Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какъв EF обектив
Автор: keen   
Дата:   16-07-05 20:34

Здравейте! Имам EOS 20D с EFS 17-85mm. Иксам да си взема още някой друг обектив. За сега се двуомя м/у EF 70-200mm f/2,8L USM http://www.7dayshop.com/catalog/product_info.php?cPath=777_4_409_40910&products_id=98412 , или EF 70-300mm f/4,5-5,6 DO IS USM http://www.canon.co.uk/for_home/product_finder/cameras/ef_lenses/image_stabilization_lenses/ef_70-300mm_f_f4.5-5.6_do_is_usm/index.asp .И двата пбектива са на една и съща цена. Не знам смо, дали наистина първия е сравним по качество на картината с тази на обективите с фиксирана дължина, и дали многото екстри на вторият, не са за сметка на качетвото на картината (имам предвит рязкост, контраст и др.)
Предварително благодаря за коментарите.

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв EF обектив
Автор: Airborne   
Дата:   16-07-05 20:44

двата са несравними според мен, не само по възможности, по размер, но и по цена. до колкото знам първия струва двойно повече от втория. в този случай се попитай: "какво ще снимам най-вече?" и "носи ли ми се голям обектив насам-натам?"
[beer]

Дата:   16-07-05 20:54

Първия, без стабилизатор на картината, е на цената на втория. Въпросът е в качеството на картината. Заслужава ли си по-компактен обектив, ако качеството е значително по-ниско?

Автор: navy   
Дата:   16-07-05 20:57

Изобщо несравними обективи!
Ако стабилизацията на образа не ти е толкова необходима, вземай трети, доста по-удачен обектив: 70-200/f4 L
Или изчакай новата серия обективи, която май се очаква скоро [smilie5]

Дата:   16-07-05 21:20

Вижте, понеже съм запалянко савсем от скоро, ще ми бъде безкрайно полезно ако с две-три думи ми изясните основните несравнимости м/у двата обактиева, които явно трябва да ми вадят очите. В края на краищата кой от двата е по-добър и защо, при положение че снимам всичко което ми видят очите.
И още, кой от двата за какви снимки е по-добър?

Публикацията е редактирана (16-07-05 21:24)

Автор: GuruMMX   
Дата:   16-07-05 21:30

heh :)
edinija e L a drugija ne e..
suotvetno edinija snima kato za svetovno a drugija samo si misli che e obektiv :)
tva e s dve dumi :)
maj maj trjabva da poprochetesh dosta forumcheta taka kato gledam :)
ili prosto idi na njakoja sbirka.. snimaj i s edinija i s drugija i posle sam shte se smeesh kakvi si gi pisal :)
nesravnimi sa nehstata...

uspeh :)

Автор: holden   
Дата:   16-07-05 21:41

Да доуточня: Л-серията на канон са обективите с най-високо качество, устойчиви на прах, влага и вобще направени за вечността. Оптически са много по-добри от останалите 50 обектива със EF маунт, и обикновено са много по-скъпи. Доколкото си спомням, 70-200/2.8 е около $1000 а за 70-300 досега не бях чувал (аз съм снимал със 75-300, който е много зле), но явно си прав че е на почти същата цена.

Ако ще даваш толкова пари, помисли и за 70-200/2.8 IS. Аз съм си го заплюл за другото лято [smilie19] .

Публикацията е редактирана (16-07-05 21:43)

Дата:   16-07-05 21:47

Благодаря за съвета Guru. Че съм невеж по въпроса е повече от ясно. Иначе най-вероятно изобщо нямаше да питам. За съжаление времето ми винаги не стига за прекалено много четене, а да отида до свестен фотогравски магазин не мога и да си помисля. Единствения начин по който пазаря е чрез нета, так че възмойността да пробвам преди да купя се свежда до 0,00. Разчитам единствено на съветите и опита на хора като вас.
В края на краищата разбирам че за предпочитане е L обектив, макар че, благодарение на изчерпателните ви съвети, не ми е много ясно ззащо.
Благодаря Holden, внесе малко яснота.

Публикацията е редактирана (16-07-05 21:50)

Дата:   16-07-05 22:18

холден: въпросния 70-300 е от сравнително новата ДО серия. доста е къс и според боб аткинс прави много добро качество (по-добро от стандартните ХХ-300мм). за съжаление е по-бавен по макс бленда и освен това не фокусираната зона на снимките е странна и наподобява тази на огледален обектив.
[beer]

Дата:   16-07-05 22:55

защо си мислиш, че свестните магазини са толкова скъпи? аз си купих 75-300 ИС по-евтино от магазин, отколкото от който и да е онлайн шоп. я си обуй обувчиците и се разходи да видиш какво предлагат хората.

Дата:   16-07-05 23:01

Airborne къде четеш Боб Аткинс, ако е в нета, дай линк или адрес. Моля!

Дата:   16-07-05 23:10

Не пазаря от магазини не защото е по-скъпо. Нямам скапано време за да ги търся. А анй-близкият вероятно е поне на 30-40км. Скоро открих един, мъничък, но в него намаше нищо канокско.

Автор: pinko   
Дата:   16-07-05 23:12

Боб Аткинс го четем на сайта му:

http://www.bobatkins.com/[smilie5]

Дата:   16-07-05 23:18

Е, сега може и аз да понауча нещо. МНого благодаря.

Автор: 8250   
Дата:   17-07-05 01:41

EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM е сравнително нов обектив и едва ли някой си го е купил, за да сподели впечатленията си. Може да прочетеш малко и на сайта на CANON :
http://www.canon.com/camera-museum/camera/lens/f_lens.html
Лично аз бих заложил на изпитаната "L" серия (от "Luxury") заради качествената изработка и F2,8
Добре е да си в течение и със тези термини :
UD Lenses (Ultra-low Dispersion)
DO Lenses (Diffractive Optical element)
Aspherical Lenses

Автор: Stoevmobile   
Дата:   17-07-05 03:45

keen,
на онази снимка у профила ти не изглеждаш мъничък - сигурно ще може да снимаш и с по-тежкото 70-200, онуй с ИС-то.
Вервай ми, няма да сбъркаш [shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна