Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Покана за фотоуикенд в Рила
Автор: kkaammii   
Дата:   09-09-05 18:18

“PHOTOWEEKEND” в Рила

“Photoweekend” е пътешествие из дебрите на южна Рила. Фотопленер, полезен за всички, които обичат приключенията ,биха искали да разберат повече за планините и да усъвършенстват фотографските си умения в правенето на красиви снимки сред природата.

Ще имате възможност да посетите един от сравнително малко познатите райони на Рила, да направите чудесни пейзажни снимки, да научите полезни неща за пребиваването в планините, за фауната и флората на Рила, за планинарската и фотографската екипировка. Желаещите ще могат да опитат и скално катерене по склоновете на вр. Ковач. По време на пленера също така ще можете да вземете участие в дискусии на фотографски и планинарски тематики, а накрая ще можете да получите оценка от известния фотограф художник доц. Живко Арабов.

“Photoweekend” се организира от Камелия Атанасова и Красимир Стоянов. Камелия е автор на редица фотографски изложби на алпийска тематика. Нейна е и първата изложба в България на екстремни
моменти по време на катерене. Участник е в експедиция до най-високия връх на Турция – вулкана Арарат(5165м. н.в.) през 2004 година. От там е и нейната последна изложба “Планината Арарат – снежният исполин на Анадола”, организирана с подкрепата на Турското Посолство в България и представена в градовете София, Русе и Бургас. Красимир е професионален планински спасител и инструктор. Участник е в редица експедиции, изкачвания и екстремни спускания със ски, сред които е и първото българско спускане със ски от най-високия връх на Северна Америка – вр. Маккинли (6194м.н.в.), Аляска. През периода 2000-2004 г. е началник на Планинската Спасителна Служба.

Продължителност: 2 дни
Група: от 5 до 10 души
Цена за участие: 140 лева

Цената включва: Транспорт гр.София – м.Трещеник (южна Рила) – гр.София, транспорт с висохопроходими автомобили в планината (ако метеорологичната обстановка или други обстоятелства го налагат), две нощувки в отлични условия в курорта “Трещеник”, храна (закуска,обед и вечеря) , планиски водач и спасител, професионален фотограф, компютърна и мултимедийна техника (за дискусии, презентации, разлглеждане и обработване на снимките), планинска застраховка.

Цената не включва: Лична туристическа и фотографска екипировка. Съществува възможност за наемане на такава при изгодни условия.

П Р О Г Р А М А

Тръгване
Петък, 30 Септември 2005г, 18:00, София, Площад “Ал.Невски”

Връщане
Неделя, 2 Октомври 2005г, 18:00, София, Площад “Ал.Невски”

Дискусията с доц. Живко Арабов се организира след края на пленера, в удобно време за участниците.

За допълнителна информация и записвания:
E-mail: kkaammii@mail.bg
Телефони: 0887419176, 0888536998, 02/8624501

Отговори на това съобщение
 Re: Покана за фотоуикенд в Рила
Автор: egoucm   
Дата:   09-09-05 18:24

звучи добре, но 140 лв са много пари за такова нещо

Дата:   09-09-05 18:30

Егоист, ако отидеш сам мисля, че няма да ти е много по-евтино. Преди да правиш крайни заключения можеш да си направиш сам сметката.

Автор: vladimir666   
Дата:   09-09-05 18:41

Едно екскурзионно летуване за 8-9 дни с пълен пансион и път излиза 140лв.

Автор: i_viper   
Дата:   09-09-05 18:41

Хубава идея, но едва ли ще мога да си го позволя.
Явно пак ще се задоволя със самосиндикални скитания, спане на чувал на открито и надежда за хубаво време и кадри [smilie7]

А и катерене по Ковач ми звучи добре, но ...

Пожелавам успех на организаторите и да покажете после снимки на участниците [smilie24]

Дата:   09-09-05 18:56

Vladimir666, ако просто искаш да кажеш нещо за да се направиш на големия планинар, добре, ама айде не на мен тия. Това е абсолютно излишен спам. Не ме интересува, колко струва някакво смешно туристическо ексурзионно.

На тези екскурзионни няма:

Превоз с джипове, няма прилично спане и храна, няма фотографска и мултимедийна техника, няма професионални водачи, няма професионални фотографи, няма катерене, няма и много други неща.

Ако на теб ти е скъпо - ОК. Но не виждам, защо трябва да ангажираш цялата аудитория с крайните си умозаключения. Ако искате мога да взема и с калкулатора да ви покажа някой неща.
[beer] [shtrak]

Дата:   09-09-05 18:58

i_viper, да ще се направи галерия със снимките после. Възможно е също така и да се снимат малко мечки, но не е уточнено още това, затова го пропуснах.

Автор: i_viper   
Дата:   09-09-05 19:04

Абе това с мечките е сериозна работа [smile] Принципно снимки на бозайници са доста трудни, требе си укритие, сериозна оптика ... И много късмет.

Стискам ви палци и НАСЛУКА.

Ако направиш снимка на мечка да покажеш.

Автор: vladimir666   
Дата:   09-09-05 19:11

kkaammii написа:

> Vladimir666, ако просто искаш да кажеш нещо за да се направиш
> на големия планинар, добре, ама айде не на мен тия. Това е
> абсолютно излишен спам. Не ме интересува, колко струва някакво
> смешно туристическо ексурзионно.
>
> На тези екскурзионни няма:
>
> Превоз с джипове, няма прилично спане и храна, няма фотографска
> и мултимедийна техника, няма професионални водачи, няма
> професионални фотографи, няма катерене, няма и много други
> неща.
>
> Ако на теб ти е скъпо - ОК. Но не виждам, защо трябва да
> ангажираш цялата аудитория с крайните си умозаключения. Ако
> искате мога да взема и с калкулатора да ви покажа някой неща.
> [beer] [shtrak]

Пуснах този пост , защото обясняваше на Егоист , че ако отиде самосиндикално ще му излезне същите пари !
Не съм казал , че за нещата които предлагате е скъпо , така че не се пали [shtrak] [smilie5]

Дата:   09-09-05 19:19

Не се паля, но наистина, ако човек отиде сам ще му излезе ПОЧТИ същите пари. И това няма нищо общо с никакви екскурзионни за които ти говориш.

Когато говоря с някой за пари във форума, се опитвам да бъде точна и обективна, за това очаквам същото отношение и от другите.

[beer]

Автор: Brummaker   
Дата:   09-09-05 19:29

1 въпрос :

какво означава , цитирам :

Цената включва: ... професионален фотограф - т.е. ще си имам на разположение такъв ли и - кой ще е той ; съответно - за какво ще "може да се ползва"....

[smilie8]

Дата:   09-09-05 19:47

Значи, Бруме, по принцип виждаш, че това е предвидено за хора, които са сравнително начинаещи (или някакво средно ниво) в ходенето по планини или във фотографията или и в двете.

По време на целия пленер, ще има фотограф, който ще е на разположение на всички. Ще говорим за композиция, експозиция, използване на стативи, филтри, някой трикове, подходяща техника за планината - фотоапарат, обективи, раница, т.н., предпазване на техниката и батериите.
Съответно, ако някой има проблем с настройки по фотоапарата или има други въпроси, ще се постарае фотографа да му помогне. Тези, които се колебаят дали примерно да си купят ДСЛР или сапунерка, ако има такива хора, ще могат да пробват и с двете да поснимат в планината. Вечерта, ще има дискусия за снимките правени през деня. Ще се разглеждат снимките (дигиталните) и ще се коментира.

Този фотограф горе в планината ще съм аз.

Съответно аналогични разговори ще се водят и с планинския водач на тема планини - време в планината, безопаснот, подходяща екипировка и т.н.

Дата:   09-09-05 20:14

Ками ,

не знаех че е за начинаещи, извинявай....а и от къде можех да предположа [smilie8]

Начинанието си струва за хората, които искат да се отскубнат от "гаднаСофия" - така си мисля ...успех !

[beer]

Автор: berber   
Дата:   09-09-05 20:25

само не разбрах ние ли плащаме на Арабов,или той на нас за да го слушаме[smilie10]

Дата:   09-09-05 20:28

Е, начинаещи е силно казано.

Мисля , че ще е особенно подходящо и за някой който има опит във фотографията, но не и в планините. Или обратното.

[shtrak] [beer]

Автор: nemchev   
Дата:   09-09-05 20:45

таман си сабирах багажа и стигнах до цената.....???????????????за последния си уикенд в Пирин сам похарчил всичко на всичко 6лв...?????????????с личната ми фото и планинска екипировка.....[smilie23]

Дата:   09-09-05 20:53

Заеби Арабов - той скоро така ще требе да прави за да го слушат [smilie5]

Обаче това си е готина идейка - да се спаси човек от "чистия" въздух, а и като поснима...какво още...

[beer] [beer]

Дата:   09-09-05 20:57

Немчев, ти с мама и тати ли ходи? [smilie18]

Ако наистина подхождаш сериозно към нещата, което доста ме съмнява, мога да отделя част от времето си и да ти обясня някой подробности относно цените, фотографията и т.н. Може да ти е полезно.

Автор: smille   
Дата:   09-09-05 21:17

тук вече го удариха на печелбарство...
не бих дал толкова пари за фотопленер

Автор: jimmy   
Дата:   09-09-05 21:51

Аз пък като гледам някой тук са го ударили на спам. Просто хорицата незнаят явно за какво става дума, но както обиквено в тоя форума обичат да приказват.

Преди години ходих на подобно нещо в планините на Калифорния. И като си спомня колко струваше - [smilie18] [smilie18] [smilie18]. Като сравниш българската средна заплата с американската тогава там, и цената на пленера тук и там приравнено - мисля, че се получава почти едно и също. Цената за мен е доста прилична. [smilie24] А и явно тук се говори не само за разходка в планината, ама и за обучение. Някак си май не е същото да четеш книжки в нет-а, и на място някой да ти помага и да ти показва.[smilie5]

Като човек, който ходи доста по планини, дори смея да твърдя доста повече от тук представените спамери, просто не мога да го изчисля до Трещеник, със спане и храна, с бензин и амортизации по гадните пътища там и т.н. за по-малко от 90 лева, без каквото и да било друго.

Браво за идеята. Трябва да има такива неща и България. [beer]

Автор: athom   
Дата:   09-09-05 22:01

Скъпня си е.

Автор: psilo   
Дата:   09-09-05 22:22

вижте какво, на трещеник се спи за 7 лева в хижата, при Алипи, така му е прякора на хижаря.
около 35 лева да е бензина в двете посоки.като се делне...
за хапването е ясно...

тая тема маи е за туристически форум...

140 лева, стига бе...

а, а професионален гъбар ще има ли?

Публикацията е редактирана (09-09-05 22:29)

Автор: tonevjr   
Дата:   09-09-05 22:39

jimmy , не забравяй, че тези пари ги искат точно от тези същите "спамери"... хубаво е да се прави бизнес с уважение към клиентите... [smile]
Успех на идеята - като цяло е звучи много интересно. Дано е полезна възможно повече на тези които отидат.

Автор: psilo   
Дата:   09-09-05 22:58

къде видяхте спамери пък тука?
всички изразяват мнение по темата, просто 140 лева за два дена трудно се дават.
успех в начинанието

Автор: dtl   
Дата:   10-09-05 01:04

ЗДРАВЕЙТЕ!
Аз съм много навит за предложението /много ми допада/ но просто ми е супер неудобна датата :( понеже съм студент 1ва година и точно тогава ще се настанявам в квартирата :(
че въпросът ми е дали завбъдеще ще има подобни екскурзии - примерно към пролетта или другата есен?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна