Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Габриел Гарсия Маркес
Автор: zoomaniak   
Дата:   29-08-05 22:04

Dream Theater - Wait For Sleep

Прощално писмо на писателя Габриел Гарсия Маркес
Дата: Неделя, Февруари 08 2004 @ 10:59:14 BG
Габриел Гарсия Маркес се оттеглил от публичния живот по здравословни причини - рак на лимфните възли.
Състоянието му се влошава с всеки изминал ден.
Прощалното писмо, което следва, бе изпратено от писателя на неговите приятели.

Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Бих прибавил стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, ковто означават.

Щях да спя по-малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина.
Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!

Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставяйки непокрито не само тялото си, но и душата си.

Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето.
Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната.
Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам прегръдката им...

Боже, ако имах едно късче живот... Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.

На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят , че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват!
На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети.
На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата.

Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш самия склон.
Научих,че когато новороденото за пръв път стисне в малката си длан пръстта на баща си, то го пленява завинаги.

Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко, когато трябва да му помогне да стане.

Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолол на Господ да мога да стана пазител на душата ти.
Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш от вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка.
Ако знаех, че това е последният път,когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново.
Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам "обичам те" и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знеш.

Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.

Утре-то не е гарантирано за никого - нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш.
Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание.
Дръж тези, кото обичаш близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да кажеш "извинявай", "прости ми", "благодаря" и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.

Никой няма да се сети за скритите ти мисли.Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш.Покажи на приятелите си какво означават за теб.

Надявам се да ти хареса толкова много,колкото и на мен.Поздрави!

Благодаря ти мило че ми го прати.......[beer]

Impossible is nothing,when God exists

Отговори на това съобщение
 Re: Габриел Гарсия Маркес
Автор: kolov   
Дата:   29-08-05 22:49

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: SLR   
Дата:   29-08-05 23:00

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Въпреки че както е тръгнало,админите може да го изтрият защото не е фотографска тема[ezik] [smilie23]

Дата:   29-08-05 23:02

Баш си е фотографска [smilie5] [smilie5] ако подменя некой думички и редактирам текста ще стане бестцелър ама ме мързи [ezik]

Автор: Vinsent   
Дата:   29-08-05 23:21

zoomaniak, страхотно е! Благодаря! Трябва ли да усетим че живота свършва за да бъдем добри и мъдри?

Дата:   29-08-05 23:25

Винаги трябва да бъдем добри и мъдри.....винаги. На това му казвам духовно развитие на всяка отделна самостоятелна личност, която може да нарече себе си творец.......която може и иска да създава красота или да прави хората щастливи. Ако тази личност не е добра и мъдра не става нищо........

Автор: nutty   
Дата:   29-08-05 23:29

Благодаря, zoomaniak, ако всеки ден се сблъсквахме с поне едно такова откровение, щяхме да бъдем по-добри хора, по-добри фотографи, по-добри приятели ... Пак благодаря!

Автор: zafteto   
Дата:   29-08-05 23:32

https://photo-forum.net/joro/emoticons/011.gif
зооманиак, горното високопарно, клиширано и сладникаво излияние не е писано от въпросния Маркез (слава богу), а е фалшиво прощално писмо с автор някой си мексикански вентрилоквист. за справки - г о о г л е [smilie25]

Дата:   29-08-05 23:38

Това откровение важи за всеки който може с чиста съвест сам себе си да нарече творец. А просто другите или така наречената рая - да докаже твърдението му. За мен много голяма част от фотографията е философия над живота - показана по особен начин. Ако аз нямах приятели; не бях добър и мъдър - аз съм едно нищо. Разбирате ли ме. Мога да пиша стихове; разкази; есета; дипломни работи ахаха квото кажете това - мога и се уча и ще се науча да снимам - добър съм и минавам за мъдър....

Аз искам и ще знам че съм умрял не за тоя дето духа ако оставя след себе си нещо качествено и хората ме помнят.........

Ние всички тука дълбоко в душите си сме творци.......ние сме едно цяло.....аз съм щастлив че съм жив и сравнително здрав - обичам да творя.......обичам и да гледам как вие творите........

Посланието е много силно на един умиращ човек разбрал значението на живота........

