Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЦИФРОВ или ДРУГ ФОТОАПАРАТ ?
Автор: ALEX-OK   
Дата:   10-09-05 10:52

Здравейте симпатяги ! Интересуват ме предимствата и недостатъците на едните и другите(говорим за по-професионални)-като сравнение...!Досега снимах с "PRAKTICA-BCA "electronic,но смятам скоро да го сменя,че ме измъчи с тия автоматични скорости...ОЧАКВАМ ПОНЕ 1 ПРИЯТЕЛСКИ СЪВЕТ ![shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: ЦИФРОВ или ДРУГ ФОТОАПАРАТ ?
Автор: 5kan   
Дата:   10-09-05 11:16

който и да е огледален с режим приоритет на скорост , ако само това е проблема

Автор: nemchev   
Дата:   10-09-05 12:09

не може ли с приоритет на бленда...и ръчен режим....
алекс....инвестирай в бъдещето...земи си дигиталка...а тва за по-професионален????как да го разбираме...нещо като мамия или хаселблад...или нещо от сорта на никон ,канон ,олимпус ,минолта...???за какво ти трябва на теб?[smilie11]

Автор: Junior   
Дата:   10-09-05 12:24

drug!

Дата:   10-09-05 15:33

Имам в предвид фотоапарати с истинска оптика-достатъчно мощен зуум,ръчен и автом.режим,сменяема оптика,бързи скорости:1000/2000,остро изображение,и т.н.Фен съм на " CANON "(F1,F5-нищо че са по-стари...),но с цифров до сега не съм снимал! Скоро ще ви покажа мои снимки-повечето правени на скорост 60(преди 2 дни ви открих сайта),само да ги прехвърля на CD.[beer]

Публикацията е редактирана (10-09-05 15:34)

Автор: msld   
Дата:   10-09-05 16:36

не бях чувал за такъв модел CANON F5,покажи ни го

Автор: Junior   
Дата:   10-09-05 17:23

ей внимавай със скоростите... последно време глобяват....

Автор: agk1   
Дата:   11-09-05 10:06

Здравей!!!

Прочетох това което те вълнува. Мисля , че мога да ти укажа съдействие. Обадами се на моя e-mail - agk@mail.bg.
Чакам да се обадиш.

Поздрави AGK1[shtrak] [beer] [smile]

Дата:   12-09-05 11:18

msld-прав си за F5,грешката е моя !!! [shtrak]

Автор: stef7   
Дата:   12-09-05 18:10

По темата има изписано тонове през последните 2-3 години. И тъй като си написъл сменяема оптика в изискванията практически избора се свежда до филмов SLR или цифров SLR (DSLR).
Добрата новина е, че всъщност SLR или DSLR не е толкова важно - във всички случаи повечето пари накрая отиват в сменяемата оптика. А тя в 90% от случаите може да се ползва и на двата типа SLR.
Остава да си харесаш система, което практически се свежда до Nikon или Canon. А има също и Pentax, Minolta, но тия последните два са назад с материала по отношение на цифровите камери, избора на обективи е по-ограничен и т.н., така че остават първите две.
Canon са по-голямата компания и засега са с едни гърди пред Никон в цифровите камери. С тях винаги ще имаш по-голям избор за вбъдеще, което води често и до по-ниска цена. Поне така мисля аз. А и ти сам пишеш, че Canon ти допадат. Както пееха Roxette - Listen to your heart. :)))
Оттам насетне остава да си харесаш обективи и фотоапарат, което се свежда до това какво снимаш (сюжети, стил) и с колко пари разполагаш.

Дата:   15-09-05 16:30

stef7-Благодаря ти за изчерпателния и добър съвет ![beer] Ще ми бъде от полза! Но ми се иска да избистрим още малко темата с + и - ЗА ЦИФРОВ (+): 1)По-лесно и удобно качване на компютър и обработка 2)Голяма памет за кадри-не се налага да сменяш филм в сублимен момент...3)Виждаш как е станало кадрото,и можеш да го коригираш 4)...5)...
ЗА ДРУГ (+):1)Механиката си е механика-разчиташ единствено на себе си,не на електроника и чипове 2)Имаш избор от негативи-FUJI,KONIKA,KODAK-зависи какво ще снимаш... 3)Подръжката му е по-евтина 4)...5)...

първа  назад  1     всички  напред  последна