Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ОБЕКТИВ ЗА CANON 300D
Автор: dobri67   
Дата:   14-09-05 19:30

Здравейте форумци !
Отдавна следя форума но все не се решавам да взема участие.Времето наистина ми е малко но все така успявах да хвърля по едно око на теми-те.От днес вече съм регистриран потребител и реших да започна с един въпрос .Знам ,че по въпроса се е писало тук там ,професионалистите нищо чудно да пренебрегнат темата останалите да я отминат с насмешка но въп-реки това за мен е важна.Поставям я защото не успях да намеря категори-чен отговор на въпроса „ по добрия обектив „ а именно: Sigma Zoom Telephoto 70-300mm f/4-5.6 APO Zoom Macro Super II (Canon) или Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM .Това което успях да разбера до момента е ,че сигмата е по добра но с по бавен фокус. По добра в смисъл по-нов модел, по-добро покритие на лещите по-остър и като краен резултат по качествена сним-ка.Някой твърдят ,че сигмите по-често се развалят и т.н. Моля за съвет но без насмешки .

Отговори на това съобщение
 Re: ОБЕКТИВ ЗА CANON 300D
Автор: Airborne   
Дата:   14-09-05 19:33

щом досега не си открил отговора, значи и сега няма да го направиш. освен това по-добър в какво? канона е по-скъп- получаваш това, за което плащаш. не се чуди много, колкото и да гледаш, накрая няма да откриеш разлика![beer]

Автор: penchev79   
Дата:   14-09-05 20:18

Sigma имат добра оптика като цяло, конкретно за двата обектива не мога да ти дам мнение, но като цяло бих те посъветвал да вземеш Sigma. Особено ако има немалка разлика в цената.

Автор: Стоев   
Дата:   14-09-05 20:33

Не съм снимал с нито единият от двата, но много обичам да давам съвети [smilie5]

Та имаше един виц за Иванчо, Другарката и Козата, дето щяли да я водят На пръч..

Завършваше така: "Тази работа, Другарко, и тате я може, ама Козата си сака Пръч"....[smilie3]

По горната логика бих препоръчал за Канон да си вземеш Канонски обектив [smilie24]
[ezik] [beer] [shtrak]
И да добавя, че неотдавна имах някои размисли, дали да си взема канонска светкавица за каноната или сигменска такава, че била почти същата, ама на половин цена... последният гвоздей в помислите ми заби Виден Отвсякъде Никонианец, че най-добро си е да пазаруваш аксесоари от същата марка, като хапарата....[smilie24] [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (14-09-05 21:01)

Автор: pinko   
Дата:   14-09-05 21:58

Категорично и безусловно Канон 100-300 е по-добрия обектив.

Имал съм Сигмата 70-300 и АПО и неАПО, неАПО-то е пълна трагедия отвсякъде, АПО-то по-става, ама докато фане фокус изпушвам по една цигара и тя все си бръмчи и го търси, мамка му и фокус[smilie5]

След това си взех канонски 75-300 без буквичките, не е зле, горе-долу на нивото на Сигмата АПО, може би една идея по-зле от АПО-то, автофокуса на тоз Канон също не е от бързите, ама поне кат го хване и си го държи, а Сигмата само бръмчи напред-назад.

След това ми писна да се занимавам с боклуци и си взех 100-300 УСМ, перфектен за парите си, светкавичен автофокус, съвсем приемливо качество.

Не знам къде и какво си чел, но според мен 100-300 е много по-добра оптически от АПО-то, пък автофокуса изобщо не може да се сравнява, с 100-300 ще си направил поне 10-15 кадъра, докато Сигмата за същото време най-много 2-3 да фане, пробвал съм ги паралелно на футболен мач.

Ако ще е Сигма, то 70-200/2,8 HSM, сичко останало е пълен ташак, вервай ми[smile]

Автор: dobri67   
Дата:   14-09-05 23:38

Пинко благодаря ти много .Благодаря и на останалите и на Стоев за "ведрия" подход.Най лесно се върви по утъпкан път това го знам .Най скъпото е най-добро или в повечето случай по-добро.Но за съжаление човек е принуден обикновенно да взема компромисни решения.В моя случай компромиса се изразява почти в 200 лв.С толкова сигмичката е надолу в цената и ако само автофокуса е проблем, то аз съм готов да го превъзмогна.По скоро ме интересува дали има в крайна сметка някаква разлика в крайния резултат.Дали маже повече или по-малко от канона.Въпросът ми е по скоро към пинко и други имали възможност да ги сравняват на практика.А пък ако някой може да ми посочи адрес със сравнителни тестове, ще му бъда много благодарен.

Автор: vaskomil   
Дата:   15-09-05 12:16

Аз предполагам, че канонът е по-добър. Имам SIGMA 70-300 APO и относително съм доволен. Фокусът не ме е дразнил, че е бавен, въпреки че има моменти, наистина, в които се тутка и се мъчи, но честно казано минавам на ръчен ако се окаже навъзможно да фокусира. Единственото сравнение, което съм направил е със по-новата версия на SIGMATA - DG. Според мен е по качествена. Цеата не би трябвало да е различна.[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна