Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Глицин - моля за съвет
Автор: penchev79   
Дата:   14-10-05 20:36

Купих си глицин, 100 гр, на скромната цена от около 11 лв. Това хубаво, но добре че беше hans да ме светне, че този глицин (чистия, истинския) не е какъвто ми трябва. Оказва се че за фотографски цели изобщо не е глицин, както го пишат по книгите, ами е някво съединение в което учавства и глицин. Нарича се парахидроксифенилглицин.

Та двата въпроса са ми :

1. Мога ли от чистия истински глицин (аминооцетна киселина) да си "произведа" търсеното съединение ? Предполагам, че практическия и кратък отговор е "НЕ", но все пак да попитам.

2. Откъде мога да си набавя фото "глицин"-а ? В химическите фирми дотук не го намирам в списъците им с предлагани реактиви.

Ето и химическите формули на обсъжданите съединения:

Формулите съм ги писал в следния вид - например водата е H(2)O

Глицин (аминооцетна киселина) : C(2)H(5)NO(2)

Парахидроксифенилглицин (фото "глицин") : HOC(6)H(4)HN.CH(2)COOH

Отговори на това съобщение
 Re: Глицин - моля за съвет
Дата:   14-10-05 22:40

я да не ми бутате темичката надолу [ezik]

Дата:   15-10-05 00:42

пустия му глицин, как не ги е срам чак в края на книгата в приложенията да добавят лицемерно, че всъщност това не е глицин ами Парахидроксифенилглицин [smilie2]

така да ме прекарат да си купувам аминокиселини, дето хората ги ползват като хранителни добавки и при нарушена обмяна на веществата. Представяте ли си, да проявявам с хранителни добавки ? Срам. Добре, че е hans та навреме ме светна да не си губя времето и нервите и химикалите с глупости.

айде ако някой може нещо да даде акъл, или поне да каже къде го продават тоя пара...незнам си кво - че ме сърбят ръцете да си "сготвя" глициново проявителче [smilie5]

[smilie18]

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: nrk   
Дата:   15-10-05 01:45

Penchev,

po tova vreme ne mi se rovi po katalozi, no edin suvet po princip... poveeto ve6testva sus sljna struktura kato tvoyat hydroxy fenyl glycine imat po edna kamara imena. Nameri si katalog na hartiya ili ako nameri6 tursene po molekulnata formula na www.sigmaaldrich.com - t.e po tova koeto si napisal po-gore, ili po-dobre po C8H9O3N.

Da si go sintezira6 sam... sigurno nyakoj kolega specializiral organina himiya moje da ti nameri recepta, ma 6te ti tryabva laboratoriya, specializirani umeniya za trabota v neya, a i edva li 6te polu4i6 nujnata ti 4itota...

Дата:   15-10-05 02:03

nrk

за България намерих това на този сайт:

Bulgaria

FOT Ltd.
Sofia, Bulgaria
Phone: 359 2 971 6260
Fax: 359 2 870 4400
E-mail: info@fot.bg
Website: Export Sales and Service

каква е тази фирма? Фотографска? Химическа? Да не се изложа като им се обаждам [smilie11] могат ли да ми доставят или синтезират веществото ?

Иначе доколкото подразбирам това съединение се ползва от фармацевтиката ама не съм 100% сигурен.

На английски се казва: Para Hydroxy Phenyl Glycine

а в България търговските му наименования са: кодурол и мазанол .

Дата:   15-10-05 02:37

химици са, сега видях. Ще им се обадя.

А за каталог на хартия - нямам идея откъде може да се намери. Май най-добре е да търся човек химик по образование, само такъв май ще може да ми помогне.. [smilie2]

Дата:   15-10-05 02:39

Цитат от 1 сайт:

The product under consideration in the present petition is "D (-) Para Hydroxy Phenyl Glycine Base (also known as D (-) Alpha Para Hydroxy Phenyl Glycine, D(-) Alpha Para Hydroxy Phenyl Glycine Base, D (-) Para Hydroxy Phenyl Glycine, Para Hydroxy Phenyl Glycine Base , Para Hydroxy Phenyl Glycine " (hereinafter referred to as subject material/PHPG Base ). Subject Goods is converted in-situ to " D (-) Para Hydroxy Phenyl Glycine Methyl Potassium Dane Salt " (herein after referred as ‘PHPGDS’) by the various importers / manufacturers and used for the production of Amoxycillin (bulk drug) and Cefadroxyl.

Автор: Стоев   
Дата:   15-10-05 07:50

Пенчев, не мога да помогна с глицин-а.

Направи ми впечатление че си говориш сам...[smilie3]

Освен през химиците, провери и при личният лекар за направление [ezik] [smilie5]

[beer]

Автор: zed   
Дата:   15-10-05 10:49

Ispii go toja GLICIN be![beer]

Автор: Delchev   
Дата:   15-10-05 10:55

питай milenbog7a - той е органик, може и да е в състояние да ти направи синтеза, но нищо не се знае...

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=4628

Дата:   15-10-05 12:45

Delchev - благодаря, ще го търся по ICQ дано знае нещо по въпроса
[smilie24]

Дата:   16-10-05 11:38

[smilie24] очаквам ако някой знае откъде да се намери фотоглицин да се включи по темата

Автор: IKB   
Дата:   16-10-05 12:39

Пенчев, ти се връщаш в ерата на фото - алхимията и което е характерно за алхимиците , че сами са си говорели .../ може би защото не могат да намерят достатъчно интелигентен събеседник !/
В древни времена / преди 20 -30 г. / глицин донасяха ескурзиантите от СССР , в малки плкчета с надпис "фото - глицин" .Каква е точно химията не знам, защото я мразя, но след няколко години започнаха да носят екскурзиантите от Унгария, Чехия - родинал, илфорд, микродол и т.н. и алхимията породена от нямането загина ....
Ще потърся фото глицин , а междо другото имам 1 кило хидрохинон, ако те интересува ти го подарявам - само да не се изтровиш ......[beer]

Дата:   16-10-05 13:03

IKB - от името на простосмъртните и древни алхимици във форума сърдечно ти благодаря.
[thankyou]

Ако сериозно подаряваш хидрохинон - дай да се разберем нещо по емайл ? Моя е ramones79@mail.bg
От София съм

[smilie19]

Автор: lumix   
Дата:   16-10-05 13:05

"Та двата въпроса са ми :

1. Мога ли от чистия истински глицин (аминооцетна киселина) да си "произведа" търсеното съединение ? Предполагам, че практическия и кратък отговор е "НЕ", но все пак да попитам."

penchev79 аз съм инж. химик ...горния въпрос ми звучи така :
Мога ли сам да си направя диг. фотоапарат в къщи? ....:-)))))))) не се обиждай де!!!

Ето ти 1 цитат от един руски саийт:
"Никога не се притеснявайте да направите това от което нищо не разбирате ....помнете че ковчега е измислен от любители....а Титаник е построен от супер професионалисти!!!" ....:-) [beer] [beer]

Дата:   16-10-05 13:29

и на lumix благодаря, да живее прословутата българска отзивчивост !

[thankyou]

Все пак има и хора, които наистина не са тук за да си гъделичкат егото и са готови да помогнат, затова истинските благодарности отиват към: hans , Delchev , milenbog7a и някои други, които не влизат във ФФ.

На останалите благодаря за хумора
[thankyou]

Дата:   16-10-05 13:32

и аз си имам мнение за дигиталната "фотография", която се практикува тук и за фотошопа (който иначе ми е любима програма), но си го пазя за себе си.
Но като видиш човек без норма на поведение ти е ясно как е расъл и какво възпитание е получил. [smilie23]

Автор: IKB   
Дата:   16-10-05 13:53

O'k imach go !

Дата:   16-10-05 16:40

https://photo-forum.net/joro/emoticons/sultan.gif <- алхимик [ezik]

Дата:   16-10-05 19:38

penchev79 !!!!
Ти май нямаш чувство за хумор[ezik] !!!
С това което ти сега се занимаваш аз съм почнал в банята /щото е най-тъмно тъмно/ още в 7-ми клас ...:-)...и хич не ми се връща там! ...Друго си е да си свалиш снимките на компа .....[smilie24] !!! За подобравяне на чувството за хумор ...чети по-надолу!:

7. Шуруп, забитый молотком, держится крепче, чем гвоздь, закрученный отвёрткой.

15. Для того чтобы носить очки, недостаточно быть умным... уши надо еще иметь.
16. Если, вы по ошибке выпили проявитель - выпейте и закрепитель,
иначе дело не будет доведено до конца.
17. Никогда не бойся делать то, что ты не умеешь.
Помни, ковчег был построен любителем. Профессионалы построили "Титаник"

Айде и не се впрягай ...дай да пием по няколко бири ....пък после ще видим ....[beer] [beer]

Дата:   16-10-05 19:51

lumix така вече може [smile] във форума е трудно да се разбере кое в какъв контекст е казано, а Шекспир е казал "От тона зависи смисъла", пък тука тон... едва ли [smilie18]

Радвам се, че си започнал от банята, не знам защо звучи така сякаш съжаляваш, аз в момента също ползвам банята, но ми е удоволствие и не ми пречи.

Аз съм почнал в 3ти клас в кръжок в училище. Беше много хубаво, тогава ми влезна тоя вирус "фотография" и още не съм се излекувал от него.

За компютъра и фотошопа - ако бях занаятчия и с това да си вадя хляба или пък семейни снимки - съгласен съм, че е по-добре. Просто си имам някакви причини да предпочитам традиционния процес.
Иначе с фотошопа и компютрите проблеми нямам, в детайли няма да навлизам също. Просто дигитала не е за мен, това е. Въпрос на избор, предполагам.

За бирите - с радост ! [beer]

Ще се радвам да се запознаем наживо и да дадеш някой практически съвет [shtrak]

Дата:   16-10-05 20:28

[smilie24] [smilie24] ок, penchev79
завиждам ти на ентусиазма да влезеш в тъмната стаичка ...но аз мисля че всяко нещо е с времето си! ...Някога художниците сами са си правили боите и четките с които рисуват ....днешните си купуват платната от Бриколаж ...:-)))))! ....Абе важното е да се кефиш ....а как точно ....пътища много! ...аре [beer]

Автор: 5kan   
Дата:   16-10-05 20:35

ех, penchev79 ,penchev79
ако от 3-ти клас насам беше почел малко повече дори оплютите във форума български книжки щеше да имаш отгово ри на повечето си въпроси
ако си късметлия (т.е. ако има кой да пътува за софия) ще ти пратя малко химикал и ще ти се обадя откъде да си го вземеш
[beer] пий една и за мое здраве че вчера пекох ракия и ощ[smile] е имам остра бирена недостатъчност

Автор: Стоев   
Дата:   16-10-05 21:12

в тъмното само с мацка влизам [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Автор: Mimic   
Дата:   16-10-05 21:35

И аз ... да ме държи за ръката, че ме е страх ... [smilie5]