Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложение към всички
Автор: veselin   
Дата:   18-05-04 15:53

Как ще възприемете предложението ми - всички да даваме малко повече информация за параметрите на кадрите, които публикуваме - технически данни ; място ; идея и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение към всички
Автор: night   
Дата:   18-05-04 16:01

не е ли идеята да публикуваме (ти например не виждам да имаш)?

техническите данни едва ли са най-важните, разбира се това е мнение

Автор: IVU   
Дата:   18-05-04 16:12

[smilie5]

Автор: Minotti   
Дата:   18-05-04 16:53

i az ne mislia,che tehnicheskite danni sa tolkova vajni....[smile] ...a i zabeliazvam,che tezi,koito se interesuvat ot tehnicheskite danni,pitat,i soutvetno poluchavat otgovor[smilie5]

Дата:   18-05-04 16:57

разбира се, прав си, колкото пъти съм питал за конкретна снимка и са ми казвали :)

Автор: Lumix   
Дата:   18-05-04 19:42

Ako niakoi me popita kak sam prawil dadena snimka si kazwam ....mi to s pitane stawat tezi neshta .....a koito ne go interresuwa za kakwo da mu pisha? :-)

Автор: Krassy_office   
Дата:   18-05-04 19:45

А тези, скоито с вълшебната думичка "Photoshop" правят 90% от визията на снимката си?

Автор: stoevmobile   
Дата:   18-05-04 21:40

"Много помня, как снимах мацето на спирката или как котката на съседите им яде канарчето,напил се бях, а след обработка се губи всичко."
Май беше писано преди време във форума по темата. Че не всяка фотография се отразява в личното тефтерче с всички данни, за по-късно. Не помня кой писа.
Та Веско, не чакай данни като в учебник, нито къде(в много случай), нито как.[beer]
Аз питах наскоро за Кападокия-кой ги е водил, де, как - ни вопъл ни стон.......камо ли да бях питал нещо по-интимно (с какво снимано и как).[smilie23]
Успех

Автор: Transfiction   
Дата:   18-05-04 23:13

Имам един диск със софтуер, който получих с апарата. Използвам го за сваляне на снимките от апарата на компютъра. Този софтуер автоматично записва данните за всяка снимка, така че винаги мога да погледна там и да видя кое как съм снимала. Но после какво правя с фотошопа... забравям :-) Излиза ми от главата след няколко дена.

Дата:   18-05-04 23:40

аз не владея фотошопа, Трансфикшън, имам подобна програма с канончето, но рядко я използувам за повече от леко напудряне.Затова и не публикувам - тук повечето са от лъв нагоре а много от останалите се мислят за такива.Трябва ли да ме изхрупкат като махмурлия кисела краставичка или да ме плюят 2 дни после, че съм сбъркал настройки и съм изкарал ART, дето е "по-така" и е влязъл в класациите? А на пияна глава не мога да качвам - имам си едни незаписани правила, дето ако не си припомня-не става
Плюха ме вече, че се претоварвам с "купувани програми" , дето не ми дават правото да раздавам точки. Е, аз май не страдам от това-не давам на никого злато(ало-о-о--оо, Админе, много бръмбарчета май има в сайта..., щом защитите блокират гласуването [smilie23] )
Ама нейсе, ако снимаш за себе си, не ти трябва фотошоп, оригинала си е оригинал, ако ще публикуваш обработено - какъв е смисъла да пишеш как е снимано или да пускаш ексифа(май така се казва).
та не разбирам, защо искаш да публикуваш следното:"аз така снимах, ама тук го почерних,тук го забелих, а и жълтичкото му отрязах до 50%"
Ама все пак успех, Трансфикшън
[beer]

Автор: PolarBear   
Дата:   19-05-04 06:49

Колеги, софтуерите, за които става дума по-скоро четат инфорнацията, тя е записана още в монента на снимане...

Автор: msld   
Дата:   19-05-04 21:49

gledayte EXIF na kadara...

Дата:   19-05-04 22:08

ПоларБеър, като прекараш фотография през обработка, ти и е**** ма**та. Какви данни да прилагаш после? "Ами беше слънчево, с лек вятър от север-североизток, аз носех бодро стативчето на рамо и отивах към върха на хълма"....
Иначе и за мен е интересно, как го правят майсторите....
За Капакадокията лично ме заболя - това си е като нашите Родопи (огро-о-о-о-омно нещо), де да ходиш, какво да снимаш, то си е нужен водач. Мога да отида до там, ама къде точно да отида, няма светлинка в тунела,
НЕ КАЗВАТ, или е било много гот и са се умотали от много пиене на чай, или си пазят запазената марка...
Бих носил стативите и чантите на майстора, за да видя как го прави и да попия нещо. Не се срамувам от това.
Нямам времето за посещаване на курсове.
То кой ли има свободно време.
Как да даваш подробности за фотография, ако не казваш и де си я правил?
Абе пий една студена...

Автор: jupiter8   
Дата:   19-05-04 22:12

Какво те накара да свалиш всичките си снимки ? Въпроса е към Веско - даже си махнал и своята снимка от профила . . . ???[smilie11]

Автор: veselin   
Дата:   19-05-04 22:30

Наистина свалих всичко - временно съм "off line [smilie7] " !

Дата:   19-05-04 22:33

Недей бе, Веско, аз ли убърках нещо?

Автор: PolarBear   
Дата:   20-05-04 08:52

Мобайл, данните се запазват от момента на снимането, исках да кажа, че това въобще не става със софтуера, които дават с апарата или си набавяш сам...и те могат да се прочетат и след обработка. А ако кадърът е обработен остава ползата от информацията как поне е бил заснет. Тук почти никой не публикува необработени кадри, не е и нужно, важен е крайния резултат. Освен с някаква конкретна цел...Винаги остава възможността да попиташ за конкретна снимка автора. Аз например не съм горещ привърженик на потапянето в техничеки данни, но ме попитаха за последната ми снимка и веднага сложих записа под нея (именно защото ме попитаха, а не защото смятам, че мога да уча другите).
А за Кападокия ще направим непременно още едно ходене. И мен ме е яд, че не можах да отида с тази група, но точно тогава бях на Делтата...Иска ми се много, макар че съм ходил там, за пръв път преди 10 годинки...Информация бол, като дойде време ще я намерим или актуализираме.

Дата:   20-05-04 08:56

Polar и със софтуер става :)
но не виждам реалната полза, много си прав - важен е крайния резултат. Поздрави.

първа  назад  1     всички  напред  последна