Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с петно на снимките... (НР 945)
Автор: mravunko   
Дата:   18-09-05 22:02

здравейте,
имам НР945 апаратче и ми служи вярно вече около 6000 снимки... но започна да прави петна на снимите.. на едно и също място. Петната са доста големи и не вярвам да е изгорял пиксел или нещо подобно.. но ми трябва мнение, дали нещо може да се ремонтира (как ли пък не:)) и дали някой знае какъв е точно дефекта...

давам линкове на снимките, защото са около 1МБ..

http://zaynelov.com/list/photo-forum/HPIM5935.JPG
http://zaynelov.com/list/photo-forum/HPIM5966.JPG
http://zaynelov.com/list/photo-forum/HPIM5967.JPG

също така ми прави впечатление, че петното е по-ярко при по-ярка светлина... не знам дали има значение

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с петно на снимките... (НР 945)
Автор: Mimic   
Дата:   18-09-05 22:44

Бих казал, че е прах по матрицата ама то на туй като не му се сменя оптиката, как ли ще е влязла вътре ... сигрен/на ли си, че няма някой лепнат отпечатък от пръст по обектива [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   18-09-05 22:51

открих проблема... оказва се че зад първото стъкло има някаква мръстойка, която прави това петно... но нямам идея как да махна това първо стъкло и да изчистя тази мизерийка от там...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/fgye9375.JPG
http://wvw.monsieurprix.com/photosProduits/598/ME0000423598_1.jpg

най-външното стъкло дали може да се махне?

Дата:   18-09-05 22:52

Ами ако ти не можеш, занеси го на сервиз [beer]

Дата:   18-09-05 22:53

на външното стъкло няма никакви отпечатъци и няма прашинки и драскотини... от вътрешната част има някаква мръсотийка ма нямам идея как да я махна.

Дата:   18-09-05 23:01

добре,
отивам... на НР сервиза.. или на някой за фотоапарати? ако знаеш някой в софия... може да споделиш някой адрес

Дата:   18-09-05 23:04

Ако е в гаранция го носиш в "официалния" сервиз, ако обаче не е по-добре го занеси при някой от форумците дето са по тая част ... при HP може да го забавят доста [beer]

Автор: Стоев   
Дата:   18-09-05 23:39

Или се свържи с RossN от форума, ако не намериш инфо, ама той и доста е писал - виж с търсачката на форума.[smile]
[smilie24] [beer]

Автор: pehata   
Дата:   19-09-05 13:32

Аз имах същия проблем с мойто Сони - появи се някаква прашинка и ми правеше такива гадни петна. И без да искам го изпуснах и го изтресках яко в една теракота. Слава Богу нищо не се счупи, а прашинката се измести и вече не ми създава проблем. Но... не те съветвам да го пробваш, последствията са непредвидими.

Автор: zed   
Дата:   19-09-05 16:23

Много е вероятно предната гривна да се развива.Ако не виждаш такава възможност погледни по обстойно под лепенката/ако има такава/най-отпред, при много модели тя се отлепва и отдолу има 3 бр. винтчета. От там нататък е лесно.БЪДИ МНОГО ВНИМАТЕЛЕН С ОТПЕЧАТЪЦИТЕ И ПРАХА, КОЙТО НЕМИНУЕМО МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ.Обикновено тези чаркове се сглобяват в много обезпрашена среда.[smilie24]

Дата:   19-09-05 19:27

така.. днес се поинтересувах и резултата е следния:

1) НР България - апарата не е херметически затворен за разлика от обектива. Обектива се ремонтира само в ЕС и струва много пари.
2) Стемо - елате да му направим диагностика 3 дни, след това ще ви кажем дали може да се оправи
3) Други фирми сервизи на НР: ами не правим такива неща, но може да опитаме

4) Един чичко ми е сигурно... каза може да се направи, ела го донеси. този апарат цифров ли е? вадил съм косъм от обектив на сони
5) Ах този модел! Може да се направи, сложно е, разглобява се целия апарат. Правил го е човека...

и така остава да го занеса на майстор или да снимам с точките...

Автор: Pehata   
Дата:   19-09-05 22:57

или да го треснеш някъде по моя метод [cool]

Автор: jivkonik   
Дата:   20-09-05 18:44

mravunko Да инфо после като мине ремонта къде си го правил, добър ли е майстора и колко ти струваше.
Мерси![beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна