Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 почистване на обектив
Автор: neuromancer   
Дата:   12-05-04 13:00

Здравейте, искам да ви питам знаете ли къде в София мога да дам за почистване един обектив Тамрон 500/8 и колко горе-долу ще струва? Има ли смисъл въобще от това или да пробвам да го разглобя и да действам сам [smilie10]?

Отговори на това съобщение
 Re: почистване на обектив
Автор: Krassy_office   
Дата:   12-05-04 13:21

Как ще го разглобяваш бе! [smilie23]

Автор: kirilius   
Дата:   12-05-04 14:11

I az da popitam neshto po temata: kak nai-dobre se pochistva obektiv v domashni uslovia?

Prodavat li se niakakvi raztvori po magazinite? Na kakvi ceni? S kak tochno stava pochistvaneto - parcalche, materia, tamponi niakakvi...?

Stava duma za malyk obektiv na djoben cifrov aparat. Niama razglobiavane - samo prashinkite i kapkite po prednoto staklo.

Автор: GenaDP   
Дата:   12-05-04 14:20

Пробвай с велпапе, ако не помогне - вземи гласпапир.

Автор: neuromancer   
Дата:   12-05-04 17:37

Аз предпочитам да го разглоби специалист, ама ако не се намери може и аз да пробвам, щото съм луда глава малко [smilie3]. Те някои от тия дето се водят специалисти сигурно са по-зле и от мене, аз затова питам да не попадна на такъв

Автор: night   
Дата:   12-05-04 18:17

неуроманцер успех!

покажи после кадри

Автор: asahi   
Дата:   12-05-04 18:18

За разглобяването специалист ще се намери. Обратният процес е по-труден. Най-често има настройки (юстиране) на спец. опт. стендове. Предната и задната леща можеш да почистиш със смес от изопрпопилов спирт и ацетон, мека кърпа без влакна. Търка се по спирала отвътре навънка. Не духай с уста. Не ме питай откъде да набавиш течностите. В Кодаците имаше lens cleaner kit, можеш да попиташ евентуално.
Самостоятелното разглобяване е свързано и с употреба на някои екзотични инструментчета, да не се изненадаш.

Автор: pitan4oISTINSKIIAT   
Дата:   12-05-04 19:00

Nai-bezotkazno se otvaria obektiv s fleks - pravish mu edin nadlajgen razrez i niakolko naprechni i niama greshka. Posle po-trudno e sglobiavaneto, no ti pitash za razglobiavane!

Автор: stoevmobile   
Дата:   12-05-04 22:11

имам камера с почистван или поправян обектив - Минолта Х700, още е нейде из къщи.
Продадоха ми го втора ръка за 140 динара (200 долара)преди години. Изгубих първите няколко филма с ценни за мен неща, ама после му излезе през носа на продавача(собственик на местно фотоателие), защото филмите излизаха размазани и снимките майка плаче....а пък не му се връщаха парите за апарата...Та взех веднаж на плоският покрив на къщата, с плочки 50х50 сантиметра, с подредени нещица по ръбовете, снимах, разтварях, намествах, пишех в тефтерчето, носех, проявяване и копиране безплатно, сверка де що е излязло и на кое разстояние....пак отново...горе-долу проработи..[smilie11]
Е снимаше после, ама не и под 1 метър разстояние, явно не ми стигна времето в Арабско..можех и да се науча по-добре..на ремонт обективи...ама и на онзи му го на*****, сега по скоро бих купил нов обектив, вместо да се правя на "разбирач"..[beer] [beer]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   12-05-04 23:28

Не те съветвам сам да действаш. Иди при Наско на Дундуков 18 (София) няма да ти вземе много пари , а ще го направи , като нов.

Автор: Pulsar   
Дата:   13-05-04 00:13

Maliii tva mi mirishe na mnogo problemi.Predi godini imah 200mm/2.8 ,ako se ne laza Soligor/m42, ta go otvorih i posle da ne vi razpravjam kakvi 4udesa, kakva fotografija,kakav ART....:-)))

Дата:   25-07-04 22:32

GOSPODIN, това за Дондуков 18 - благодаря ти много! Правят ли пълно обслужване на SLR и други апарати там и има ли друго подобно място в София, което би препоръчал, ако на Дондуков не става?

Дата:   25-07-04 22:39

имаше още една тема за почистването, дето бе дадена връзка към страница, дето препоръчват чист бензин "Зипо" за запалки и не препоръчват алкохоли за целта.
Чистенето на огледалцето с каквото и да е противоречи на инструкциите в книжките, да не се докосвало.
Абе убърках се малко - чисти се или не?[smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна