Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем!
Автор: nicoldy   
Дата:   28-10-05 16:03

имам следния проблем. случва ми се, като ми проявят филма и ми копират снимките върху част от тях да има вертикална по светла или направо бяла ивица в левия край на кадъра. преди се е случвало да има 1-3 снимки от 36 кадъра. пред последния път като вадих гледам на индекса от 36 кадъра 4 са с такава избледняла ивица. днес ходих да си проявявам последния филм и гледам цели 8 кадъра с този проблем. само че , този път ивицата е не просто избледняла част от снимката ами си е направо като осветена. чисто бяла. на ширина върху всички кадри е еднаква. има я както на поредни кадри така и през интервал от няколко. проблемните кадри се появяват в първата половина на филма. мислех си да не би през задния капак на апарата (мтл3) ми да влиза светлина и да се получава нежелания ефект. разглеждам го вече няколко пъти но не мога да установя такъев проблем. сега се сещам, че и с предния апарат (зенит 11) имах подобни кадри.
имал ли е някой подобен проблем. в задапаратното устройство ли е проблема или може да са ми направили бонус към поръчката във фотото( последните 2 филма където се забелязва най - много са правени на едно и съ6то място).
предварително благодаря на отзовалите се.

Отговори на това съобщение
 Re: проблем!
Автор: C41   
Дата:   28-10-05 17:07

Виж, да не ти заяждя пердето.
На зенита пердето се отваря на страни и е възможно да задържа. щом е по светло на снимката, значи е по тъмно на негатива. от там съдя, че може да задържа и да не се затваря до край...[smilie24]

Автор: 5r54   
Дата:   28-10-05 17:15

при недобре затварящ щорен затвор на огредална камера (нали за такава става дума), недависимо от това, че огледалото е в долно положение, може да се получи осветяване когато обектива е пряко изложен на слънце. пробвай дали се получава когато сваляш капака на обектива само когато снимаш.

Дата:   28-10-05 17:21

ре C41:
зенита го махнах и сега със с практика мтл 3. не знам при другите практики как е, но при тази пердетата се движат хоризонтално.

ре 5г54:

при хоризонтално движещи се пердета може ли да се получи вертикална ивица? иначе пердетата си се затварят до край.

сега разглеждах един такъв негатив. ивицата е тъмна и е по цялата ширина, не е само върху кадъра. чудна работа.

Автор: belia   
Дата:   28-10-05 17:28

при зенита затжора е хоризонтален,а при практиката-вертикален.за посоката на движение става въпрос

Автор: 5r54   
Дата:   28-10-05 17:30

ако ивицата е по цялата ширина на кадъра и е на приблизително равни интервали, но несъвпадащи с ширината на кадъра значи филма е осветен през прореза на касетата.
ако ивиците са на разстояния, кратни на широчината на кадъра,дори и да не са на всеки кадър, виж капака на апарата. ако не е нито едното нито другото, земи тоягата и отивай в ателието (помисли малко преди това все пак)

Дата:   28-10-05 17:33

благодаря, белия. грешката естествено е моя. малко съм се пообъркал. точно така се движат, както си написал. явно съм имал предвид разположението на пердетата. де да знам и аз вече какво съм искал да кажа. преди малко разглеждах апарата на тъмно със светлина идваща откъм обектива и няма никакви процепи.

Автор: zed   
Дата:   28-10-05 17:34

Проблема е в пердето определено.
Донеси някой кадър да погледна със сигурност ще ти кажа от какво е.
Разбира се че при хориз пердета ще има вертикална ивица, защото остава вертикален процеп и обратното.
Звънни ми на тел 02 963 29 70 или 983 66 51
че иначе ще има да пиша.....

Дата:   28-10-05 17:37

ре 5р54:
аднах те в кюто. ако имаш желание може да ми дадеш твой мейл да ти пратя 2 индекса, ако можеш дакажеш нещо от тях.

Автор: belia   
Дата:   28-10-05 17:39

на времето имах подобен проблем с киев 19.пускаше капака.съмнявам се да е от капака на практиката,доста надежни са,поне аз не съм попадал на кофти бройки.успех[smilie24]

Дата:   28-10-05 17:41

ре зед:
за зенита съм съгласен да е така. но при практиката пердетата са разположени хоризонтално и се движат вертикало. ако правят процеп той ще е по хоризонталата на кадъра. пък моя проблем е вертикален. за това си мисля че ако проблема е в хардвера, то той ще да е в задния капак. кажи евентуално къде мога да ти донеса кадри да видиш.

ре 5г54:

за процепа на касетата не се бях сетил. но май най-логично е да е от нея. тя е единственото общо между двата апарата. освен потребителя де. и сега разгледах следващата касета дето ще влиза в апарата. наистина е леко разтворен процепа.

ре белия:
благодаря. май наистина ще се окаже, че не е от апарата.

Публикацията е редактирана (28-10-05 17:58)

първа  назад  1     всички  напред  последна