Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Огромни снимки :/
Автор: FunkSoulBrother   
Дата:   30-07-05 15:08

Можете да ме сметнете за невеж, но в случая наистина не знам към кого да се обърна за помощ.Почти винаги имам проблем с размера на снимките си, тъй като винаги снимам с най-добро качество и най-висока резолюция.Смаляването е на снимката е лесно,но в последно време колкото и да смалявам стигам до един момент, в който ако я намаля повече ще се загуби ефекта желаният от мен ефект.При което размера се заковава на едно 160-180kb и няма мърдане.И така, не мога да си качвам снимките [smilie11].
Искрено се надявам някой да ми даде полезен съвет скоро [smile].

Отговори на това съобщение
 Re: Огромни снимки :/
Автор: zed   
Дата:   30-07-05 15:34

Trjabva da namaljavash kakto rezolucijata, taka i razmera ot "IMAGE SIZE"

Автор: Стоев   
Дата:   30-07-05 15:34

скоро се писа за сейв-фор-уеб функцията на шопата. не помага ли?

Автор: Crossblade   
Дата:   30-07-05 15:38

Абе аз винаги си цъкам с нея, ама наскоро като няколко на стандартното 85% качество ми излизаха 160-170 та пробвах с Save As и от там JPEGA та му намалих от там качеството, без видима загуба (е то в тези 780х), докато при Save for Web имаше ... [smilie23] Иначе него си ползвам за ежедневна работа [smilie6]

Автор: Marillion   
Дата:   30-07-05 15:49

Предполагам, че ти смаляваш снимките като използваш "Crop" т.е. "Изрязвне". Както е казал zed трябва да използваш функцията "Image size" - при Phtoshop имаш 2 възможности: 1-вата е да намалиш снимката преди обработката - от лентата с инструменти (горе) избираш "Image" после "Image size" - там ти изписва реалния размер на снимката (примерно 1024х768) за да я намалиш до 800х600 само променяш стойностите в поленцета. Няма какво да объркаш.
2-я вариант е когато използваш функцията "Save For Web" (от лентата избираш File>Save For Web) Там ти показва снимката в ляво а в дясно трябва да намериш къде пише "Color Table" до него точно пише "Image Size" - от там пак може да го намалиш. А за компресията - снимката трябва да се запази в *.jpg (JPEG) формат. Под формата се задава качеството - може да избираш между Low до Maximum. От там се регулира големината (kb) на снимката. Експериментирай.

п.п. Ако нямаш фотошоп - на Paint
Image>Attributes от там се задават стойностите. Запазваш снимката като *.jpg и си готов - после си я обработвай!

Автор: FunkSoulBrother   
Дата:   30-07-05 16:07

Ами именно де image size примерно от 1944x2592 я правя на 500х667 в *.jpg и "обрабовам" силно казано, след което снимката е 184 кб(примерно).
Прогвах да го направ япърво с Пейтн,но там като задам по-ниски стойности направи си реже от снимката,не я смалява.

Автор: Marillion   
Дата:   30-07-05 16:23

Кофти... аз за целта ползвам Corel Photo-Paint (върви към пакета на Corel Draw) прилича на Paint, но е с функциите на Corel. Там снимката спокойно се намаля с мишката.
Примерно - давам му "new file" с размер 700х525 бял лист. После "paste" снимката отгоре и ми дава да си я намалям колко си искам - докато я докарам до определения размер или оставя рамка. Даваш "Apply" и си готов.
След това използвам функцията Web image optimizer. File>Publish To the Web>Web image optimizer. От там избираш формат JEPG и има 6 варианта за компресия. Имам снимки по 30 кб без да губя много от качеството - но се случва рядко.

Автор: rolla   
Дата:   30-07-05 16:27

Да де,после с save for web,на екрана ти ще се появи снимката ти примерно в 4 различни варианта(с различна степен на компресия),горе в дясно ще видиш едно "кръгло триъгълниче",цъкаш го и отиваш на "optimize to file size",пишеш 140к и гледаш кво ще стане на оптимизираното копие(един от тези четири варианта за които споменах).Това е.Друг начин няма,то винаги се губи,няма как[smilie3]

Автор: Ronson   
Дата:   30-07-05 16:41

http://4coolpics.com/article.php?id=9

Автор: gbdesign   
Дата:   30-07-05 16:48

Ako snimkata ti ima mnogo drebni detaili i goliamo koli4estvo cvetove, edinstveniat na4in e da ia namali6 o6te pove4e kato razmer. Ako samo uveli4ava6 kompreiata nakraia 6te e palna mazotia a faila 6te si e o6te goliam. Drugiat moment ako ne ti e nujna zadaljitelno v *.jpg moje6 da probva6 s niakoi po-svesten i po-moderen format, primerno *.png ili dobria star *.gif....[shtrak]

Автор: ponko   
Дата:   30-07-05 18:05

а може ли да ми кажете как да намаля размера на снимка с резолюция 1280х960 до размер за разпечатване на фотохартия с размери 4 на 6 инча?

Автор: Crossblade   
Дата:   30-07-05 18:13

Тази резолюция мисля, че е НЕдостатъчна за 10х15 см (4х6")

Автор: Sidewinder   
Дата:   30-07-05 20:01

Аз снимам със 7,1 Мегапикселна камера и снимките се получават още по-големи.Въпреки това описаният от Marillion метод работи.Дори можеш да ги смалиш и повече.Предполагам, че професионалистите във форума имат значително по-големи изходни файлове, но се справят.Опитвай, ако е нужно прочети help-a [smile] .

Автор: ahab   
Дата:   30-07-05 22:58

Погледнете все пак линка пуснат от Ronson:

http://4coolpics.com/article.php?id=9

Там всичко е обяснено чудесно има и картинки на менютата на ФШ върху които се цъка.
Две минути четене са.

Публикацията е редактирана (30-07-05 22:58)

първа  назад  1     всички  напред  последна