Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Монитор.
Автор: eXile   
Дата:   20-10-05 10:25

Все пак това вълнува фотографите, така че питам тук, а не в свободната зона. Ако админите преценят да местят.

Спешно ми трябва монитор, до 150-200 лева на старо. За какво да си оглеждам? 17 плосък ми е базовото изискване, от там нататък... Имам една оферта за 19 плосък Eizo, няколко за nec, ibm, compaq тринитрон... Струва ли си да търся някое сони тринитрон? Ще се ползва за обработка на снимки, аутокад и векторна графика.

Отговори на това съобщение
 Re: Монитор.
Автор: dau   
Дата:   20-10-05 10:30

Взимай Еизо ако цената е добра!

Автор: asahi   
Дата:   20-10-05 10:38

Напиши "монитор" в търсачката и се въоръжи с търпение. Всичко е казано.
Еизо е супер, но е важно и конкретното състояние на това, което взимаш.

Автор: access   
Дата:   20-10-05 10:46

За тези пари най-доброто (по мое мнение) е втора ръка VievSonic PF 775 Profesional Series (Trinitron тръба, 17" CRT, 0.25 мм, flat, 1280x1024@100Hz, много голямо меню настройки включващо Convergance, V. Linearity, Hooking, Purity и Focus - за това е Profesional Series), антиблик и анти рефлексно покритие. Купих такъв от Краш компютърс наскоро за 98 евро с леко чукнат корпус. Перфектен е. И все пак пробвай на място как е - момчето дава да се правят всякакви тестове на място.
EDIT: грешна информация - Profesional се пише с две S-та, и цената беше ~ 160 лева.

Публикацията е редактирана (20-10-05 10:55)

Автор: Avon   
Дата:   21-10-05 02:01

Ne si kupuvai monitor (ili HDD) na staro. Monitorite imat ogranichen jivot i vsichki umirant, osobeno CRT-tata. Za tia pari ne mojesh da vzemesh nishto chitavo kato LCD i nishto novo kato CRT.

Автор: iviv   
Дата:   21-10-05 04:10

AVON,
Моля те, това са пълни глупости.
Нищо ново CRT на пазара не може да се сравни с second hand профи монитор 2000-2003г.

eXile
Пиши за конкретни модели, така не може да се каже. Отделно ще трябва и много внимателно да подбираш конкретната бройка.
Eizo е добър вариант примерно за 19' - Т766 или Т765. Но Eizo рядко излиза, знам къде има 21' но са в Бургас и малко минават определния ти бюджет.
IBM или DELL също е много добър избор.
Има много корави IBM-и 17' за 120-140лв.
Забравих конкретния модел, бяха нещо P75 и P76 или P76 и P77, по-новия изглежда по-добре но е правен в Mexico и са го прецакали.
Sony ако е "G" не взимай "E" серия.
Не взимай LG, Samsung и подобни ментета.

Автор: namaste   
Дата:   21-10-05 08:04

lianna-bg.com
te sa nai-dobrite! davat godina garancia na vtora ruka monitori!
i cenite sa mnogo priqtni [smilie5] [beer]

Публикацията е редактирана (21-10-05 08:05)

Автор: bobbyfuego   
Дата:   21-10-05 08:49

PHILIPS P-серия е нелошо решение (без 107P50 и по-новите). 19-ката е добър (109Р40)

Автор: n1x0n   
Дата:   21-10-05 09:01

Като почнете така с тези крайни изказвания, и всеки да вика на предишния "голяма глупост каза" - много смешно става.

И при новите и при старите има и добри неща и боклуци. Примери :

* Моя позната си взе 2 професионални Mitsubishi-та 19", нови в гаранция и т.н. - на 2 години са и вече за нищо е стават.

* Наш колега, фотограф си взе 21" HP на старо /3-4 годишно/ преди около 2 години - не е мръднало, калибрира се перфектно - изобщо без коментар.

Въпрос на късмет е всичко и до сполучлив подбор на конкретен модел. Най-добра фирма/модел /в този ценови клас/ няма, това е положението...

Автор: garry   
Дата:   21-10-05 14:24

az lichno sum fen na DELL trinitron
za posledno kupih takuv 21 incha za 240 leva i sum dovolen. Inache ne sum vijdal nov monitor s trinitron truba naposleduk, predi vreme MAG i CTX gi polzvaha v niakoi modeli

Автор: asahi   
Дата:   21-10-05 14:37

Като изработка харесвам старите ИБМ. Легендарно здрави, въпреки че са китайски.

Автор: ecobo   
Дата:   21-10-05 14:37

Ако намериш Самсунг от NF серията - вземай. Тая серия е с кинескопи на Мицубиши - Даймъндтрон Нейчъръл Флат. Имам 2 при мене 17 и 19 инча - страхотни са. 17-ката е на 5 години и не е мръднала! И друга марка да намериш с такъв кинескоп (EyeQ, NEC, ViewSonic) - вземай без да се замисляш. Най-важното в един монитор е кинескопа!

Автор: tenax   
Дата:   21-10-05 14:41

eXile, ше те уредим [smilie24] , ако можеш да чакаш до сряда...

