Автор: thor
Дата: 06-08-05 20:15
хммммммм airborne ..писал съм портретни фотки ,писал съм или мисля ,че се подразбира за тези които търсят качество и не могат да си го позволят ..никъде не правя тук сравнение между двата обектива ZOOM-а и твърдия ( кой е по практичен и при какви условия ) ..и да един EF Canon 70-200mm f2.8L ,ще разкатае от всички страни един Юпитер-9 85mm f2 по рязкост ( въпреки ,че е твърд ) ,че " даже и по приятен Bokeh " ,не съм ги сравнявал ,но залагам за Canon-ския ZOOM ...
а колкото до ставането за друго ,имам 200mm Nikkor също на 35годинки и съм почти убеден ,че на f5.6-f8 ,ще е също толкова остър колкото и зума ,а съм го платил 50US$ идва си със сенник и тежи едно нищо ..така ,че мисълта ми беше ,че който търси качество с някои компромиси ,може да го намери за мноо по малко от 3000 леФчета ,а СтоеФФ е пич и си прави кефа изобщо даже не го давам него за пример ,защото един Nikon-ски про ZOOM 70-200VR струва 3000лева а на СтоеФФ бурията отива някъде към 3300 ,според зависи как върви курса на доларес-а ...
очаквам фотки с твърди обективи ,които имат същото качество като този по-горе и от теб ,като изказваш някакво становище подкрепяй го поне минимално ...
|
|