Автор: jester
Дата: 01-09-05 23:52
FLyFLu, не се учудвай, че темата ти я взеха за мезе...то и аз се посмях де
Това е така, защото за хората, които са запознати с основите на фотографията, това е въпрос от рода на "абе имам един израстък между очите, над устата, с две дупки, nose е на английски, ама за какво ми е това, по дяволите?" или нещо такова.
Та, с две думи - ако това не е майтап, де, за да може фотоапаратът ти да направи "хубава снимка" точно определено количество светлина трябва да е попаднало върху филма/цифровата матрица. Е, та това животно metering се отнася за тази част от автоматиката на фотоапарата, която се грижи в различни светлинни условия да пропуска винаги точното количество светлина. Evaluative metering е вид, начин, алгоритъм на пресмятане на съответните настройки на разните механизми в апаратчето, които да позволят прецизното премерване на пропуснатата светлина върху светлочувствителния материал.
Надявам се да стана по-ясно.
И между другото - прочети някоя книжка за фотография, например "Как се правят хубавите снимки" на National Geographic. Ще намериш много интересна информация, както и отговор на много въпроси.
Публикацията е редактирана (01-09-05 23:54)
|
|