Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Това нормално ли е???
Автор: nf1   
Дата:   11-05-04 22:18

Здравейте. Вчера си оставих 35мм-то филмче да ми го сканират и запишат на диск. Питам ги каква разделителна и всичко останало и всичко супер. 3000х2000 пиксела, 6лв. за цял филм. Викам си супер. Днес отивам взимам диска щастлив че сега ще си гледам снимките на цял екран в супер качество :) а няма да се дзвера над малки хартиени копия които не мога да редактирам във Фотошопа.
Ето обаче какво намирам на диска за мое най-голямо разочарование. И понеже това ми е първият филм който давам за сканиране Ви питам като по-опитни това нормално ли е???

https://photo-forum.net/i/18486&USER_ID=1795
https://photo-forum.net/i/18485&USER_ID=1795
Това разбира се са кропове от целия кадър!

Публикацията е редактирана (11-05-04 22:21)

Отговори на това съобщение
 Re: Това нормално ли е???
Автор: night   
Дата:   11-05-04 22:27

изглежда сякаш някой я е сканирал в 640 на 480 пиксела и после е "опъвал" до 3000 :) Не ми се вижда особено нормално :)

Автор: plamennk   
Дата:   11-05-04 22:31

ЛЕЛЕ МОЯ УМАКС С ПИСТАВКА СКАНИРА ПО ДОБРЕ ПОНЕ 10 ПЪТИ, ПЪК АЗ БЯХ РЕШИЛ ДА ГО ЛИКВИДИРАМ

Автор: machine_head   
Дата:   11-05-04 22:34

еми явно са решили че за 6 лева е нормално.

Автор: plamennk   
Дата:   11-05-04 22:36

https://photo-forum.net/i/14805&USER_ID=1933
https://photo-forum.net/i/11420&USER_ID=1933
https://photo-forum.net/i/10808&USER_ID=1933
ТЕ ТИЯ СА СКАНИРАНИ НА УМАКСА ОТ НЕГАТИВ ПРИ 2400dpi, ДЕМЕК ПРЕЦАКАЛИ СА ТЕ НЕЩО.
КАТО ИМАШ ПРЕДВИД ЧЕ ДОМАШНИТЕ УМАКСИ НЕ СА КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ДОБРИ С НЕГАТИВИТЕ

Автор: nsirakov   
Дата:   11-05-04 22:38

мале мила прецакали са теМ(

Автор: GOSPODIN   
Дата:   11-05-04 22:40

Така е , защото за 6 лева се сканира на 72dpi и се прави ширпотреба , а не за сериозна работа. Можеш само да си ги ползваш , като индекс:) Аз лично предпочитам да си ги изкопирарам на 13х18 и после лично да ги сканирам от снимката на 400dpi.Знам, че се получава двойно обръщане , но все пак качеството е по- добро.

Дата:   12-05-04 00:05

Благодаря. Тогава мога единствено да Ви предупредя да не ходите да Ви сканират филми във фотото на Кодак в центъра на Пловдив.

Автор: Pulsar   
Дата:   12-05-04 00:14

AAAAAAAAAAAAAA NE TAKA, molja Vi se, sega ne me karaite da vi uploadvam 18 MB tifove ot sashtoto foto, 4e do v4era mi gledahte snimkite ot to4no toja scanner praveni, ta daze i zlata ste im davali. Nadjavam se da e stanalo njakakvo nedorazumenie ,shtoto az oplakvanija ot tjahnija scnner NJAMAM !!!!
Darza kategori4no da zajavja, 4e ako Boni gi e skaniral ne trjabva da ima nikakvi problemi....
NF1 vlez mi na profil4eto i gledai za kakvo ka4estvo na scana ide re4, molja ne izbarzvai sas rjazkite izkazvanija...

Дата:   12-05-04 00:18

еми оки ти пък виж тези 2 кадъра. Не знам кой ги е сканирал но и не ме интересува. Аз отивам като клиент и си плащам като такъв, а ето какво получавам от отсрещната страна. Как после да говоря с добро???

Автор: papi   
Дата:   12-05-04 00:58

moq skener s koito si skaniram filmite e 4200x2400 i ka4estvoto pri 300 dpi e super vse pak skenera mi e canoscan 5000F,drugoto koeto e nqma li tolkova v plovdiv cifrovo foto koeto da ti skanira filma i direktno da ti go zapi6e na disk,v blagoevgrad tazi usluga e 5 leva i ka4estvoto e mnogo dobro...prosto nqkoi se e izgavril...jalko za ina4e hubavite sniki...

Автор: gogo   
Дата:   12-05-04 07:10

Аз сканирах във Пинка срещу БНБ за 4лв. и без да съм много претенциозен съм доволен от качеството... Въпреки, че във всяко фото май си има по един двама мизерници, които да омажат работата [smilie19]

Автор: Mesechina   
Дата:   12-05-04 09:49

Това "Пинка срещу БНБ" - за къде става дума?

Автор: sas   
Дата:   12-05-04 10:04

Аз да кажа, че преди година и половина Коника диджитал на Мариа Луиза в София ми докараха същото мизерно качество на сканиране и от тогава не съм посмял да си платя никъде за сканиране на други негативи.
Явно това е някаква ауто опция на скенера на машината, ама мен какво ме интересува като не ми вършат работа?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   12-05-04 10:16

Да, много са скъпи хубавите скенери от негатив, но ако има къде да ти правят добри копия 13х18, тях давай да ти ги сканират.

Дата:   12-05-04 10:39

Леле, аз мислех да ида в Коника диджитал на Мариа Луиза!!!
Като става дума за сканиране - явно много хора имат проблем с това. Предстои ми да го правя, а нямам никакъв опит. Моля някой, който е в час да сподели опита си.
Къде го правят добре?
Какво точно трябва да си поръчам?
(ако да речем искам да ползвам файловете и за постване и за копиране на 20/30 с добро качество)
На каква цена е нормално да получа тази услуга?(явно за 6лв на филм резултатите са плачевни)

Автор: junior   
Дата:   12-05-04 14:50

Аз също съм бил жертва на Кониката на Мария Луиза (То всъщност вече не е Коника, а Фото "Венчо")...

ОТИВАЙ 200 метра по-нагоре във "Фуджите срещу ЦУМ... АЗ от там съм много доволен

Автор: chukov   
Дата:   12-05-04 17:05

Не може за 6 лева да ти сканират цял филм на тая разделителна способност. Аз имам UMAX PowerLook II и мога да ти кажа, че това отнема няколко часа труд. За 6 лева не виждам как ще стане. За тия пари не бух си изгърбил скенера и с дуло на пистолет, опряно в челото ми.

Дата:   12-05-04 17:11

!!!Добре де, ще каже ли най-накрая някой каква е нормалната цена за добро качество?

Автор: junior   
Дата:   12-05-04 17:20

3 лв. за филм със CD на клиента за 24 часа. (на CD-to може да се съберат около 20 филма)резолюция 1800х1200.... ФУДЖИТО!

Публикацията е редактирана (12-05-04 17:21)

Дата:   12-05-04 17:27

Най-после някой с конкретен отговор! Благодаря junior! от името на всички питащи

Дата:   12-05-04 17:34

gogo това фото срещу БНБ къде точно се намира и в каква разделителна са файловете. На мен ми препоръчаха едно до Happy-то срещу Новотела и сега смятам да проверя там как е.

Автор: svetalcho   
Дата:   12-05-04 17:37

az sim skaniral na gornia Kodak-na Magurata i sum mnogo dovolen...5lv bez CD-to i e 2400x1200...suhto v nacgaloto na Rakovsska srshtu I-vo raionno tam skenairat ot negativ na 4000.cena 8lv obache ,no i ot dvete sum dovolen. V moia profil "na ruba","scenes of a memory" i " babche s bananche" sa sknirani ot Fuji Superia vav Kodaka do Magurata na Vitosska.......Ako moga da sum vi polezen:))

Автор: murnau   
Дата:   12-05-04 17:45

kodak v plovdiv
kazvash na Boni ili Pesho : "iskam MAX rezolucia"
Tiff ili Jpeg.
Davash edin CD.
Po princip neshtata stavat, samo en si proiaviavaj filmi tam, a pri drugia Kodak, na Pingvina, Otec Paisii!!
i tva e.
sluchvat se nedorazumenia ;)

Автор: joroD   
Дата:   12-05-04 18:05

koi pitashe v edna tema "shto da minavam na digitalka"

az sled mnogo kratki muki si kupih flatbed scanner s koito si praveh kakvoto kogato iskam i rezultata beshe prilichen. Smetni kolko filma mislish da skanirash i kolko vreme shte si izgubish sus maloumnici po fototata...za men ne si zaslujava

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна