Автор: Стоев
Дата: 20-08-05 01:12
ми да те приведем :
Няколко дни по-рано [ информацията ] постави следният въпрос в нейният журнал :
Въпрос за всички вас .... Какво мислите Прави жена красива? Човек Красив? Погледи, и / или индивидуалност. Какво го прави за вас? Очи... Коса.... усмивка.... WASTELINE? Усещане за Настроение, интелигентност, красива душа? Основавате ли атракция на това, което е външен.... OR вътре? Може би двамата?".... ]
То щеше да бъде глупав за да мисли, че красотата може да бъде дефинирана напълно. То е една половина за естетика (другият е изкуство), така че всички, които аз мога наистина да правя е да драскат повърхността. Но аз харесвам предизвикателства като този, така че аз обмислих въпросът за известно време. Моят къс отговор е, че красотата е спектър (за разлика от собственост), то е субективно (и затова не може да бъде дефинирано обективно), но в същото време повечето хора щяха да се съгласят, че определените качества са красиви. Това, което следва е дългият отговор.
Първоначално аз бях изкушен да питам" какво прави човек красив?" това не е правилният въпрос за да пита, защото то смята за даденост, че човек или е красив или не. (това е за друга тема, но според QM светът е изграден от куп дискретни стойности. Например, вашата батерия на клетъчен телефон се дели на дискретно количество на задължението, което също променя DISCRETELY. Както и да е, за всички практични предназначения, ние можем да гледаме на него като на континуум.) Аз не мога да виждам каквато и да е причина да обмисли красота като свойство, значи то трябва да бъде континуум, и променения въпрос става :" какво прави на човек красиво повече (или по-малко)?" . С други думи, красотата не е някакъв монолитен обект, но е съставна от по-малки обекти, които заедно допринасят за общата красота на CREATE. Значи аз промених въпросът още веднъж :" какви черти правят човек по- красив?"
По този начин, аз успешно копах и следователно паднах в много обстоен капан. Въпросът докато то е да закача при един предположението, че красота и чертите, които го създават са обективни. Ако ние събираме десет случайни хора в стая и питаме тях какъв HAIRLENGTH прави на човек най- красивият, шансовете са че ние ще вземем десет различни отговори. Това е проблем.
Ако оказва се, че красотата е субективна (" в очите на очевидецът") тогава то не може да бъде дефинирано и е просто името на всичко, което вие искате.
Ако то е цел, тогава девет от хората в стаята не го разпознаха, което разбутва подобно. Дори по-зле : ние не можем да кажем кой го разпознае : всичко, което ние знаем е че той или тя е един от десетте.
Но от моят собствен опит, двете алтернативи пропускат детайлът. Има хората ей там за които повечето от нас ще се съгласят, че те са красиви,. Повечето момичета щяха вероятно да кажат, че шахтата на Брад е красива; подобно, повечето хора щяха да се съгласят с CAMERON DIAZ (или Бритни стърчи, но аз не съм сред последното). Значи отново ние пропускаме детайлът. Проблемът, доколкото мога да преценя, отново е в DISCRETISING красота. Като питам какво HAIRLENGTH е най- красивият аз приемах, че там може да само бъде някой. Наивно наивен : предполага това вие намирате момичето с най- красивата коса. На следващия ден то не е красиво повече защото то порасна с половината десета от инч? Ясно това е безсмислица.Дължината на косата не е красива от самосебе си; вместо това, има определена дължина в това, в което аз мога да обмисля най- красивият, и по-близкият вашият HAIRLENGTH се отнася към това, по- красивият, то щеше да изглежда за мен. Значи ако аз намирам CAMERON DIAZ красив днес, аз щях вероятно да я намирам красива утре.
Ами ако тя порязва нейната коса? Тя е ли все още красива? Обикновен смисъл казва"да", така че пречките виждат ако нашият модел дотук може да обясни това също. Спомнете си, че ние се съгласихме, че красотата е сумата от много качества. HAIRLENGTH и HAIRSTYLE са единствени два от много. Дори ако тя порязва нейната коса, тя щеше да все още има същите очи, усмивка, въплъщава вид, и т.н. дори ако нейната коса не изглежда добре, щеше да има други характеристики за да я правят красива.
За момента аз мислих, че аз имах пълният отговор :" каквато и да е характеристика може да бъде повече или по-малко красива, зависейки от очевидецът, и имаше желания ефект заедно те създават красавицата на цялото." Тогава аз осъзнах, че ние можем да върнем" красиви" с" привлекателни" и отговорът щеше да все още бъде правилен. Да бъдеш привлекателен не е това, което бъдейки красив, то в същност е част на него. Какво е ляво навън?
Ние почти сме там, моля, понесете с мен за още едно отклоняване. До момента ние дискутираме красотата на човек, но това не е единствената област на красавицата. Ами красотата на стихотворение, или пейзаж, или нов закон на природа? Аз съм сериозен! Причината от една защо определените модели на естествени феномени са приети е защото учените ги обмислят по- красиви отколкото другите модели. При гледане към красота на това ниво, на съвкупността, определените общи характеристики започват да се появят. Симетрия е красива. Хармонията е красива. Простотата също е красива. Тези са всички качества на обектив.
И така, аз реших да спра тук. Красотата е изградена от субективни и обективни компоненти, затова ние никога не можем да дефинрем това, което е красиво; най-много, който ние можем да правим е дефинирайте какво е красота. Но отново, аз драскам просто повърхността. Ами красотата на ум? Ами красотата на действията? Какво прави любов красива? Аз не знам. Журито е навън при тези въпроси. Ако аз някога измислям нещо аз ще го изпратя.
/ ако вие пристигнахте дотук, правиха ви четене.
/ / ако правиха ви четене, аз трябва да бъда готов пишейки на;-).
|
|