Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Стоев, я кажи...
Автор: IvoZafirov   
Дата:   01-11-05 15:45

Стоев ние хубаво си говориме с тебе за еьтендъри и аз хубаво събирам парички, ама цяла сутрин ровя по сайтовете и откривам че двата конвертора 1,4 Х и 2Х си имат списък с обектиФчета дето стават и мойто 75-300 IS USM-че го няма там[smilie11] . Ти с какъв обектив го ползваш??

Отговори на това съобщение
 Re: Стоев, я кажи...
Автор: pinko   
Дата:   01-11-05 15:49

И не били екстендъри, най били екстенжън туби[smilie5]

Чети тук, имаше тема и сме качили и снимки с 100-300

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=237877&t=237877&phorum_uriauth=

Дата:   01-11-05 15:58

да де... грешка на езика[smilie6]
вшъщност понеже несъм много в час още би ли ми обяснил малко поИчкУ Плийз[smile]

Автор: Стоев   
Дата:   01-11-05 17:26

Pinko бе, не става въпрос за това:

[URL=http://img459.imageshack.us/my.php?image=p11401056wi.jpg]https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/ryaw0294.JPG
http://img459.imageshack.us/img459/51/p11401056wi.th.jpg
[/URL]

а за това:

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/gqjf3661.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/moved1/1e3cfd52.jpg

[ezik]

Иво,
ползвам екстендера с 70-200/2.8 ИС и 300/4 ИС.
И с двата ми работи и стабилизация и автофокуса.
Гледайки книжката за обективите :

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/nulm6899.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/ef-lens-work.jpg

забелязвам, че екстендерите (или телеконвертерите, както също ги наричат ?) EF 2.0x II и EF 1.4x II само с обективи от L-серията имат аутофокус и стабилизация, дори не с всички.
Това означава че с други EF обективи няма да има аутофокус и/или стабилизация. Най-добре е да се изпробва.

Автор: gorbi   
Дата:   01-11-05 17:37

колко пари 1,4х...?

Автор: neuromancer   
Дата:   01-11-05 17:52

Стоев, не е добре да се пробва, защото в някои случаи екстендера ще опре в задната леща на обектива. Щом пише че не става, значи не става.

Дата:   01-11-05 18:41

neuromancer [smilie24],
и това е вярно - не бях се замислял за "по-дългите" зумове, за късичките е очевадно - на 17-40 не бих и опитал да пробвам.
75-300 не съм разглеждал отзад.

Автор: meryinline   
Дата:   01-11-05 20:18

а да ви питам... на fz5 какжо мога да слагам?

Автор: thor   
Дата:   01-11-05 20:40

телеконвертора става и на по късите обективи ,но само за макро ,като се комбинира с макро пръстена 25mm или 12mm и си фокусират и си мерят без грешка ....
макро пръстена си бачка без-грешка и със всякакви механични обективи ,докато с телеконвертора не става ,всъщност ще става ,но ще трябва да се залепи една лепенка върху контактите и но проблемо [smilie24] всъщност където не става с механични обективи когато се ползуват макро-пръстени или телеконвертор при EOS DSLR просто една лепенка върху контактите и нема да има ErrXX всичко ще си е ок ..[smilie6]

[beer]

Дата:   01-11-05 21:04

Торе бе, пълен си с идеи [smilie24]

Не бях се замислял да навинтя макропръстен откъм предната страна на конвертора, за да влезе в "дупката на геврека".
От утре съм 5 дни в Байрамски празници и ще се отдам на биропиене и експерименти с новите търкалца на принципа "ха-отпред така, ха отзад онака"[smile]

Разкарах моноподището към БГ и си довлякох статифченцето тук, дано ми върши някаква работа за макренцата [smilie5]

Яд ме е че си забравих купените специално за макроцели фонове у БГ-то, ама ще експериментирам с подръчни материали[smilie5]

Спечели си поредната бутилка подбрано вино с мезе по твой избор при срещата ни[smilie24]

Мерси, Голямо Братче[smilie24]

[ezik] [ezik] [ezik] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   01-11-05 21:18

ми СтоеФФ като ми гледаш профила в CULT-а къде блееш бре гавазино хахахахахахаххаха
на там съм го правил точно този номер там съм щракнал фотки с EF 100mm макрото с телеконвертор и макро-пръстен както и с TS-E 90mm ,ама къде блееш , досега требеше да го знаеш ... по принцип телеконвертора става само на обективи над 135mm включително и 135mm ,обаче с макро-пръстена ,но проблемо и си фокусира и си мери чудесно с обективи под 135mm ...[smilie24]

[beer]

Дата:   01-11-05 21:23

СтоеФФ грешка ..да не го пробваш само с 12mm ,че не е достатъчно голям ..ше прецакаш лещата на зумчетата ,само с 25mm и 12 mm комбинирано ..или само с 25mm ,просто по горе не съм го написал както си требе [smilie24]

[beer]

Дата:   01-11-05 21:27

Ми изтървал съм бе, патка да те клъвне [ezik]

Зазяпал съм се по фотки и съм изтървал псувните в коментариите [ezik] [ezik] [ezik]

[beer]

Дата:   01-11-05 21:29

momcheta, javno se otvori polemika,i tova koeto razbrah e che naistina tezi konvertori za mojat obektiv /75-300 IS USM/ ne stavat, vypreki che Stoev kazva da probvam, no vaobshte ima li extender deto moga da go polzvam s tozi obektiv? Thor-e? Stoev?

Автор: boni   
Дата:   01-11-05 21:42

Аз използвам х1.7 на обектив Никор 75-300 и си става екстра. Пишат по книгите,че няма да работи Аф,но той си работи перфектно...

Дата:   01-11-05 21:45

значи за възможността за закачане на обективи за Canon EF 1.4х II Extender/телеконвертор ..
ей ти я таблицата :

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/ikqv0796.JPG
http://img120.imageshack.us/img120/3404/tc145ff.jpg

специално за теб я заснех от тук ...

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=220456&is=GREY&addedTroughType=categoryNavigation

кликваш върху " Features " след това върху " click here for a compatibility chart " и от това по ясно обяснение просто не виждам...[smilie24]

[beer]

разни други комбинации вече незнам там ..сигурно има трикове ,но ме съмнява да е много по различно от това което дават тук ,за да може да се изпоолзува нормално телеконвертора винаги ще има някакви компромиси ..иначе не виждам защо да не включат и други обективи при които би работил телеконвертора ,но с някои орязани функции ....[smilie6]

[beer]

Дата:   01-11-05 21:48

Иво, питах те у другата тема:

Иво, как да те открехне някой за Твоят си обектив бееее [ezik] [ezik] [ezik]

А Тор пък както и недолюбва зумчетата, хихи [shtrak]

Това EF 75-300 f4,5-5,6 IS USM правилно ли го изписа?[smilie8]

[beer]
Да не става кръстосано писане на едно и също на много места - кой точно ти е обектива?

Дата:   01-11-05 21:49

а що се отнася за конвертори от трети фирми независими правени ( не от Canon - има такива правени от Sigma ,Tamron, Kenko и други неизвестни ..но и качествеото на картинката и качеството на изработката на телеконвертора ще са съвсем друг стандарт ,както и сработването със скъпите Canon-ски обективи ),там требе да ги обиколиш всичките за да разбереш ..кое на какво става ...
[smilie24]

Дата:   01-11-05 21:57

Торе, някъде мернах май за 3.х екстендер у теми на ФФорум - ти меркал ли си такова жувотну?

Дата:   01-11-05 22:06

ами като ги насложиш двата телеконвертора ,то идва толкова ..и да ,някои ги праят тез фокуси ..ама на EF 300mm f2.8 или на EF 200mm f1.8 ....и казват ,че най добре се получавало с EF 200mm f1.8 ..иначе за TC 3х ..не съм чувал за такова нещо ...ама нищо чудно да има и такава галимация ..въпреки ,че ме съмнява .... [smilie6]

[beer]

Дата:   01-11-05 22:10

Thore, mersi mnogo shte se prosveshtavam...[beer]
Stoev proshtavai obarkal sam f4-5,6 e, greshka na ezika. Prav si za moja obektiv az trjabva da se prosvetja. Sled dva dena patuvam za Uganda za 10 dni [smilie5] ta tam shte mu napravja sefteto. Kato se varna /dano[smilie2] /ako si naokolo shte ti se obadja ako moze da go probvam toja konvertor ako stava i az da pazaruvam edin.

Izvinjavam se za majmunicata no na tozi kompjutar njama cyrilic
[beer] [beer] [beer]

Автор: meryinline   
Дата:   01-11-05 22:15

mersi i ot men [cool]

Автор: yanee   
Дата:   01-11-05 22:16

Абе хора, във връзка с тази тема, айде да ме посъветвате струва ли си комбинацията между Canon EF 135mm f/2L USM и екстендъра EF 1.4x II.

От няколко седмици обмислям да си купя екстендъра, за да мога от по-голяма дистанция да "целя" [smilie18] обектите си. 4етейки тук-таме разбирам, 4е прецакване ка4ество на картината не се забелязва, но доколко реалността е такава [smilie11]

Освен за ули4на фотография бих ползвал "комбинацията" (135/1.4x) за концерти и спорт, когато дистанцията не може да се компенсира физи4ески [smilie5]

За в бъде6те имам идея да се сдобия с Canon EF 300mm f/4 IS USM, който смятам, 6те бъде съ6то уда4но да използвам в много ситуации с екстендъра.

Кажете не6то по въпроса!

Дата:   01-11-05 22:20

казват тоя телеконвертора на Tamron бил най добър ,за него най много положителни отзиви съм чел ..след това за този на Sigma и накрая на Kenko огледай най добре тея трите ... ама ако за в бъдеще смяташ да си взимаш L оптика незнам .. разликата между Tamron-а и Canon-ския мисля ,че беше около 80-на US$ ..ама все пак ти си решаваш ..иначе някои от тях знам ,че стават май на всички EF обективи тоест на тези под 135mm .....[smilie6]

[beer]

Дата:   01-11-05 22:33

хахахахахах yanee ..затва пускаш ти мазни фотки у форумо ..ахаххахахах.. и аз да са чудя с кво си ги праил ....хехехехеехехе

напраоо е убиец ....треа да видим като са освободя някой ден тея дни да ти щракна някоя фотка ..

комбинацията напраоо е един път [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

напрао няма да можеш да различиш повечето фотки дали си ги правил с телеконвертор или без ..поне при мен е така [smilie24]

от тази комбинация по добра нема ,е може би само с EF 200mm f1.8 USM ....ама не съм я пробвал ..[smilie2]

[beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна