Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Относно обработка на jpg
Автор: 5ko   
Дата:   04-06-04 21:29

Снимам с Канон Г1 с размер на фаила от 1.5 до към 3 MB jpg на максимал 2048 х 1536 про Superfine.След отваряне с ACDSee и обраъщане на снимката (даже и без никакви промени) и запис размерът на фаила става 1/3 т.е. 400 - 800 К.Има ли някакви загуби в случая.

P.S. Знам,че едва ли ACDSee е най-подходящата програма за обработка на изображения.[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Относно обработка на jpg
Автор: jumbo   
Дата:   04-06-04 21:30

едно джепегче колкото шовече го гнявиш толкова по големи сълзи ще рониш [smile]

Автор: chukov   
Дата:   04-06-04 21:35

Ami stava
6toto zapisyt mu e nastroen na niakakyv procent kompresia sigurno ina4e niama kak

Дата:   04-06-04 21:40

Верно бе мамка му и прасе.Ако иска човек може да го надуе и до 3.МБ

Автор: LinkBeat   
Дата:   04-06-04 21:41

Отвори някой файл от диск в режим за редактиране,дай resize, за да се активира safe и го натисни. Ще излезе % на комресията- ако дадеш 100%, няма да има намаляване големината на файла.

Дата:   04-06-04 21:48

Да.Даже като му зададеш 100% файлът става двойно по-голям.

Благодаря за идеите[beer]

Автор: msld   
Дата:   05-06-04 01:07

polzvay irfanview....

Автор: jumbo   
Дата:   05-06-04 09:53

и така задаваш му 5 пъти по 100% и ето че е готов за билборд[smilie7]

Автор: krazy501   
Дата:   05-06-04 11:23

kakvo ti prechi da polzvash Photoshop?

Автор: SEAL   
Дата:   05-06-04 12:04

Ама моля ви се, какъв ACD???

ACD See е програма за организиране и прегелждане на снимки и изображения, защо я ползвате за интерполация или дори и за обикновен save? Затова си има Photoshop!

Е, ако трябва да съм честен, най-добри резултати при приготвяне на изображения за уеб дава Fireworks, но понеже повечето от вас май директно отпечатват няма да ви е особено полезна.

Автор: spirit   
Дата:   05-06-04 12:41

От вчера проверявам с интерес темата и днес реших като е реч за файлови формати и компресии да питам и аз нещо, което ми е правило впечатление и което не знам "за какво служи". Аз работя с GIMP. Когато се опитам да запаметя изображение в *.jpg формат се отваря следния диалогов прозорец:
http://www.geocities.com/spirit_castle/photo_forum/gimp_save.jpg

Quality, и Smoothing ясно какво правят, но що се отнася до останалите опции... ?? :-) така и не разбрах какво предимство или недостатък дават. Опитвал съм да запомням едно и също изображение в различни варианти на тези опции, но резултатът е неразличим за лаическото ми око. може ли някой капацитет по въпроса да драсне две думи? Или поне да каже има ли смисъл да се пипат тези опции или да ги оставя по defau

Публикацията е редактирана (05-06-04 12:51)

Дата:   05-06-04 19:05

А за PhotoPaint какво ще кажете-аз лично предпочитам нея.(по съм свикнал на тоз интерфейс иначе като за абсолютен аматьор на пръв поглед ми се виждат еднакви)

първа  назад  1     всички  напред  последна