Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ПРОДАВАМ СЛИВИ ЗА (СМЕТ) ТОЧКИ
Автор: de5   
Дата:   29-07-05 08:44

Давам 3 сини сливи за точка от (А) и 6 джанки за точка от (Б) офертата важи до скапване на сливите. Ако искам да оценя, някои от другите снимки на автора как да ги намеря.

Отговори на това съобщение
 Re: ПРОДАВАМ СЛИВИ ЗА (СМЕТ) ТОЧКИ
Автор: Георги   
Дата:   29-07-05 08:47

де5 напоследък доста твои писания мернах сякаш за точки, рейтинги и други такива.

айде поплачи си, кажи кое те тревожи. недооценен ли се чувстваш? :)

Автор: boni   
Дата:   29-07-05 08:50

Снимките,които могат да се оценяват в профила имат индекс за рейтинг.Снимките,които не могат да се оценяват или все още не са пуснати в избрано и все още не могат да се оценяват,нямат индекс за рейтинга. Всички снимки,пуснати в избрано могат да се оценяват,освен ако авторът не е забранил това.
Има го в правилата - т.4

Автор: de5   
Дата:   29-07-05 08:57

Мерси Бони разбрах, тогава за какво плачат?

Георги какви точки какви 5 лева. Гледал си друг с окончание 5, аз нямам нито еда снимка 3-кадъра от филм и снимка при купуването на апарата щтракната от приятел.

Дата:   29-07-05 08:59

ми тогава не се вълнувай толкова за точките :))

забавлявай се [beer] [beer] [beer]

Дата:   29-07-05 09:12

Тези точки имат една единствена цел - да се сортират снимките в сайта, за да може човек да намери най-добрите снимки лесно и бързо.Това е и ролята на рейтинг Б и на разните там рейтинги за 1 ,3 30 дни ,месеци и т.н.
Това са някакви филтри - първия филтър е самоконтрола,човек да се опита сам да прецени какво да предложи на публиката в албум избрано .
Втория филтър е 24ч рейтинг,там се отсяват по-добрите неща,следва 3 дневния и в 30 дневния разчитаме на първите страници да са останали най-добрите неща.
В един момент се оказахме заляти от необяснимо точкогонство,размяна на точки по профили,придружени с абсурдни мнения,целящи единствено самореклама"Виж аз харесвам снимката ти и гласувам,дай и ти за моята"
Казвам абсурдно,защото тези точки нямат финансово изражение,нито пък тези точки ще ви направят по-добри фотографи,напротив те хвърлят прах в очите и ви карат да ставате по-малко самокритични....
Поради тази причина въведохме и рейтинг Б,който на никой не пречеше,но и против него се поведе една ненужна и нервна кампания.
Последното ни решение ,да спрем гласуването ако снимката не е показана в избрано е съвсем логично и цели да се премахне една несправедливост - трупане на точки за снимка в продължение на месец и после старт в рейтинга с висок актив,често напълно неоправдан,което поставя в неравностойно положение добрите снимки пуснати веднага в избрано .
И така уважаеми дами и господа,пак повтарям,точките в този сайт и рейтинга имат една единствена цел - да помогнат за селекцията на снимките сайта,така че всички ние да намираме по-добрите снимки лесно и бързо и да се учим от тях.Всичко което правим в тази насока е точно с тази цел.
Моля да спрете да се оплаквате,не сме ви взели парите,не сме ви взели снимките,не сме ограничили гласуването. Мислим само за това как по-обективно да бъде отразен реалния рейтинг в сайта и как по-лесно да намираме добрата фотография, от която всички можем да научим нещо.
Да престанем да си хвърляме прах в очите и да се опитаме да станем по-добри.
Благодаря за вниманието

Автор: Phoki   
Дата:   29-07-05 09:18

Бони[smilie24] ,
А как може да се стимулира даването на мнения/ не само +;- ;и др./Доли ако почнем да качваме инфо за това с какво и как е снимано, ще подтикнем другите към даването на съвети?[beer] [shtrak]

Автор: doktora   
Дата:   29-07-05 09:21

За пореден път,Бони го обясни като за олигофрени.Ако още някой повдигне подобна тема,мноооо ша го сърби гъза!!!!

Дата:   29-07-05 09:25

Ами добре е да помислим по този въпрос,но ми се иска мненията да са обективни ,а не по принуда или за самореклама.
Проблемът е,че често хората ,които могат да дадат ценно мнение нямат нерви и време да го дават под всяка снимка.
Проблемите в снимките са едни и същи - композиционни,грешки в експозицията,фокуса,работа с цветовете и т.н.
Как да стане така,че човек да говори едни и същи неща под стотици снимки? То му писва накрая.Ще каже под една снимка едно,под друга - друго...
поради тази причина направихме и профил "критика",където чрез подбора на определени типични снимки се постига концентриране на мнения по характерни грешки и проблеми и така човек научава много неща.
Няма нужда да кажа под снимките на 100 души с еднаква грешка,че като се снима портрет очите не трябва да разполовяват снимката,фона не трябва да отвлича и т.н.
Достатъчно е да го кажа под една снимка в "критика",но да го прочетат 100 души и да си направят изводи..
Мисля да развиваме профил "критика" и да мислим как да го подобрим,защото идеята се оказа много ценна.

Автор: doktora   
Дата:   29-07-05 09:30

Ами,давайте!Критиката винаги е допринасяла за покачване на нивото.Поне за този,който може да го оцени.[smilie24]

Автор: Phoki   
Дата:   29-07-05 09:31

[smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   29-07-05 09:31

то като критикуваш не трябва и глупости да говориш обаче :)))

Автор: mun4o   
Дата:   29-07-05 10:06

Айде,като влезе в "Избрано" ще бутна едно рамо на Ким Бейсинджър. Обаче сливите си ги искам в течно състояние, 40 алкохолни градуса, поотпочинали 3-4 месеца в дъбов съд.

Автор: Avi   
Дата:   29-07-05 11:22

boni написа:
> Проблемите в снимките са едни и същи - композиционни,грешки в
> експозицията,фокуса,работа с цветовете и т.н.
> Как да стане така,че човек да говори едни и същи неща под
> стотици снимки? То му писва накрая.Ще каже под една снимка
> едно,под друга - друго...

ми гениално просто решение има на въпроса [smilie7]

на бутони до снимката изнесени следните изречения.

1. Композицията не е добре - погрижете се да прочетете малко за нея.
2. Фона е прекалено активен и централния обект на снимката се слива с него.
3. Хю/сатурейшън на фотошоп трябва да се използва с мярка.
4. Когато ползвате додж/бърн тууловете, старайте се това да става по съществуващите контури, а не на петна по цялото изображение.
5. Осветлението е много контрастно, сенките под очите са като от побой, а шията липсва.
6. Използвайте ума и краката си, за да намерите най-подходящия ъгъл за заснемане на обекта.
7.....

и т.н. полуфабрикати... тай ще може само с едно кликане на бутон мързеливите да дават "компетентни" мнения [smilie18]

[smilie18] [smilie18] [beer] [smilie19]

Автор: fuji   
Дата:   29-07-05 11:30

"...поради тази причина направихме и профил "критика",където чрез подбора на определени типични снимки се постига концентриране на мнения..."

ами хайде повече снимки в "критика"

Автор: magi   
Дата:   29-07-05 14:09

[smilie24] Колко още ще обяснявате на малоумниците?[smilie24]

Автор: Nelly   
Дата:   29-07-05 15:03

Хахахаха, Avi, жестока идея![smilie24] [smilie19] [smilie19] [smilie19]
Аз чак сега [smilie11] взех да забелязвам какви снимки-недоразумения имат по над 100 точки, и чак сега я осмислих идеята на админите с последните промени - след това пространно обяснение на Бони по-горе[smilie24] [smilie24] [smilie24] !
Не можех да се начудя на тия непрекъснати вълнения на хорицата за тия точки - като че ли с тях могат на пазар да отидат...
Аз например нямам много точки на снимките си и кво от това - тия дни мой познат ми разглеждал профила и ми каза: "Абе Нели,
Като ти гледам снимките, ти гладна няма да останеш, дори и компютрите да свършат ;-)"(щото аз продавам компютри сега[smilie5] ). Не се вземам на сериозно, ама ей такива думи ме радват и ме стимулират, както и когато (за жалост, много рядко) някой от по-знаещите си направи труда да ме накълца под снимката ми - поне има полза. Ей за това е форума - споделяне, коментиране, наслаждение, стига с тия точки вееееееееее [smilie9] [smilie9] [smilie9]
Затова искам да поздравя Администраторите и този, който им е дал идеята за "Критика" - страшно полезно и интересно начинание. Когато я открих, изчетох на един дъх всички коментари под всички снимки! [smilie24] И поне 10 пъти си казах: "Аааа, да бе, наистина!!!" - по повод на някой коментар. И научих няколко полезни неща!!! Само дето по-често трябва да се качват снимки там, поне според мен.
Та така....
Пожелавам на всички весел уикенд! [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (29-07-05 15:09)

Дата:   29-07-05 16:53

Не трябва да е и прекалено често показването на снимки в Критика,за да се задържи интересът на критикуващите .Иначе ще им втръсне.Мисля ,че 1-2 снимки на седмица са достатъчни за критика.

първа  назад  1     всички  напред  последна