Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Така, някой от вас да си е имал вземане даване с Канон G6?
Автор: diego_simeone_14   
Дата:   12-08-05 23:03

да каже по добра ли е машинката от предишните Г-модели? Или по несполучлива? Както твърдяха, че Г5<Г3...

и айде, бъдете хора за пет минути, нека пишат индивиди, които искат да кажат нещо съществено по темата, а не да се упражняват в остроумие на килограми.

мерси...

Отговори на това съобщение
 Re: Така, някой от вас да си е имал вземане даване с Канон G6?
Автор: mihoinet   
Дата:   13-08-05 00:33

Виж това http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_g5%2Ccanon_g6%2Ccanon_pro1&show=all
Аз лично бих предпочел G5 защтото е със същата матрица и е с по малко мегапиксели което предполага по-добро качество. Иначе пък G6 е малко по бърз и с малко по голям дисплей(ако има значение) Другото май си им е еднакво.

Дата:   13-08-05 11:06

мърси, за "виж това"- видял съм 101 ревюта, въпроса ми е, дали някой притежава въпросния апарат, та ако по възможност да е притежавал и старите версии... да направи едно сравнение от позицията на боравещ с него, а не на снимал 3 дни за да напише нещо някъде.
Принципно тук не съм срещал много хора да снима с G- серията на Канон, има като че ли, малък клуб на Г5 и това е... останалите са единични бройки. Съмнителното е това, че всички ги хвалят, а снимат с тях много малко- ебати противоречието! :)))

Автор: Ted_74   
Дата:   13-08-05 11:20

Като притежател на G5 moga da spodelq slednoto:

Прощавайте, заблудил съм се. Сравнението е за CANON S2IS с G5.

1. "Аз лично бих предпочел G5 защото е със същата матрица и е с по малко мегапиксели което предполага по-добро качество. Иначе пък G6 е малко по бърз и с малко по голям дисплей(ако има значение) Другото май си им е еднакво."
Това е точно така - една и съща матрица, "набутана" с повече пиксели, което не значи по-добро качество.

2. Снимах една и съща снимка /условия светлина и т.н./ с G5 S2Is - при СТЕМО, и разпечатах на фото принтер. G5 направи по-добра снимка на AUTO режим в частта на осветеност на тъмните места. Аkо поискаш мога да ти изпратя сканираните снимки. За съжаление не взех на S2IS *.jpg.

3. Направих с S2IS и една две снимки със светкавицата - мисля че е малко по-добра от G5.

4. S2IS прави страхотни клипове. G5 е много назад от това качество.

5. На външен вид G5 е класа над S2IS.

6.Менютата и опциите са като на G5.

7.F 2.0 - 3.0 на G5 срещу по-високи стойности на S2IS.

8. За оптиката не мога да кажа, но на dpreview правят някои забележки за S2IS, без да ги има същите за G5.

Това са моите кратки впечатления от сравнението.Дано да ти даде светлина на питането.

Прощавайте, заблудил съм се. Сравнението е за CANON S2IS с G5.

Публикацията е редактирана (13-08-05 11:34)

Дата:   15-08-05 13:55

ъъъ ... видех ... S2 IS в никакъв случай ... за това пак си питам за Г6 ... сравнение с Г5 или Г3 ... или въобще някой да е снимал тук с Г6 и дали има работни впечетления...

чуденката ми, защо хората не се мятат на Г- серията на Канон си остава :)))

Автор: Sidewinder   
Дата:   15-08-05 14:00

Притежавам G6 от около 2 месеца.Все още му свиквам [smile] Ако имаш желание, пиши ми на мейла, мога да ти изпратя няколко снимки. Не се заблуждавай от снимките в моя профил, там има няколко снимани със ЗЕНИТ 12СД и после сканирани.

Автор: Sidewinder   
Дата:   15-08-05 14:03

Според мен , една от основните причини "хората да не се мятат на Г-серията" е че е скъпа, пък обективите, например,са несменяеми.

Автор: fotocolor   
Дата:   15-08-05 14:05

Имам Г5 и 10Д,Г5 е много добра.Това което пише "тед 74"е точно така.Голямо удобство е вьртящия се дисплей,а като неудобство малко по-бавния фокус.Откьм оптика апарата е супер.

първа  назад  1     всички  напред  последна