Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ricoh Caplio R3
Автор: yavornik   
Дата:   10-10-05 01:32

Някой виждал ли е у нас да се продава това апаратче и на каква цена???5 Mpix, 7.1 (!!!) оптичен зоом. http://www.dpreview.com/news/0509/05090702ricoh_caplior3.asp
И въобще маркта Ricoh става ли за употреба или не е препоръчителна???[smilie11]

Публикацията е редактирана (10-10-05 01:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Ricoh Caplio R3
Автор: te   
Дата:   10-10-05 07:18

http://*************/products.php?CatID=205

Автор: Crossblade   
Дата:   10-10-05 10:02

Ricoh са Японски ;)
Тук съм разговарял с човек с R1, което е пак wide, с 1см макро, но с 4.8х, и беше доволен като цяло, особено за цената.

Аз съм с добри впечатления, каквото съм чел за тях.
А този модел R3 има и стабилизация на образа [smilie24] чрез движение на матрицата, предполагам технология подобна на тази на Konica Minolta.

Автор: krassimire   
Дата:   10-10-05 10:19

Аз съм човека с R1 [smile]
И аз дебна за R3.

R1 всъщност е отлично апаратче, всичко което пише по рекламите е вярно. И харчи невероятно малко ток, батериите карат дълго.

За снимки на танци (и други купони) например доста го бива, щото проблем с фокусирането при лоша светлина не съществува, заради хибридната автофокусна система (инфрачервена + TTL).

За макрото от 1см, не винаги е удачно да се фокусира толкова близко, най-вече заради много плитката дълбочина, но с лек зоом дава по-добри резултати от 6-7 см, получава се макро снимка с подобрена DOF - справка снимката на цикорията в профила ми.

За шума, което се води най-големия кусур. Не е по-силен отколкото на други апарати с малка матрица, За снимки денем слагам ISO64 и нямам проблеми. За вечерни снимки има ISO800, koeto съответно дава доста шум - но Neat Image добре го чисти. Естествено губи се малко детайл, но това не е 20D все пак [smile]

Автор: yavornik   
Дата:   10-10-05 11:08

А как стои въпросът с ръчните му настройки,има ли такива някакви,поне скрост и бленда? За R1 питам.И на каква цена се предлага той сега???

Дата:   10-10-05 11:15

Няма настройки за скорост и бленда.

Дата:   10-10-05 11:28

Гледам линка на te е изтрит, кви са тия щуротии, не може ли човек да посочи линк?

Автор: ivanblg   
Дата:   10-10-05 11:35

imah na vremeto lentovo RICOH beshe perfekten optikata beshe strahotna ako iv tsifrovite sa si zapazili ka4estvoto zna4i sa super ...

Дата:   10-10-05 11:54

Тази серия не са скъпи модели, така че оптиката не е чак страхотна, но е налълно адекватна.

първа  назад  1     всички  напред  последна