Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 FYI...malak test
Автор: Avon   
Дата:   29-07-05 03:08

Dokopah novata slujebna tenekia, i reshih i dam edno malko testche s/u G5

Znachi imame

Athlon 64x2 4200+ (2.2GHz) s 2GB pamet i RadeonX300 256 video na PCIx16

vs

PowerMac Dual G5 pak 2.2GHz s 2GB i Radeon 9600 128MB na PCIEx1

Nai-bavnata operacia koito otkrih za PS 7.0 - median noise filter, radius 10 v/u 70MB TIFF fail

Athlona - 14.23sec
G5 - 22.75sec

Athlona e kam 1200$, G5 2999$. Sami si pravete izvoda...az samo she vi kaja - Athlona karti beton[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: FYI...malak test
Автор: sannie   
Дата:   29-07-05 03:52

ъ? моя котлон е мобилен...ама какво общо има с фотографията не ми стана ясно?

Автор: CYPER   
Дата:   29-07-05 05:40

Няма нищо общо, ама тея двуядрените атлони са супер зверски процесори.

3000+ модела, който е реално 1800 мандахерца може да се клокне до 4000 мандахерца с подходящо охлаждане (Вапочил), иначе на въздух до към 2800.

Просто са луда работа.

Автор: gecko   
Дата:   29-07-05 11:05

Athlon-а кърти мивки и реди плочки, и което е по-важно - с него по-бързо се прави артЪ.[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Нема се пуашим, до година-две ще излязат ябълки с процесори от Intel.

п.п. Според една сентенция, има малки лъжи, има големи лъжи, има и тестове за прозводителност ...

Автор: jazz_tonite   
Дата:   29-07-05 11:13

защо да няма общо с фото, за обработка на много мегапикселови файлове се искат мощни машини, полезна инфоамация.

Автор: JOKe   
Дата:   29-07-05 12:17

а ве ти добре правиш тест ама 1во се замисли какво правиш щото напрактика нищо не правиш

примерно тва че атлона има повече рам наистина няма значение ама замисли се

имаш Photoshop написан на win32 API / C++ под Windows които е с Microkernel и още какво ли не ? с какво го сравняваш с Photoshop Написан на C може би и Objective-C под някво странно АПИ за МАК кадето почти сичко напрактика е с интерпретатори и JIT-ове . отделно определено в единия пхотошоп се ползват едни оптимизации в другия други определено единия е писан от един Тиим на Адуб а другия от друг ТИим апак да не говорим че МаК ОС е Unix базирана ( БСД базирана ) и не е с микро кернел а е с монолитно хибридно ядро което е доста тежко и занимава доста и процесор и какво ли не да не говорим че и Quartz ли как се казваше сервера на мак също е хипер тежак

Автор: gorbi   
Дата:   29-07-05 12:27

JOKe: Нищо не каза....

Дреме ми на мен потребителя кой как си пише кода..... ако искат и на бейсик си го пишат...
На мен по-бързо ли ми е с Атлон - по-бързо е....

Атлона в пъти ли е по-евтин - така е......

Аз за какво го използвам - за снимки.......

=) Атлона бие - елементарно Вотсън....[smile]

Автор: djidji   
Дата:   29-07-05 12:33

Photoshop 7 викаш.... а има ли MP поддръжка за 2те пратформи, вече не помня Photoshop 7 как точно беше...

Автор: simbon4o   
Дата:   29-07-05 12:36

аз от година и половина карам с 1800+, който естествено от тогава е над 2500МHz клокнат и и досега нямам много зор с него, тия дни се рюзарибих на CS2 и почна да се задъхва, но по моите разбирания... Все още става ламята.[shtrak] [smilie24]

Автор: djidji   
Дата:   29-07-05 12:39

Най-бавната операция на времето беше Radial Blur на голям файл, и то бая блър, примерно 100%. Нещо не ме кефят резултатите, ако беше 14сек на 16сек ОК ама 14 на 23 ми мирише...

Дата:   29-07-05 14:13

moq kotlon e 64 mobile athlon 3400+, i video ATI mobility radeon 9600...taka 4e ps mi leti[ezik]

Дата:   29-07-05 18:06

Djidji,

Napravih testa tochno rashtoto rabotia redvono s G5, i vchera kato probvah Athlona se vpechatlih kolko ubiistveno barz e.

I da, chislata sa tochno tezi - 14 i 22. Mac-a izpalniava poslednia OSX, PC-to e s SP2; PS 7.0 e originalna licenzirana versia i na dvata kompa, koito redovno se obnoviava prez net...niamam idea dali PS e MP optimiziran, no bi triabvalo...shtom tozi G5 tolkova go hvaliat che e za multimedia, digital imaging i t.n. shte e stranno PS da ne e optimiziran za nego.

Tova 64x2 triabva da se vidi za da poviarvash che naistina e niakva ama LUDAAA rabota[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: Стоев   
Дата:   29-07-05 20:47

Извинявам се за лаишкият въпрос, ама как се прави точно 70МВ tiff файл, а не по-голям/по-малък или колкото дойде?"[smilie8]

Дата:   29-07-05 21:23

Stoev, faila e tochno...70.76MB:

Laika-format negativ (24x36), skaniran na Epson 3200PHOTO - 3200dpi pri 48-bitova cviat davat tochno tolkova.

Tova mi e arhivnia format.

Автор: joshua   
Дата:   29-07-05 22:16

ааа, ама вие за dual core си приказвате

ще е хубаво някой да се похвали с dual dualcore
щот тогава нещата сгават наистина интересни

тва май е варианта да се подкарат четири
процесора под workstation версия на win
щот лицензите май са на сокет
ще да е любопитно как стоят нещата
с по-сериозен софтуер от photoshopa обаче

ще ми се JOKe
да изясни нещата с microkernel-a, хибридния и монолитния
щот аз съм чувал че OS X е базирана на MACH 3.0 (microkernel) с добавени network stack, permission-i etc от freebsd

а тва с интерпретатори и jit-ове ми се чини малко несериозно

Дата:   29-07-05 23:11

josh(ua)[smilie7]

Дата:   30-07-05 00:34

Джошуа, у твоята махала не продават ли студена бира или това "бира" у петък вечер ти звучи непрофесионално?[smilie8]

Дата:   30-07-05 01:19

stoev, za bira she pitash kat izpiish kolkoto men [smilie5]

pitai sega po sushtestvo[smilie10]

Дата:   30-07-05 01:37

Джошуа, така съм се тифецнал днес петъчно, че не мога да го питам съществото без да прегреша и да му цапна една по мутрата, ама ще запазя попитъка за утре на свежа глава [smilie3]

Дата:   30-07-05 01:44

tva s tifeca e velikolepen laf, mnou pro stoi[smilie5]

ma she e ubavo da go pusnesh kat otdelna tema[smilie11]

Дата:   30-07-05 02:00

stoev, ostavi sya za malko birata predi da ti e izyala glavata ikazhi za QNX, che ne pomnya
s microkernel li beshe[smilie11] i ako da tva po-visoka proizvoditelnost li garantira ili drugi, ponyakoga, po-vazhni neshta [smilie5]

Автор: thor   
Дата:   30-07-05 05:37

Avon-чо [smilie5] [smilie5] [smilie5]
тия твойте тестове май са толкова валидни колкото и другите глупости където си ръсил и продължаваш ръсиш ,като например ,че си имал щастието да работиш на най " хубавия " монитор Apple-Cinema или пък другата глупост ,че в New York не се пазаряло със сто доларови US$/100US$ банкноти .....
хммммммм тея пък фотографските нема да ги коментирам ..[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]
таааа такиви ми ти раооти драги ми........[smilie5]
като почувствуваш липса на неква реклама и внимание ,когато се чувствуваш самотен ,търси ,нещо с което да си мааалко по малко смешен [smilie19] [smilie19] [smilie19]
айде ако има нещо /нема нищо .....
пийни си бири-мири и са успокой [beer] [beer] [beer]
че тая жега не прощава ,кво ли не праи с тея по нежните душици ...[smilie5] [smilie5] [smilie5]

[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна