Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Формат Mini DV ... ?
Автор: raduncho   
Дата:   04-10-05 18:55

здравейте еми искам да питам що е то mini DV [smile], щото не ги чаткам много тея неща та изкам да питам от такава камера дето записва в такъв формат после кво правя материала ... в смисал с USB ли е или на няква памет ли или на диск ...
Интересува ме като запиша нещо на камерата после на какво мога да го прехвърля и гледам съответно ...

благодаря предварително .

Публикацията е редактирана (04-10-05 18:56)

Отговори на това съобщение
 Re: format Mini DV ... ?
Автор: fotok   
Дата:   04-10-05 18:57

ами на каквото си искаш можеш да го прехвърлиш и да го гледаш

Re: Формат Mini DV ... ?
Автор: krassimire   
Дата:   04-10-05 18:58

Или през USB, или през FireWire сваляш на компютър, после с някакъв софтуер конвертираш в MPEG2 или MPEG4.

Дата:   04-10-05 20:01

ок става въпрос за SAMSUNG VP-D351 ако някои е по запознат с нея ...да ми каже има ли USB изход ... и накакъв носител се записва информацията на нея и колко е капацитета ... ?

Автор: Han_Solo   
Дата:   04-10-05 21:45

Поправете ме ако бъркам обаче информацията която се подава от миниДВ касетката не е ли прекалено много за USB - 25МВ/сек не се ли прехвърля само през файъруайър или видеокепчър платка [smile] raduncho написа:

Автор: Airborne   
Дата:   04-10-05 21:52

поправка: скоростта не е 25МБ/сек а 25 Мб/с, тоест 8 пъти по-малко. на 1ГХц П3 си свалях преди 3 години на УСБ 1.1.
[beer]

Автор: Airborne   
Дата:   04-10-05 21:53

поправка: скоростта не е 25МБ/сек а 25 Мб/с, тоест 8 пъти по-малко. на 1ГХц П3 си свалях преди 3 години на УСБ 1.1.
[beer]

Автор: gbdesign   
Дата:   04-10-05 22:20

Няма нито една сериозна програма за кепчериране през USB истината е Fireware. А иначе USB2 e 480 Mbps.....ама май само на теория[smilie7]

Дата:   04-10-05 22:33

Понеже в работата аз се заигравам [smilie3] на компютър който има професионална платка за видеомонтаж и освен действително сериозните - SDI, компонентни, има и аддон платка файъруайър, но за USB не бях чувал да се използва - прекалено си е несигурно за сваляне в реално време... ама знае ли човек може да излезнала поредната изгъзица за заблуда на юзърите

Дата:   04-10-05 22:43

Говорех за USB 2, разбира се.

Автор: flancer   
Дата:   04-10-05 22:56

Абе то няма голямо значение каква ти е скоростта , след като филма вече е записан в цифров формат на камерата, не е нужно да го прехвърляш в реално време, ръгаш на усбто и копираш файловете, ама ще ти е нужно доста място /ама доста - 30-на мин могат да са 4ГБ/, DV кодек за пц-то и мааалко търпение за да се прекодира нам колко гигабайтовия DV файл от камерата в по - прегледен AVI мпег4 да кажем , 10-на пъти по малък и удобен файл :) , инак с инсталирани кодеци и плеъри веднъж прехвърлен , можеш да си го гледаш и без преобразуване на пц-то и да си го записва в DV формат на DVD който пък баш туй му е работата /бтв камерите с диск май се четат на DVD плеър, ма дет са вика бали го? нямам камера и ми се е налагало 2 пъти само да прехвърлям, инак си бича с аналоговата и кепчъра/

Дата:   04-10-05 22:59

flancer, за съжаление не става, тая тъпотия иска да работи в реално време, щот е с въртяща глава която има само едни възможни обороти, не са файлове.

Относно мястото, има програми които свалят директно в MPEG2, ама искат мощен процесор.

Дата:   04-10-05 23:07

flancer написа:

> Абе то няма голямо значение каква ти е скоростта , след като
> филма вече е записан в цифров формат на камерата, не е нужно да
> го прехвърляш в реално време, ръгаш на усбто и копираш
.... DV кодек за пц-то и мааалко търпение за да се прекодира

[smilie5] [smilie5] [smilie5] Еххх ако те слуша тебе човек ще изпадне в много смешно положение
http://www.videouniversity.com/dvformat.htm Почети малко и ти , образовай се и тогава се опитвай да даваш акъл

Публикацията е редактирана (04-10-05 23:10)