Автор: Avon   
Дата:   21-10-05 18:19

Komputrite sa mi rabotata 80% ot vremeto. Za poslednite 5g. sa mi minali kam 15-20 prez racete, i oshte sa naokolo. Ako pak iskate super-expertno mnenie, pitaite sobstvenicite na komp. klubove - tam mashinite sa nai-mnogo i im skasvat ***

Konsumativ No.1 sa zahranvania (sredno kam 2g 24/7 jivot). No.2 sa monitori - oshte ne sam vidial CRT nad 17"(!) da e izkaralo 5g. Nie polzvame 19" i 21". Treptiat/izgariat/ sled ot 2-2.5g (Trinitron) do 4g. (Viewsonic). Moje bi ako go puskash i spirash po 3-4 chasa na den shte izkara cial jivot, ne znam... nashte sa ON pone 8-10 chasa na den.

Povecheto HDD-ta izkarvat 5+ godini, vsichkata druga karantia (daski, procesori, karti) e vechna, i garmi samo pri elektricheski prostotii

CRT-ta ne sme kupuvali ot 2003-ta, poslednite ostanali sa Mac-ski Viewsonici 21" (3), i 2 ot tiah veche treptiat (kupuvani sa liatoto 2001).

Koito iska, da si vzema CRT na staro.

Автор: soleil   
Дата:   21-10-05 18:26

Nema takava oferta ...ne se zalugvaite ....purvo shtoto e super ...tupo da tursish ...monitor za obrabotka..a ne pc ....ma ti si znaesh....

Дата:   21-10-05 22:14

тенакс, спешно ми е много[smilie2] Изтърсиха ми го оня ден, до понеделник трябва да е решено вече...
Солейл, нищо не разбрах... Търся монитор на старо за определени пари и искам най-доброто за тях...

мерси иначе зо инфото, чух и от другаде добри думи за делл, май натам ще гледам ако не стане далаверата на 19 инчовото ейзо. ЛГ-на и подобни съм ги отхвърлил като алернатива овсякъде, не искам след 3-4 месеца пак да се оглеждам за монитор.
Не ламтя за инчове, досега бачкам на 15, 17 ми стигат... Нооооо, зависи естествено от това какво изпадне.

Автор: KOKO-BRAIZ   
Дата:   21-10-05 22:21

Преди да взема ЛСД-то,бях с Делл с Тринитрон тръба.........проблема му беше ,че имаше прецакана "суха спойка".Играха си 5 часа да го оправят,защото има защита и не може да се пусне ,без да е затворен капака напално.След това взех същият ,но хубава бройка,е нямам думи.Хубави цветове,подходящи за фото обработка и не само:)
Абе ако ще е на старо ти го препоръчвам.

Автор: iviv   
Дата:   21-10-05 22:49

Avon,
Продължавам да твърдя че това са пълни глупости. Няма значение колко са ти минали през ръцете, има доктори на които през ръцете им са преминали хиляди пациенти и пак не са станали доктори.
А това че мониторите ти изгаряли след 2 години само потвърждава твърдението ми че НОВ CRT МОНИТОР НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВА, особено нов от боклуците които се продават у нас.
Купувайте стари CRT - IBM, DELL, EIZO, Sony GXXX, също HP и Compaq които голяма част са 1:1 с модели на IBM и DELL просто защото са правени на едно място а и някой др. които се внасят в по-малки количества. Това са все монитори които ще ви надживеят. Наистина ли смяташ, че всеки месец в България с тирове и контейнери се внасят 10-ки хиляди монитори и се разграбват доста бързо само защото българите търсили евтино.

Автор: mus   
Дата:   22-10-05 00:01

Замислял ли си се за "iiyama"?
Провери в realvision,май имат такива втора употреба.
Един познат предлагаше такива,мога да го питам.

Тук им са новите модели.

Публикацията е редактирана (22-10-05 00:04)

Автор: KOKO-BRAIZ   
Дата:   22-10-05 00:47

iiyama-та са си много хубави,ако големината не те притеснява и имаш ученически чин за работно място с компютъра:)

Дата:   22-10-05 11:11

Големината не ме притеснява, важното е да е добър монитор на добри пари и в Пловдив[smilie21]

тенакс, може и да отложа до сряда.

Автор: Crossblade   
Дата:   22-10-05 12:29

EIZO !!!!!

Аз сега взех един DELL 21" trinitron тръба и е добре, но на тези пари трудно се намира. EIZO-то ако е готин модел, не го мисли, след един Nokia тест. [smilie24]

Автор: zenkou   
Дата:   22-10-05 12:39

Наскоро си купих 21 инчов Сони тринитрон G520 на старо от един приятел и съм много доволен. Цената му беше 160лв. Старият ми беше 19" Делл тринитрон - въобще не бях доволен. Гледал съм много Деллове и всички правят някакви дефекти - губят фокус, бият на зелено или на червено. Даже още не съм си продал стария Делл - някой ако го иска ще му го дам за 100лв.
Преди да вземеш каквото и да било му пусни един тест, Нокия тест например.
Успех!

Дата:   22-10-05 14:06

Аз бачкам на 15 инчов белинеа на почти 8 години.
От няколко месеца обаче доато си бачкам и превключва цветовете - кеф ти жълтее, кеф ти синее, както ми скимне...
Иначи по всички параметри - геометрия, моарета, резолюции няма грешка, перфектен като контраст и всичко му, фокусът като на толкова годишен монитор претърпял не едно-две местения и лашкания и бачкащ по поне 8-10 чака на ден е идеален (съвсееееееем малко бяга в краищата, забележимо само на нокия теста след много внимателно вглеждане).
Така че не ги отписвайте мониторите толкова лесно[smilie21]

Дата:   23-10-05 20:59

tenax, отговори ми на скайпа.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна