефект.

Публикацията е редактирана (12-11-05 00:23)

Дата:   12-11-05 00:46

хахахахах ..калпав ефект , мое да се постигне в всичко по добро от калпавото .....[smilie23]
обратното е невъзможно ....[smilie23]
останалото са тинтири-минтири за чесане на езици ...[smilie23]
на който му се занимава може да продължава...[smilie23]

Автор: pejzagisto   
Дата:   12-11-05 05:10

Човекът от линка е професионален фотограф и, изглежда, се радва на определена популярност. Преценил е, че "калпавият" ефект има художествена стойност, а очевидно и клиентите му са съгласни.
Снимки за веществени доказателства трябват, за чесането на езиците е ясно.

Публикацията е редактирана (12-11-05 05:56)

Автор: Стоев   
Дата:   12-11-05 10:53

ecobo написа:

К'во не му харесвате на Смяна-та не знам. Обектива му трепе почти всички лентови "сапунерки" на пазара. С такова чудо на техниката съм правил невероятни снимки.
Екобо, Смяна 8М е с малка матрица натъпкана с 8Мпиксела бе[ezik]

Иначе обектива реже фаянса[smilie24]

[beer]

Автор: navy   
Дата:   12-11-05 11:46

Може да е професионален, ама снимките му са ужасни.
Гледам само от техническа гледна точка [smilie7]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна