Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дигитана Минолта и външна светкавица - проблем
Автор: dobrifoto1   
Дата:   02-11-05 16:34

Сдобиж се с "MINOLTA PROGRAM FLASH 3600HS(D),но когато исках да сработи при лоши светлинни условия c Konica Minolta Dimage Z1,червената й автофокусна лампа не сработи при всички режими на работа на фотоапарата.
А иначе работи,защото при проба с лентова Минолта Динакс 3хi същата работи.
Къде да търся повредата? Помогнете,ако знаете!
Във фотоапарата ли?
Или нещо пропускам при пробите?
Колеги,чакам помощ!
Благодаря предварително!!

Отговори на това съобщение
 Re: Дигитана Минолта и външна светкавица - проблем
Автор: stoyan_5   
Дата:   02-11-05 16:35

Чия лампа не светна - на светкавицата или на апарата?

Дата:   02-11-05 16:56

Разбира се,на светкавицата.

Автор: nemchev   
Дата:   02-11-05 19:04

какво означава на всички режими???сложи на сингъл фокус...светкавицата на ауто и ттл...ако ти е на кънтиню нема да стане

Дата:   02-11-05 21:24

На всички режими-имам пред вид А,S,Р, М,AUTO и т.н.Но обикновено слагам на Р или AUTO.Срещу drive mode слагам single,но това "кънтеню" не ми е ясно. С английския не съм на ТИ.
Но засега резултат няма.

Автор: nemchev   
Дата:   03-11-05 09:53

ми тва кънтиню означава следящия фокус...аз снимам с минолта и досега не съм имал проблем със светкавицата...порови из менютата на тая светкавица и виж за кой режим на каква настройка трябва да е...ама тва в книжката де...не в менюто[shtrak]

Автор: PeterPAN   
Дата:   03-11-05 17:55

И аз търсих решение на този проблем и стигнах до задънена улица!

Отговора е че цифровите минолти фокусират по друг начин и АФ ламп на светкавицата не се използва!

Дори Дайнах 5Д фокусира като пуска и спира светкавицата на кратки импулси които осветяват обекта, а не ползва АФ ламп, същото решение е и при КАНОН 350, да кажат КАНОНАДЖИИТЕ И НИКОНАДЖИИТЕ как е при тях (цифровите) мисля че и там е така!

Ако намериш решение на проблема ще се радвам да го споделиш ще е полезно на всички!

ПС: Мисля че това като проблем е заложен нарочно от минолта за да имаш стимул за по висок клас апарат, иначе аз моя А200 за нищо на света не бих го сменил, ако имаше по бърз авто-фокус при слабо осветление това му единствения кусур. или ако можеше да използва по АФ ламп на външна светкавица!

Това нещо мисля че софтуерно може да се реши много лесно но уви ...

Дата:   03-11-05 21:56

Благодаря дотук на всички,макар и малко да са на брой. А и на мен да ми дойде куража-десет години работя с лентова Минолта и светкавица ...3500хi и такова нещо не ми се е случвало.
В инструкцията споменават за дигитални минолти от стар тип:Dimage RD3000 и Digital camera RD-175. Ще потърся да открия какви са те.
И все пак се надявам и други колеги да вземат отношение.

Автор: ecobo   
Дата:   03-11-05 22:03

Виж из менютата на апарата да няма някъде опция за пускане/спиране на помощната лампа на авто-фокуса. Скоро имах такъв "проблем" с едно Фуджи.

PeterPAN, при Канон наистина е така, като казваш, но само с вградената светкавичка. Когато се ползва системна светкавица, апарата пуска нейния IR-лъч и така фокусира, а не чрез импулсната лампа.

Дата:   03-11-05 22:31

Има такъв бутон и наистина при натискането му въпросната лампа мига,но щом я сложа на апарата,всичко престава да работи.
Ecobo,може да се обадя по имейла. Става ли?

Дата:   04-11-05 07:42

Как пускаш, лампата да мига (това мисля че беше за wireless flash) функция която също не работи или поне аз не можах да я пусна!

Какво чета в едно руско руководство за КМ А200 - Ако е налично слабо осветление и системата за автоматичен фокус не сработи натиснето AF/M бутона и фокусирайте ръчно, токагава фотоапарата ще премине в режим на измерване ADI (АДИ е наименование на интервейса за вризка между фотоапарата и светкавицата) на управление на светкавицата( тогава мисля че ще трябва да може да се ползва АФ лампата) ма нещо не мога да го подкарам!

Пробвал ли си да я ползваш като втора допълнителна светкавица!

Дата:   04-11-05 08:40

This flash does have an AF Assist Lamp. However, the A200 does not enable it. Ditto for the 3600 and 5600 (the A200 will not enable the AF assist lamps).

The type of light/pattern generated by the AF Assist lamps in these flashes does not work well with Contrast Detection Autofocus Systems (as found in non-DSLR cameras like your A200).

So, Konica-Minolta does not enable the AF Assist Lamp with any of their flashes from your A200.

The AF Assist lamps will work with compatible Minolta 35mm film cameras (or KM DSLR models like the 5D and 7D), since these use Phase Detection Autofocus Systems which are sensitive to the AF Assist generated by these flashes.

http://www.stevesforums.com/forums/view_topic.php?id=66977&forum_id=53

Tova e otgovora na vuprosa mai!

[smilie2]

Дата:   04-11-05 09:35

http://www.stevesforums.com/forums/view_topic.php?id=54524&forum_id=20

Дата:   04-11-05 09:47

Малко закъснях с отговора.
Лампата мига само когато светкавицата не е на апарата.Наистина,тогава се натиска УВ бутона еднократно и лампата почва да мига.Сложа ли я на апарата-край,изобщо не свети.Като втора допълнителна светкавица засега не съм я пробвал,а и не ми трябва, но ще пробвам.
Защо ми пишеш на английски?

Автор: ecobo   
Дата:   04-11-05 10:43

Добри, мейла ми е info[smile]e-cobo.com, но не съм сигурен, че ще мога да помогна. Но ще опитам[smilie3]

Дата:   07-11-05 23:18

Все още съм в началото т.е. никакъв напредък по въпроса как да пусна автофокусната лампа на светкавицата,когато е върху фотоапарата. Бих се радвал,ако по въпросите ми вземат отношение например Д Ж Ъ М Б О,С Т О Е В,Г Е Н А Т А и др., без да подценявам колегите,отзовали се досега.
От английския отговор на Петерпан разбирам, че трябва да имам огледално-рефлексна дигитална камера Минолта,което за мен е мечта-химера.

първа  назад  1     всички  напред  последна