Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поредното сравнение - FZ5 v FZ20
Автор: cherokee   
Дата:   22-08-05 23:23

А сега някой от притежателите на FZ 5 и FZ 20 да ми каже кой от тях прави по добри снимки?!:)

Отговори на това съобщение
 Re: Поредното сравнение - FZ5 v FZ20
Автор: nsirakov   
Дата:   22-08-05 23:24

.... зависи предимно от фотографа...

Автор: pmartinov   
Дата:   22-08-05 23:33

Японския пазар казва така по десетобалната система :

FZ 30- 9
LX 1- 8,6
FZ 20- 8,6
FX 9- 8
FX 8- 8,5
FX 7- 8,4
FZ 5- 8,8
LZ 2- 8,4
LZ 1- 8,2

Дата:   22-08-05 23:34

Хааа! Сериозно - имам предвид това, че двата са с еднаква матрица и разделителна способност.

Автор: carl_cox   
Дата:   22-08-05 23:35

зимай по-евтиният-така или иначе след 6-7 месеца ще се вълнуваш от онези модели с "Дъ" в името[smilie3]

Дата:   22-08-05 23:38

Всяко ново е по-добро.

Иначе банкрут и в учебниците по история на маркетинга . . .

Дата:   22-08-05 23:48

Когато фактите говорят :http://www.letsgodigital.org/en/news/articles/story_4093.html

Дата:   23-08-05 00:16

Бях се насочил към FZ 20, заради ръчния фокус и гнездото за светкавица. Но по пътя на логиката си мисля, че FZ 5 като с около половин година по късен модел би трябвало да е поне малко подобрен като показатели спрямоFZ 20. Освен това Панасоник явно разбраха печелившата комбинация да набутат основните технически параметри на FZ 20 в тяло с размерите на FZ 3! По малък, лек, по дълъг живот на батерията и по бърз старт-фокус! Ръчният фокус не е лошо нещо но се използва много рядко а при интензивно използване на тъмно по добре DSLR! Явно клоня към малкия?! Дали има резон в разсъжденията ми...

Публикацията е редактирана (23-08-05 00:29)

Автор: snake79   
Дата:   23-08-05 01:29

Има резон, ама светкавица външна как ша сложиш ?

Автор: Stoyan_5   
Дата:   23-08-05 08:51

cherokee,
Аз имам FZ-20.
Не искам да ти влияя.
Бони определено ме посъветва преди да го купя да взема FZ-5 защото е подобрен малко шума /по-монохромен и малък е/, но аз не видях разликата.
При FZ-5 е малко намалена светлосилата, няма външна светкавица и ръчен фокус.
Това за външната светкавица е моного важно.
Ръчния фокус се използва доста често, особено при снимане в режим макро.
Моят съвет е да си вземеш FZ-20 на старо. Обикновено ги продават в още действаща гаранция, с вече закупена памет, филтри и чанти на цена по ниска от тази в магазина. Апарата няма как да се амортизира за толкова кратко време, освен ако не е изпускан /гледай за външни следи/.

Автор: aquarius_v   
Дата:   23-08-05 09:07

И аз като притежател на FZ20 бих изтъкнал като недостатък на ФЗ5 липста на възможност за използване на външна светкавица!

А най-кофтито на FZ20 е наистина че след известно време снимане с него, започваш да се изкувшаваш от ЛУКАВАВО!!! [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Хайде сполай ти.........[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: naturehunt   
Дата:   23-08-05 20:19

Имам FZ5. Ако ще го използваш основно през деня и си по активният начин на живот-ти сам си отговори-това е избора! Наистина скоро ще се полакомиш и за по остри обективи и за повече пиксели както и матричка...dSLR:)))

Автор: Crossblade   
Дата:   23-08-05 20:36

Не знам кой прави по-добри, ма единия има ръчен фокус [smilie18] И е доста по-огромен [smilie23]

Дата:   23-08-05 21:25

И като се мине на ръчен фокус, много се съмнявам че снимките ще са точно фокусирани... Ако е до размера FZ 30 - ТОЙ Е :))) Може би след някой и друг месец ако не се разочаровам от SUPERZOOM-овете ще си го взема!

Дата:   23-08-05 23:20

Ами като сме на FZ тема, някой има ли идея кога 30-цата ще стъпи на пазара в БГ и горе долу за колко парички?!

Автор: rolla   
Дата:   24-08-05 00:13

За FZ20 да ви питам и аз едно:
Колко горе долу оборота прави гривната на ръчния фокус,в смисъл много ли е чувствителен и с въртене на няколко градуса да променя фокуса от 1м до безкрайност,или е като старите механични обективи дето си трябва повечко въртене(към половин оборот,че и повече) но пък си фокусираш по-добре.
И още едно:
Показва ли с какво фокусно разстояние снимаш в момента или поне 3х,5х,12х и тн.Щото на някои апарати дърпаш зума но не знаеш до къде е в момента.

Автор: snake79   
Дата:   24-08-05 03:15

Ръчния фокус е добър !!!
Показва с колко х зуум снимаш.

Дата:   26-08-05 20:35

И така до няколко дни взимам суперзуум-че! За цена до 800лв се колебая между PANA FZ5, КМ Z5, Fuji S5500. Основно ме интересува апаратът да прави качествени снимки/видеорежимът няма значение/! Май ще ви разделя на лагери но така ще си направя по лесно изводите!:))

Автор: Rosh   
Дата:   26-08-05 21:02

naturehunt на руския пазар FZ30 е 780-800US$

Автор: Rosh   
Дата:   26-08-05 21:05

А на cherokee съветвам да вземе ФЗ 5 но в никакъв случай не КМ З5 - най бърза скорост 1/1000 и исо 320 с много много голям шум.

Дата:   26-08-05 21:08

Предолагам че за началото на ноември FZ 30 ще се продава на около 1200лв.

Дата:   27-08-05 11:37

В интерес на истината се изненадах какви цветове и контраст вади Leicata на FZ5! Моят си го обожавам-сигурно най малкият а може би и добър 12х на пазара/може би като изключим FZ30/...:) За КМ Z5 и Fuji S5500 обаче нямам впечатления?!

Дата:   27-08-05 12:08

Не е '' може би''.

Направо си е !

[smilie5]

Автор: didiken   
Дата:   28-08-05 18:28

Но по пътя на логиката си мисля, че FZ 5 като с около половин година по късен модел би трябвало да е поне малко подобрен като показатели спрямоFZ 20.
-------------------------------
И аз така разсъждавах по отношение на Оли 7070 и 8080(по-стария). И се спрях на 8080. Живот и здраве след месец ще ми топли душата!
А на Панасоника-много здраве и успехи за напред![beer]

Автор: peposhi   
Дата:   23-10-05 02:34

Аз си продадох ФЗ 20-то близо месец и половина след като го купих. Камерата е чудесна( вече ми липсва [smilie2] ), направих страхотни, за моите виждания, снимки, но - не използвах ръчния фокус, за допълнителна светкавица, пък, да не говорим, обемист е и ми тежи(на мен 0.5кг ми се струват много, а ПРО-тата, как ги носят тези чанти от по 3-4кг, те си знаят). Затова, посъветвах се Бони, за което му благодаря и ще мина в друга категория - ФЗ 5 [smilie19]
И скоро пак ще има [shtrak] [shtrak] [shtrak], което обожавам[smilie5] (Щот` съм си "щракач", не фотограф [smilie5] [smilie5] [smilie5] )
Айде, ЧАО и доскоро!!!

Публикацията е редактирана (24-10-05 00:43)

първа  назад  1     всички  напред  последна