Дата:   04-10-05 23:17

ааахм, тази която см ползвал си е с дискчета, с касета наистина има логика, но по спецификация на УСБ2.0 е 480Mbit/s , начи км 60МВ/сек, би трябвало да е достатъчно , върти ми се нещо от типа на 15-30МВ/сек за видео с формат 720х576 , все пак на USB2.0 основното преимущество е скоростта , за съжаление ужасно ме мързи и не ми се търси информация по впрса, но прелагам нещо от типа на forum.doom9.org и четене, четене :)
п.с. мерси за линка, HAN, готин е , но аз говоря от личен опит ;), камерата бе открита като устройство от пцто, и най - големият ми проблем беше намирането на подходящ безплатен кодек за прекодирането, не давам акъл, а предполагам, и се старая да помогна на пича а не да се заям с предния пич, к? ти като си акълия дай му практическа помощ на пича, какво ми даваш адреси, които не ми трябват???

Публикацията е редактирана (04-10-05 23:24)

Автор: bobbyfuego   
Дата:   04-10-05 23:42

видеокамерите използват USB 1.1 (все още няма miniDV c USB2.0)само за сваляне на снимките от флаш картата. И видеото става, но само с много ниска резолюция. Пълното качество на видеото се сваля от касетата през firewire (1394) в реално време само и единствено. Достатъчена е една такава платка за 15-20лв да се купи и да се сложи в комютъра + кептчър софтуер. трансфера е около 25МВ на секунда. Компютъра трябва да може да се справи с този трафик иначе се изпускат кадри. Филмчето на касетката е цифрово, но не е файл. Файл става на компютъра. От компютъра после филмчето можеш да си го правиш каквото поискаш. Друг начин е да си го свалиш е на VHS касета, като си свържеш камерата с видеото, но VHS е слошо качество незнам дали има смисъл.

Дата:   04-10-05 23:43

flancer написа:

> големият ми проблем беше намирането на подходящ безплатен кодек
> за прекодирането, не давам акъл, а предполагам, и се старая да
> помогна на пича а не да се заям с предния пич, к? ти като си
> акълия дай му практическа помощ на пича, какво ми даваш адреси,
> които не ми трябват???
доколкото знам когато качваш материал по файъруайър от miniDV не ти трябва кодек, качваш native DV /microsoft DV AVI/ която опция си я има във всяка монтажна програмка от рода на Адоб Премиер, монтираш си материала и след това си я записваш в подходящ вид... кеф ти DivX кеф ти нещо друго, а ако ползваш камера записвща на диск /предполагам говориш за DVD/ тогава вече ти трябва MPEG кодек... а ти като си полуразбрал нещо поне не обърквай хората.

Дата:   05-10-05 00:14

Ааанджак, камера записала на диск в miniDVdisk формат , със USB2.0 интерфейс, камерата беше панасоник /мисля, но не помня, беше преди половин годин поне/ , за кодека съм сигурен , че беше Panasonic DV - losless формат , баш за видео камери , с много малка компресия, и определено си трябваше , факта , че файлът беше в ави формат не помага при опита да го ползваш във VirtualDub да кажем, нито в адоуб премиер /пробвах и двете възможности/, получаваш мило съобщение да одиш да си ... инсталираш съответния кодек, за да можеш да го редактираш, същото , един от малкото които ми вървят само и единствено с mplayer, помня че стана причина да преоткрия за себе си този готин плеър :).
И защо не прочетеш, че съм казал че става въпрос за камера записваща на диск и краси ме е коригирал, и аз съм дообяснил? Хич не ги разбирам хора като теб да ти кажа, но пък и не ме интересуват много :), ако можеш помогни на човека , късмет и т.н. [smilie7]

Публикацията е редактирана (05-10-05 00:15)

Дата:   05-10-05 01:35

flancer , ще се опитам да ти кажа още веднъж, дано ме разбереш... на DVD информацията се записва в MPEG-2 формат, на miniDV се записва във формат DV и за да минеш от единия в другия трябва да конвертираш материала... DVD може да се сваля и по-бавно и по-бързо , зависи от скоростта на преноса, все едно записваш файл, когато сваляш от DV, miniDV, DVCAM касета материала тече риълтайм и може да се окаже че харддиска ти е бавен за да поеме потока информация, затова се предпочитат SCSI дискове ти ми говориш за USB [smilie10]

Автор: cooler   
Дата:   05-10-05 08:20

Може и да не е SCSI.Достатъчно е да е на 7200rpm дори и IDE. Аз зада се спася от такива недоразумения и непрекъснати търсения на кодеци и модеци минах в отбора на Мас, а той работи с видео без да пита и да те плаши с гадни съобщения. Мушкаш маркуча на firewire-а и iMovie е достатъчно мощна за да се справи с повечето прищявки при домашна употреба. Ако си по-взискателен има Final cut или Premiere. И накрая една програма Cleaner дето конвертира от всичко във всичко.Но при всяко положение ако сваляш miniDV ти требе място на хард-а, а той ако е по бавен става засечка.

Автор: Pantelei   
Дата:   05-10-05 09:33

За да правиш кепчъринг от МиниДВ касетата си
на хард диска си без да копресираш видеопотока ще ти трябва огромно дисково пространство. Затова по разумното е да си намериш някаква програма от типа на "Юлиид Видео студио","Пинакъл Студио".Не е необходимо да е чак "Адобе Премиере".След като ти сложат подходяща кепчър карта със унифицираният стандартен порт на Макинтош 1394 или "Файър уайър" си купи и достатачно дълъг двустранен Файър уайър кабел.1.5метра е достатъчна дължина.За настолен компютър ти трябва кабел с 4 пинов накрайник към камерата и 6 пинов към компютъра.За лаптоп може да се ползва ПиСиеМСиАй разширителният слот и на него да се закачи такава карта, която има файър уайър порт.По новите и скъпи лаптопи си имат мини файър уайър портове -4пинови.Т.е. отваряй си очите дават ли ти кабел със картата и колко е дълъг.Само за кабел ще ти вземат поне 20лв.
Ю ЕС Би-то категорично го забрави за видео трансфер.Когато закачиш камерата през 1394 можеш да я управляваш чрез софтуера от компютъра.Отваряш програмата да речем "Юлиид Видео Студио" и трябва да избереш в какъв формат да ти компресира прихванатия видео поток МПЕГ1 ,ако ще правиш ВиСиДи или МПЕГ2,ако ще правиш ДВД после.МПЕГовете си имат две или три степени за качество на прихванатия и компресиран поток. Ако компютъра ти е по нов може да се окаже,че имаш вграден "файър уайър" порт на дънната му платка, във видео картата му,а дори някои модели звукови карти на Креатив например го имат.Разбира се гореописаните решения са стандартните за аматъйори,а хубавите капчър карти са от няколкостотин долара нагоре. Истината обаче е ,че дори да си обръщаш записите на ДВД дискове качеството пада доста и ще ти се наложи ценните си записи да си ги пазиш на касетите.Дано да не съм прав,но със средната ръка МиниДВ камери трудно може да се изкара запис, който след като се копресира до МПЕГ и после кодира в ДВД да не си е загубил доста от качеството.
За по непретенциозна употреба може да ползваш Майкрософтската програмка "Уиндоус муви мейкър", с която да обръщаш ДВ записа във Уиндоус Медиа Аудио стандарта, който прави много сериозна компресия и дава много прилично качество на картината,но само за ползване на компютър.

Дата:   05-10-05 09:38

От моя опит, качеството се губи най-вече заради огромното недоразумение, наречено interlaced video. Срамота е цифров формат като MiniDV да записва interlaced, слава богу има вече тенденция при MPEG2 (и особено при MPEG4) камерите да записват progressive.

Автор: cmac   
Дата:   05-10-05 09:52

Четете:
Автор: bobbyfuego
Дата: 04-10-05 23:42

и просто забравете за USB. Aко камерата не записва директно MPEG4 (а такива са малко) прехвърлянето става само с 1394. Платките са евтини, на някои дъна е вградено и по отношение на съвместимостта с камерите просто няма да имате проблеми. А на DVD може после с каквото си поискате - даже с NERO става много добре (NERO Vision Express).

Дата:   05-10-05 09:58

АДОБ ПРЕМИЕР И ПИНЕЙКАЛ СТУДИО 9.0 са програмки които при експорт на видеото качено във формат майкрософт дв ави имат опция експорт двд или 1час материал се събира на 1 двд със същото качество както е на мини дв касетата ако обаче решиш да събереш повече от 1час на 1двд ще видиш как качеството ще ти падне

Дата:   05-10-05 10:22

[smile] ей страшни сте много ви благодаря от сичкото това инфо ще прихвана .. :) наи доброто, а определено има доста ... и ако не е много нагло да попитам все пак .. :) колко като време мога да запиша на тая касетка както вече разбрах ... с какво пространство разполагам ... и примерно ако е да кажем 2 часа за тия 2 часа колко свободно място трябва да имам на компа като го прехвърлям нали на наи добро качество нали така че да не се изгуби много ...
1 колко пространство имам на камерата
2 колко пространство на харда трябва да имам за за филм с добро качество

Дата:   05-10-05 11:05

1.mini DV касета снимаш 1 час на sp
2.пространство на комп. 12-14 ГБ
3.това е ако искаш КАЧЕСТВО!
[smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна