Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 [smilie11] RAW формат
Автор: sea_witch   
Дата:   09-09-05 00:28

Здравейте,

Опитах се за първи път да правя снимки с FujiFilm s7000 в RAW (RAF) формат, но имам проблем с конвертирането и обработката им във Photoshop в последствие.
Конвертирам в .psd без проблеми, но в последствие не мога да запазя файла като .jpg. Това предполагам че се дължи на грешен working space.[smilie11]
Също така цветовете излизат някак си по-сиви и шумът е по-голям, което аз намирам за много странно.
Някой има ли добър опит и съвет какво да правя?

Отговори на това съобщение
 Re: [smilie11] RAW формат
Автор: bnn   
Дата:   09-09-05 00:58

По въпроса с JPEG-а, проблема ти идва от факта че след конверсията картинката ти е с 16 bits/канал (цвят) което не се подържа от JPEG. Трябва ръчно да я конвертираш в 8 bits/канал в шопа и после да си я записваш както искаш. За цветовето не мога да ти кажа нищо. Поиграй си с RAW конвертора.

Re: [smilie11] RAW формат
Автор: strong94   
Дата:   09-09-05 09:22

И ас съм с такъв апарат но досега не съм имал проблеми с конвертирането, нито в 8битов нито в 16битов.

първа  назад  1     всички  напред  последна