Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за цените на фотографските услуги
Автор: MuTko   
Дата:   17-10-05 17:55

Понеже не намерих чрез търсачката отговор на зададения от мен въпрос се обръщам с молба към вас, да ми разясните "картинката"[smile]

Испанска фирма, занимаваща се с недвижими имоти иска да ме назначи като фотограф на обектите им на хонорар. За целта трябва да им предложа някаква оферта, но си нямам хал хабер от цените на този вид услуги,защото фотографията ми е повече хоби. Бихте ли ми помогнали да си изработя оферта?
Мерси предварително[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за цените на фотографските услуги
Автор: dau   
Дата:   17-10-05 18:03

Ти ли си фотографа който искат да наемат?

Автор: джъмбо   
Дата:   17-10-05 18:36

иска да ме назначи като фотограф

за не разбралите [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

иначе не знам да има фиксирани цени
сметни колко време ти отива и колко пари може да изкараш с друго през това време и си сметни сам [smilie8]

Дата:   17-10-05 18:41

(dau) то си пише ясно, мен искат да наемат.
Изпратил съм им снимки на сгради (интериор и екстериор) и хората са ги харесали.
Дайте нещо примерно като цена, за което да се закача.[smile]

Автор: dau   
Дата:   17-10-05 19:01

Ми ти сметни какво те устройва и колко ти струва труда!

Ако ти кажат тука макс левче на кадър?
Ще си съгласен ли?

Ако ти кажат мин 1000 Евро какво?
Ще им искаш ли по толкова

Иначе ако не пускай и тука снимки да видят хора та и да кажат те колко биха дали :)

Автор: crazyman   
Дата:   17-10-05 19:04

i az potyrsih moje da si propusnal tazi tema
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=227403&t=227353&phorum_uriauth=#reply_227403

i po to4no tova ot temata "Автор: Marillion
Дата: 05-10-05 13:56

Разгледах доста сайтове за stock photography и това, което ми направи впечатление в повечето сайтове е, че цената на една снимка е различна в зависимост за какво се ползва. Примерно: 3 условни разделения

1. WEB - за интернет нужди(поставяне на сайт или вмъкване в дизайна на сайта) цените са от 5-20 евро.

2. Print - за календари, картички, въобще всичко свързано с издателски материали - 30-100 евро

3. Покупка + права (за срок или пълни)- видях какви ли не цени, от 200-1000 евро в зависимост от майсторлъка на автора или неговата известност.

4 - за пълни права... цените като гледам са доста високи - от 1000-2000 евро.

Това са примерни цени от някой по-известни сайтове. Всичко си опира до това, какво иска фотографа и дали някой ще му го даде. Не бива да се забравя, че сайта ще се посещава от чужди фирми, а те са по-платежоспособни. Думата ми е за резделението в зависимост за какво ще се ползва фотографията - смятам, че това е доста удачно разделение. "

Публикацията е редактирана (17-10-05 19:06)

Дата:   17-10-05 22:05

благодаря за примерното инфо

Автор: penchev79   
Дата:   19-10-05 01:49

човек не получава толкова, колкото заслужава, а толкова колкото договори

мисълта не е моя, но се надявам да ти е от полза.

Иначе имаше няква асоциация на рекламните фотографи в България и там имаше минимални цени, под които членовете й не падат.

Но нито знам сайта нито помня цифрите. Опитай се да се ориентираш сам. Но като цяло за такъв тип фотография цените по-скоро са на "сесия", а не на "парче". Определи си някъв хонорар от гледна точка на времето, примерно час снимане - еди колко си.

Все пак в сайта има професионалисти, които най-добре могат да те ориентират, да се надяваме, че ще се включат в темата ти. Успех [smilie24]

Автор: Ninety   
Дата:   19-10-05 09:58

Цените е правилно да се уговорят за време, а не за брой.

първа  назад  1     всички  напред  последна