Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За Видове
Автор: murnau   
Дата:   08-10-05 15:34

Накратко, понеже съм зает тези дни и едва сега отварям тази тема :

Принцип : Админите на сайта дават модераторски права и предложение на Няваах, Фрида и Мурнау. Ние приемаме. Става въпрос за Видове, галерия към ФФ , която да действа като вид музей , ако щете на модерно изкуство.

Истина е , че всичко става много бързо , аз не очаквах да се въведе веднага и поради това даже няма съгласуване между нас модераторите. За което аз дължа извинение на всички.

Отоговрих на Жоро, който е инициатор на идеята и която мен лично ме изненада, че съм съгласен и че може да разчита на мен. Тоест влизам в ролята си на модератор и избирам какво да присъства в галерията (това е първата ми функция и я смятам за най-важната).

Във Видове ще присъстват, както аз виждам нещата, фотографии, които са част от сайта, но по една или друга причина се сливат с останалите и това ги прави или невидяни, или недостъпни за тези , които гледат само ратинг-ите или просто автори, които СНИМАТ, просто не смеят да пуснат в общия албум, поради ред причини.

Видове е изцяло субективно подбрана и модерирана галерия, чиято концепция зависи изцяло от самите виждания на Мурнау, Фрида и Няввах : оттук следва, че тя неизменно ще приеме облик на собствените ни вкусове и виждания.

Видове ще е паралел на Студийното кино, на "Особен поглед" и прочие. Без претенции за обективност, назидателност, концептуалност и прочие неща, които ме молите да изясня. Видове ще е една на този етап авторитарна галерия, в смисъла на "авторитет", така че ще трябва да се има минимум доверие на личния вкус на модераторите и на тяхната гледна точка спрямо какво се публикува в галерията.

Не смятам да публикувам какъвто и да бил "манифест", където подробно и като по правилник да бъдат описани "концепцията" и правилата за галерията. Липсата на концепция на този етап ми се струва задължителна и точно въвеждането на някави определения и правила биха накарали учатниците в галерията и в сайта да се съобразяват с тях и с нас по този начин, а това за мен е в разрез със създаването на самата галерия.

Самият аз смятам да въвеждам автори с потенциал, дори и самите те да си мислят, че не са за галерията, дори и досега работите им да са показвали недотам успешни опити за свързването на фотографията с изкуството. Защото една от целите на тази галерия е да събере и покаже, както спомена АВЕЛ в постинга си, фотографията като начин на живот.
Може би аз дефинирам "алтернативна" като противопоставена, и същевременно неразделна част от форума, на самия форум, на негласно формулираната концепция на целия албум и форум за една фотография без собствен живот.

Има два проблема , които изникват на първо четене :
1. Списъка
2. Модераторите

1. Може да се премахне и да се остави всеки един от вас да пуска свободно в галерията Видове. Следва огромно количество снимки, които трябва да се модерират. При това положение, аз като модератор бих трил без никакво обяснение снимките, които не смятам, че са за тази галерия, естествено със съгласуване с Фрида и Няваах, което ще се уточни по-късно.

Вариантът с избирането на снимки от албума и преместването им във Видове след това е неприемлив, Жоро обясни отчасти защо, а на мен ми се струва, че по този начин ще се оформи един допълнителен RATING, както и ми се струва, че по този начин ние модераторите ще оформяме лицето на сайта : това нито е наше право, нито наше задължение.

Остава и варианта със списъка : проблематичен или не, все си мисля, че ще се наложи. Проблемът е, че се разрешава само на дадени фотографи да постват във Видове, но пък в кой музей или галерия за модерно изкуство да кажем, всеки може да отиде и окачи нещата си?
Списъка както се спомена подлежи на често преразглеждане, но за мен лично той няма да бъде особено дълъг. ОСвен ако няма нови попълнения в сайта, но това вече е ролята на времето. Не смятам да каня автори, които не са пускали неща във ФФ досега, защото целта е все пак селекцията да е вътрешна.

2. Модраторите са избрани от Жоро, от него получих мейл. Не подлежи на дискусия тяхното избиране, а ако то подлежи, няма гаранция за обективност при евентуално демократично избиране на нови модератори. Мисля, че такава обективност се постигна в общия албум и смятам, че Видове е алтернатива точно на този албум.

Не съм казал всичко, нямам време да пиша по-подробно, искам само да ви кажа, че това начинание ме радва и мисля, че е нужно малко време да се избистрят нещата, за да се видят евентуалните грешки и пропуски в началото.

В никакъв случай това не е инициатива на тримата модератори, а на админите на сайта. Което пък не значи , че аз лично не поддържам тази инициатива, напротив.

В никакъв случай това не е опит за разделение, а опит за въвеждане на различно мислене, което всъщност присъства на сайта, но чийто глас не се чува достатъчно. Различното мислене е само етикет, който не анулира всякакво друго такова, а дава възможност за повече изява.

Тва е от мен.

Лек ден.

Отговори на това съобщение
 Re: За Видове
Автор: scrap   
Дата:   08-10-05 16:10

[smilie24]

Автор: Стоев   
Дата:   08-10-05 16:29

"Във Видове ще присъстват, както аз виждам нещата, фотографии, които са част от сайта, но по една или друга причина се сливат с останалите и това ги прави или невидяни, или недостъпни за тези , които гледат само ратинг-ите или просто автори, които СНИМАТ, просто не смеят да пуснат в общия албум, поради ред причини.
Бих те помолил да промениш малко това изречение, защото има Автори, дето снимат животни и птици, но по една или друга причина се сливат с останалите и това ги прави или невидяни, или недостъпни за тези , които гледат само ратинг-ите...

Иначе успех желая, ама щом има за едни - защо да няма за другите?

Автор: джъмбо   
Дата:   08-10-05 16:43

да ни е честит новия модератор
ептен няма да пускам снимки сега [ezik]

Автор: elrisha   
Дата:   08-10-05 16:58

ми хората трябва да изпъкнат,бе, Джъмбо..че никой до сега нито ги знаеше кои са, нито им е виждал алтернативните снимки, нито нищо!

Отново казвам мнението си - за мен това разделение е пълен шит!
И също така смятам ,че е време от началната страница да се премахне този текст :

"Здравейте, скъпи приятели! Този сайт е направен за вас. На него всеки фотограф, професионалист или любител, може да се изявява свободно и да общува с останалите. Всеки може да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват. Да сравни себе си с другите автори. Да анализира творческите си попадения и грешките си. Да участва в конкурсите ни и да спечели награда. Успех!"

Дата:   08-10-05 17:06

аз искам да съм модератор
да отговарям за композиция и експозуция
гарантирам снимките на сайта да бъдат не повече от 50 на ден

Автор: krassimire   
Дата:   08-10-05 17:13

Добре, след като някои искат да си правят галерия, тяхна си работа.

Но защо от толкова време отказват да направят възможността човек да си подреди собствените снимки по тематика?

Автор: penchev79   
Дата:   08-10-05 17:15

Нямам нищо против ВИДОВЕ и както и преди казах - нека го има този раздел.

Иначе отстрани погледнато ... "групата на съветските учени се събра!" [smilie18] [smilie18] [smilie18]

на мен не ми пречите де, то и вас трябва да ви има [smilie19]

Автор: murnau   
Дата:   08-10-05 17:17

Иначе отстрани погледнато ... "групата на съветските учени се събра!"

на мен не ми пречите де, то и вас трябва да ви има
[smilie5] muhahahahah, penchev[smilie24]

Дата:   08-10-05 17:23

джъмбо,
и аз исках да съм модератор, да мога да модерирам из темичките на форума - все има нещо излишно, според мен, а доста ровя...[smilie5]
Гарантирам поголовна сеч на спама, дето не ми допада [smilie5]
Максим, снимай и показвай нови фотки бе [ezik]

Уакахме и тази тема....

Дата:   08-10-05 17:24

да се поклоним пред съвършенната троица
https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/oxfu9142.JPG
http://deltalink.net/smiles/ico/36_2_46.gif

Дата:   08-10-05 17:28

джъмбо, снимки на патки обичаш ли?
[beer]

Дата:   08-10-05 17:31

специално за теб съм снимал в турско https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/jdmj4619.JPG
http://deltalink.net/smiles/ico/36_2_46.gif

Дата:   08-10-05 17:49

пускай в р-р 1:1, да си мерим убектифчетата, че си е фотографска заибавка, нещо като печени солени слънчогледови семки - почваш и не можеш спря после[smilie5]

Автор: Ivan_A   
Дата:   08-10-05 19:37

Murnau[smilie24]

Автор: dexter_d   
Дата:   08-10-05 19:59

elrisha [smilie24]

Може началното поздравление да се промени така:

Всеки може да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват... Но некои хора могат повече да покажат снимките си, да не се интересуват какво мисли за тях простолюдието и как то ги оценява...

Дата:   08-10-05 20:01

аз само да попитам как админите успяха да открият тези чутовно велики модер умове

Автор: J0R0   
Дата:   08-10-05 21:28

murnau [smilie24]

Елриша и Декстер, по никакъв начин новата галерия не пречи на който и да било "да се изявява свободно и да общува с останалите, да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват, да сравни себе си с другите автори , да анализира творческите си попадения и грешките си, да участва в конкурсите и да спечели награда"

Всъщност зад този спор се крие един много по-голям спор, който доста дълго водихме със Стрейнджър - кой трябва да определя посоката на развитието на един сайт като този, собствениците или аудиторията.
За мен отговорът е повече от очевиден - този който носи отговорноста.

Мурнау, Фирда и Ниаваах не са длъжни да ви пишат никакви манифести и обяснения.
Те бяха избрани от мен, Бони и Сас. Идеята беше наша. Дори и де сме сбъркали, ние ще си носим последствията.

Ясно ми е, че няма как дза угодим на всички, до преди седмица някъде ни скачаха, защо снимката на първа страница не е линк. Направихме я линк, други хора почнаха да ни скачат, защо била линк, така се трупали точки...

Същото беше при смяната на дизайна, при откриването на студиото, при въвеждането на рейтинг Б, при пускането на тоя форум пък да не ви разправям...

От години тук има хора, които настояват за селектиран подбор на снимките. И други за това да няма оценки и рейтиги.

Ето - направихме го всичкото това в една много малка и странична част от сайта.

В съответствие на целите на сайта - а те са ВСЕКИ ДА НАМЕРИ СВОЕТО КЪТЧЕ ТУК, КЪДЕТО ДА МУ Е ПРИЯТНО.
За един това ще е базара, за друг - Свободната зона, за трети рейтинг А, за четвърти рейтинг Б... за някои Видове ще е такова място.

По никакъв начин тези места не си пречат едно на друго.
Всяко от тях си има свой самостоятелен живот.

Та думата ми беше - ако някой ви е крив, това не са модераторите и те не ви дължат обяснения.

Някои от хората, които се изказват по темата, като Емо, Джъмбо, Елриша, също са модератори в други сайтове.
Аз не съм почел досега публични обяснения от тях какво и как ще модерират, по какви критерии, манифести и други подобни щуротии.

Знаех предварително, че ще има недоволни.
Няма как иначе.
Не може да се направи нова стъпка, някаква промяна и тя да хареса 100% на всички.
Приел съм този факт.
Но за мен това е пътят към развитието.
Ще експериментираме, ще грешим, ще падаме, ще ставаме, ще залитаме наляво и надясно, ще ни плюят, но ще вървим.

Защото стоенето на едно място е смърт.

Автор: elrisha   
Дата:   08-10-05 21:36

ок, правете си каквото поискате!
Жалко за хората, които са отделени като втора категория тъпаци!

Да са ни живи и здрави новите модератори!

повече отношение по въпроса няма да взимам, казах си няколко пъти мнението, както и другите също, вие си правите каквото поискате - това е ясно!
Преди време Администрацията каза " не може да направим компромис с един,какво ще стане след това" , е - направихте го!Сърбайте си попарата обаче!

И отново за последно да уточня - нямам нищо против личността на нито един от модераторите или хората от списъкът им, имам против деленето на хората, НО....няма значение - майната му на всичко!

Автор: miroslava   
Дата:   08-10-05 21:47

murnau [smilie24]
JORO [smilie24]

Автор: dexter_d   
Дата:   08-10-05 21:53

цитат:
Всеки може да покаже снимките си, да разбере какво мислят за тях и как ги оценяват.

цитат:
Всички животни са равни, но някои животни са по-равни от останалите.

Всичките ви постове в защита на нововъденията са клишета. Клише е и твърдението, че като сте собственици и носите отговорността и т.н. Ти с клишета, аз пък с цитати [smilie19]

Автор: boni   
Дата:   08-10-05 22:00

Ми ние ако слушахме тебе Декстъре,нямаше да има Фото Форум бе:)
Всички промени,които сме правили са били подлагани на унищожителна критика от голяма част от хората,след което много от същите тези хора са ми казвали лично,че не са прави.
Стоев примерно ми извади душата за новия дизайн и после ми каза,че вече му харесвало...
Ние се грижим за сайта в продължение на тези години,така че сайта да върви напред.Ние вземаме решенията и досега тези решения са били правилни,показват го резултатите.
Времето ще покаже кой е бил прав и кой крив за това нововъведение,което не нарушава по никакъв начин правата на когото и да било,нито пък пречи на някого.
[beer]

Автор: carl_cox   
Дата:   08-10-05 22:04

Dexter_t - браос че цитираш ФЕРМАТА на ДЖОРДЖ ОРУЕЛ [smilie24] Дано не стане така..[smilie8]

иначе Elrisha- Не се ядосвай...няма за какво толкова...я виж драмата на МИРО и ЕЛЕНА(от биг брадър) [smilie8]

така или иначе ти ще си снимаш в твоят стил -дали ще те одобрят 3-ма добри фотографи или не, дали ще получиш 324 златици-няма значение-ти сама си казвала че фотографията е не аплодисменти, а усещане[shtrak]

любопитно ми е следното-не веднъж споменатите модератори са твърдяли, че огромен процент от снимките тук са под нивото(може и така да е)-как сега ще избират алтернативни снимки от същото това ниско ниво[smilie11]

пожелавам им успех -доста работа им предстои[smilie24]

а на админите-още алтернативни форуми и галерии

най-сетне идеята за народовластие някакси намери приложение [smile]

сега авторите ще имат стимул да правят хубави фотоси...

е го на Мурнау-кога пусна оназ снимка с нарязаната жена във ваната-кога стана модератор [smilie5] [smilie24]

Автор: Ivan_A   
Дата:   08-10-05 22:06

dexter_d, и аз с цитат:

"... open mind for a different view
... and nothing else matters..."

[beer]

Дата:   08-10-05 22:11

ето ви защо съм модератор в един сайт както споменава жоро
модератори - потребители, които са заслужили уважение със своето фотографско майсторство и конструктивно присъствие в българското интернет пространство.

не се занимавам със селекция или триене на снимки
това е като почетно звание и не ограничавам на никой правата

доволни ли сте обяснението и манифеста

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна