Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къде може лента ИСО100 снимана с настройки за ИСО400 да се спаси?
Автор: bkrustev   
Дата:   17-09-05 17:04

Имам една лента Фуджи суперия 100, която снимах с настройки на фотоапарата все едно е ИСО400. Обиколих няколко фотото по центъра на София и ги питах дали може да ми "усилят" лентата при проявяването с две стъпки. В книжките на "Нешънел гиографик" четох, че това е възможно. Обаче навсякъде ми казват, че техните машини са автоматични и можело единствено да ми проявят филма като ИСО100, а след това да оправят с компютър недоекспонирания кадър. Аз не се съгласих, защото все още тая надежда, че може да има по-добро решение на проблема.

Лентата има емоционална стойност и искам да я спася. Някой знае ли фото-ателие в София, където това може да стане?

Отговори на това съобщение
 Re: Къде може лента ИСО100 снимана с настройки за ИСО400 да се спаси?
Автор: fotocolor   
Дата:   17-09-05 17:17

Попитай Деков на "Цар Асен" мисля че беше

Автор: ecobo   
Дата:   17-09-05 17:22

Това с проявяване на 100 и дигитално "оправяне" е кофти решение. По-добре да ти я проявят на 400. Ще има малко по-едро зърно, ще изгубиш малко полутонове, но ще спасиш снимките.
Хубавото в случая е, че си с негатив - той "носи" много на "оправяне".
Успех!

Автор: pinko   
Дата:   17-09-05 17:25

Проявката за 100 и 400 филм е една и съща, вервай ми...

Възможно е по принцип някой да ти го прояви ръчно по С-41, ама резултата от това пушване определено ще е по-лош, отколкото ако при сканирането малко се надуе.

Правил съм го на филмпроцесор Фуджи, с филм Фуджи Суперия(само с такъв филм снимах навремето)като спирам за едиколко си секунди транспорта(бях го пресметнал колко е при 37,5 грауса), докато филма е в проявителния танк, гадно става, тия филми не обичат нестандарнизирана проявка откъм време, цветовете избягват, цветния баланс също, избива адско зърно, абе не си е работа...Фуджи Суперия си иска стандартното проявяване.

Моя съвет е - прояви си го както е и намери читав, повтарям читав филмскенер с голямо D и ще стане бонбон[ezik]

Публикацията е редактирана (17-09-05 17:28)

Автор: bkrustev   
Дата:   17-09-05 17:30

Благодаря на всички за бързите отговори.

Пинко, може ли да ми препоръчаш място с читав скенер с голямо Д?

Автор: pinko   
Дата:   17-09-05 17:37

Ако филма ти е супер пупер важен, може на Имакон, има доста в София вече.

Ако не е чак толкоз важен, може на Минолтата на Шипка 12, 6мп(2000х3000 пикс) е 0.50 ст на кадър

Автор: cooler   
Дата:   18-09-05 12:23

От моя опит мога да ти кажа че ако не го коригираш с проявката, а разчиташ само на корекции след скан ще получиш по-кофти резултат. Пинко има явно опит с фуджитата. ама ти няма да можеш да се спасиш от сивоча дето ще се получи при стандарнто проявяване. в момента филма ти е с две бленди назад и те могат да се окажат критични.Ако са снимки от морето може и да мине номера, ама иначе забрави за каквато и да е разработка в сенките. Като инфо ще ти кажа че стандарта за С41 при 38С е 3мин. и 15 сек. без значение на чувствителноста. PUSH1 е плюс 30 сек (3:45мин), PUSH2 e плюс 1мин(4:15мин).знам че е трудно да намериш процесор, който да го направи щото такива в София се броят на пръсти, а обикновенно се ползват за Е6, ама знам че имат в Кодак-а на наклона срещу операта. Мисля че Push1 и Имакон е оптималното.[smilie24]

Автор: flipbeat   
Дата:   18-09-05 15:13

на раковска срещу операта-цена като за диапозитив,но мнооого ярки цветове дава.ама с кодак про-фото 100

първа  назад  1     всички  напред  последна