Вище едно щастие уловено вчера от мен
Баща и дъщеря........

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/qmxa5368.JPG
http://zoomania.org/albums/album101/ahh.jpg

Аз се радвам че го улових........и вие го можете бъдете добри; пиите бира и разширявайте кръгозора си на знанията.....

[shtrak]

Дата:   29-08-05 23:40

Зафтето знам това но ако щеше и баба яга да го е писала пак е важно смисъла и под текста [ezik]

Дата:   30-08-05 00:05

зооманиак, ако си чел макар и едно нещо на Маркез, щеше да ти е по-ясно защо наблягам на това (разликата е к р е щ я щ а). т.е. освен смисъла го има и Начина [smilie7]
а за 'философията на живота' - коя/чия по-точно??[smilie5]

Автор: legba   
Дата:   30-08-05 00:09

Даам, жалко ,че все се случва така че живота трябва чко да те ужули за да се покаже душата и да почнеш да пишеш такива неща :(

Дата:   30-08-05 00:13

Заф :) може и да си прав - лошо нема - не ми се спори.....и да си прав важното е да си добър и мъдър и творечски развит.....другото е относително........[smilie7] [smilie7]

Дата:   30-08-05 00:20

https://photo-forum.net/joro/emoticons/sunny.gif

Автор: carl_cox   
Дата:   30-08-05 00:28

не съм съгласен с това сълзливо пожелание -
едва ли не - всяка среща с любим човек да възприемам като последна???

...мъдрост??? доста относително и разтегливо понятие...

Дата:   30-08-05 00:32

Защо относително и разтегливо понятие Карл кокс :)

Дата:   30-08-05 00:40

защото, ако едни идеи, предложения, решения се определят за Мъдри при дадена конюктура, то същите тези -при други условия -може да звучат като най-налудничевите....

като цяло рационалното, прагматичното, мъдрото(като някаква по-висша степен) си противоречи с изкуството-особено в наши дни...

..поне аз така мисля...

Автор: feon   
Дата:   30-08-05 00:44

hahaha ne e istina!
ploskooo ne moga da povyarvam hahaha

Дата:   30-08-05 00:46

Мъдростта е даденост приятелю. Факт. Това значи, че тя не може да бъде усетена и уловена от всеки простосмъртен. Противоречие винаги има - но в това противоречие изкуството може да си позволи да изостри дадена мъдрост или да я омекоти. Много мъдри хора в миналото и сега са анатемосани като луди или некви други тъпи определения. Ти си мъдър но не всеки го цени и усеща това. Това е противоречието - трябва да ни пука за тия дето са жадни за дадена мъдрост; знания и т н.....

Но пък и не всеки може да поема мъдрост - защото не е развил себе си примерно или е твърде повърхностен и т н.............

Има сливане според мен между мъдростта и изкуството - майсторите го показват - раята само казва "Прекрасна снимка" и дава неква оценка, макар, че оценяването на дадено изкуство не е мъдрост според мен [smilie5]

Дата:   30-08-05 00:57

абе човек как така Мъдроста ще е даденост???

тя не е нищо повече ПРАВИЛНО използване на предишен опит и актуална информация

и според теб кое е по-мъдро и запомнящо се през вековете-че Zoomaniak търси обективи във Базара или че е помогнал с нещо на пострадалите от наводненията ?

Дата:   30-08-05 01:02

Карл уффффф карай различни сме с тебе. Ами помогнах с 1лв - за мен доста неща са даденост - просто съществуват в пространството и чакат някой да ги открие........дали ще е мъдрост или яйца от пъдпъдък все тая [smilie11]

Дата:   30-08-05 01:05

мисли за мен с обич-може да си пишем за последно [smilie5]

Дата:   30-08-05 01:07

Защо за последно [smilie5] [smilie5] достоен опонент си ама голем философ [smilie5] [smilie5] а философията е дълга история и неам нерви да споря [shtrak]

Автор: namaste   
Дата:   30-08-05 01:23

Такааа :)
Та какво казвате,Карлито и Зууми, за мъдростта и любовта!?

Автор: Mimic   
Дата:   30-08-05 01:49

Аве щях да се включа много мощно тука като прочетох за мъдростта и "дадеността" и (ударено) ама мир да има [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна