Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Защо се е получило така?
Автор: dedopop   
Дата:   27-08-05 07:48

Мнаго ще съм ви благодарен, ако ми обясните как се получава това размазване, какво са сгрешили хората с апарата. Снимано е в църква с мижаво осветеление с някакъв самсунг с 1 мега.
Въпроса за мен е важен, защото из православните сайтове започнаха да публикуват някакви подобни снимки и ги изкарват едва ли не някакво чудо, та искам да си избистря въпроса.
Доколкото знам цифровите апарати понякога правят такива неща, но на какво се дължи, не знам.https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/etsx7295.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/7831/o632602454345312500.JPG

Отговори на това съобщение
 Re: Защо се е получило така?
Автор: beibi_713   
Дата:   27-08-05 08:01

заради движението на ръката с фотоапарата[beer]

Автор: koceto   
Дата:   27-08-05 08:08

няма никакво чудо, просто е снимано на нска скорост без светкавица [beer]

Автор: dexter_d   
Дата:   27-08-05 08:12

Шегуваш ли се [smilie11]

Автор: Marillion   
Дата:   27-08-05 09:42

/редактирано
При цифровите фотоапарати се получава така като се снима на режим "авто". Фотоапарата си е изчислил, че за такова осветление трябва да направи по-дълга експозиция - снимащия не трябва да се мести. За да се избегне този ефект се включва светкавица или се използва статив.

/офф извинявам се за спама

Публикацията е редактирана (27-08-05 10:03)

Автор: gorbi   
Дата:   27-08-05 09:48

marillion: по спокойно, ОК... Ако искаш да обясниш добре на човека обясни, ако не - не виждам смисъл от поста ти...... Дядопоп пита защото си е дядо поп и не разбира и иска помощ, а не подигравки.....

Дата:   27-08-05 09:56

горби, ами писна ми да ми искат по 5 лв, за да снимам в църква, или да ме гонят все едно съм антихрист...

Вяно, че съм малко рязък - темперамент. Какво да се прави.

Автор: gorbi   
Дата:   27-08-05 10:00

merillion: тук случаят е друг, dedopop също се възмущаваше от това в предишни теми...... трябва да се внимава като се поства...... [smilie3]

Дата:   27-08-05 10:02

Ок горби прав си - видях... ще си редактирам публикацията. Не беше правилно от моя страна, за което се извинявам. Спираме да спамим темата. Мисля, че обяснихме за какво става дума.

Автор: krassimire   
Дата:   27-08-05 10:02

Може някой да вижда разни неща в мазилката, и всъщност това да е въпросното чудо.

Автор: nicoldy   
Дата:   27-08-05 10:11

на мен ми се струва, че си е снимано със светкавица на бавна скорост. ако нямаше светкавица нямаше да се различават никакви образи според мен (не че много разбирам). а грешката на фотографа е че е снимал от ръка и явно си е помислил, че снимката е готова щом е светнала светкавицата и е тръгнал да сваля апарата преди експонирането да е свършило.

Автор: dedopop   
Дата:   27-08-05 11:49

10х на всички. Правилно сте схванали темата.
Като вярващ човек искам да знам действително ли става дума за чудо, или просто е светлинен ефект постигнат с апарата.
Може да се намерят много такива снимки в http://www.chudesnoe.ru/foto.php. Може би половината от тях имат логично обяснение, а не се дължат на "чудо", колкото това да се иска от някои "вярващи".

Автор: explorer   
Дата:   27-08-05 12:08

Истинското чудо е самият човек. Когато влезем в по-тъмно помещение, освен че зениците на очите се разтварят, подобно блендата на фотоапарата, имаме и свойството да възприемаме това, което виждаме все едно светлината е нормална. И не само това, ако е осветено например с жълта светлина от обикновена електрическа крушка, ние все пак "виждаме" правилните цветове, защото подсъзнателно знаем какви са.

Електрониката е безпристрастна и законите на физиката не прощават на фотоапарата в подобна обстановка (независимо дали е обикновен или цифров). На него светлината не му достига, и за да регистрира изображението, вече му трябва по-дълго време - например 1 секунда (вместо примерно 1/100 от секундата), и като разултат, ако държиш апарата в ръка, снимката се размазва. На снимката по-горе мисля е повече от очевидно, на какво се дължат светлите линии - ясно се вижда, че линията вдясно излиза от свещника, т.е. това е размазаният пламък на свещта.

Автор: Mimic   
Дата:   27-08-05 12:11

Мен ми е чудно как се е получило това ако не е обработвано. Ако е преместена свещта, защо само пламъкът се е размазал. Некви идеи [smilie11] [smilie11] [smilie11]

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/onbm9706.JPG
http://www.chudesnoe.ru/pic/24.jpg

Автор: pmartinov   
Дата:   27-08-05 12:15

Светът е пълен с чудеса !

Автор: explorer   
Дата:   27-08-05 12:16

Mimic, гледай тука чудотворците от Никон какви са майстори и как движат светлината ту в едната, ту в другата посока: [smilie5] [smilie5] [smilie5]

http://www.nikondigitutor.com/eng/d70/select.php?menu=1&sub=b11&num=4

Автор: pmartinov   
Дата:   27-08-05 12:20

Тцъ-тцъ-тцъ !

Магесници ейй !

[smilie5]

Дата:   27-08-05 12:22

Добре де аз технически не мога да разбера как се получава. Зарежи софтуерните трикове.

Дата:   27-08-05 12:26

izwinqwam se za latinicata, no mi se e skapal kirilizatora. tozi ot saita ne mi raboti. ta do mimic.
tazi snimka maj e naprawena kato pyrwata. swetkawicata e eksponirala zenata sled koeto tq prawi jest s rykata na gore s gorq6tite swe6ti i se zape4atwa dwizenieto na plamyka. drugiq wariqnt e da e sinhronizirana swetkawicata s wtoroto perde. togawa e stanalo pyk obratno. za men towa e obqsnenieto.

Дата:   27-08-05 12:27

q w tozi link deto e dal explorer se gowori maj za sy6toto

Автор: Стефан   
Дата:   27-08-05 12:29

Mimic, много ясно що - просто пламъкът е много по-ярък от свеща и само той се е регистрирал при движението. Свеща и ръката не са стояли достатъчно дълго на едно място при движението за да се видят, видяли са се накрая където ги е светнала-замразила светкавицата. Подобен ефект може да се получи и без светкавица, макар и по-слабо изразен - ако движиш ярък обект и в края на експонирането спреш за малко например.
Точно така се получава и при нощни снимки на движещи се коли - понякога се виждат само ивиците от фаровете и стоповете. Или както е на примера на explorer, който всъщност е пример за синхронизация по първо и по второ перде (дали да светне в началото или в края на експонацията) [shtrak]

Публикацията е редактирана (27-08-05 12:36)

Дата:   27-08-05 12:31

Аааааааааахам, светна ми. Никога не е късно човек да научи нещо ново. 10Х [beer]

Автор: Neli78   
Дата:   27-08-05 12:51

виж на брума оная с колата, на малкия оная ....джеферсън...и ще разбереш
има и още много, но не се сещам сега

първа  назад  1     всички  напред  последна