Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Защо всички са за ч/б в "Голо тяло"?
Автор: kangaroo   
Дата:   08-07-05 19:53

Забелязал съм, че няма цветна снимка от категорията "Голо тяло", под която да не е изказано мнението, че "ч/б стои по-добре", "много ми харесва, но b/w е по-яко" и др. подобни. В някои случаи - ок, но чак пък винаги...[cool] Защо е това? Не ви харесва телесният цвят или какво?[ezik] Досега никъде не съм видял мнение "ч/б, защото така и така, придава се еди-какво-си на снимката" или някакъв аргумент към твърдението...[smilie19]

Не се заяждам, но ми е много чудно защо винаги се иска ч/б в тази категория, а в другите не (е, да в пейзаж много рядко се използва, но все пак ч/б не е само за "Голо тяло")??[smilie11]
[shtrak] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Защо всички са за ч/б в "Голо тяло"?
Автор: doktora   
Дата:   08-07-05 20:01

Ами,г.тяло е свързано с класиката и стилистиката-поне за мен,и повечето снимки ги предпочитам така.Има и такива,които стоят цветни по-добре,ама са малко.Както примернно на пейзаж не подхожда да няма цветове,защото ще се изгуби ефекта и величието му.

Автор: sannie   
Дата:   08-07-05 20:02

doktora[smilie24]

No Subject
Автор: 12myxu   
Дата:   08-07-05 20:03

Публикацията е редактирана (08-07-05 20:04)

Автор: 12myxu   
Дата:   08-07-05 20:04

po spokoino sas zagubata na veli4ieto,
ZA domashna rabota pregledai Ansel Adams

Дата:   08-07-05 20:32

Е,човеко навсякъде има изключения.Както писах и цветно голо тяло ми допада.Моето мнение не е миродавно-просто си го давам!А за Адамс знам и то отдавна.А пък как мразя да робувам на клишета,ако знаеш!
Сани,недей така[smilie24] За първи път сме в един лагер.

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   08-07-05 21:15

в Плейбой няма много черно-бели, пък не са толкова лоши снимките там [smilie18]

Автор: PolarBear   
Дата:   08-07-05 22:06

Има някои типове пейзажи, за които черно-бялото изобразжение е по-подходящо и това е добре известно. Напр. високопланинските. И именно заради подчертаното величие.

При актовата фотография ч/б изображение подчертава чистотата на линиите и формите за сметка на цвета и придава определена и най-често необходима степен на абстракция.

Автор: murnau   
Дата:   08-07-05 22:08

shtoto ne znajat da boraviat s cviat

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   08-07-05 23:15

murnau като че ли е най-прав, честно казано...

Автор: stiwan   
Дата:   08-07-05 23:54

murnau [smilie24]

Автор: Vinsent   
Дата:   09-07-05 00:06

PolarBear е прав за абстракцията. В цветове голото тяло обикновено изглежда доста натуралистично. При Ч/Б-то се получава обобщение (основно изискване за художествения образ) чрез откъсване повече или по-малко от натурата. Въпреки това, има силни примери в подкрепа на противното. Там обаче обобщението е получено, било чрез подходяща цветова гама и/или тониране, било чрез допълване/контрастиране на фона и детайлите в него с идеята, било чрез хармония или дисонанс на аксесоарите ползвани от обекта. Има още изключения, но те май служат за потвърждаване на правилото. Все пак изкуство има, когато подхода/резултата е индивидуален и неповторим. В съответствие или въпреки правилата. Познавай каноните, но слушай сърцето си, тогава може и да има резултат.

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   09-07-05 00:15

Vinsent [smilie24] [smilie24]
точно така

Автор: Marillion   
Дата:   09-07-05 09:49

В черно-бялата снимка на голо тяло има много еротика. Чрез премахването на цветовете се постига ефекта на "загатване" на някои линии и това събужда фантазията (предимно на мъжа - при жените фантазията работи нон-стоп) и така според мен снимката предобива нужната еротичност. Не че няма много добри цветни голи снимки, нито съм фен на b/w, но понягога усещането, което предава снимката се засилва когато е черно-бяла.

Цитирай:

vasil.varbanov
в Плейбой няма много черно-бели, пък не са толкова лоши снимките там

До колкото знам в Плейбой гримирането на модела трае около 3-4 часа и като краен резултат, това което се снима не е кожата на модела а грим. Така, че сравнението ти е неуместно.

Автор: bloody_mary   
Дата:   09-07-05 10:48

PolarBear "ч/б изображение подчертава чистотата на линиите и формите" [smilie24]

Дата:   09-07-05 14:25

Винсент го каза по-добре![smilie24]

Автор: Canon   
Дата:   09-07-05 14:37

murnau е много прав [smilie24]
Защо един съвременен писател използва речников фонд от 2000 думи, а Вазов е с 50 000.
То и в музиката е същото.
Бедните рецепторно-асоциативни потребности се задоволяват от еднослойни визии със лимитирани изразни средства.

Автор: den_den   
Дата:   09-07-05 14:48

Канон, за музиката може да се спори определно. Всякакви извращения върху иснтрументите / и създаването на нови такива / често прикриват безсилието на автора да обобщи нещо смислено.

Дата:   09-07-05 15:12

Обикновено средно статистическия перцепиент (зрител слушател читател) е с доста по ограничени възможности за възприемане от творците в съответната им област. Интересното е че те (творците) се опитват да редуцират работите си до нивото на перцепиента (масово изкуство) за разлика от елитарното (което дори може да е адресирано само до един единствен потребител - автора на творбата)

den_den не споря за музиката. Там съм средно статистически перцепиент с неравностойно възприемане на стерео каналите [smile]

Автор: volokin   
Дата:   09-07-05 15:34

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Ха, ей това от кога очаквах да го чуя!
Каноне айде от един Никон [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   09-07-05 16:10

Каноне, много сложни думички ползваш, нема те разбере аудиторията...

Дата:   09-07-05 16:23

volokin
[beer] [beer] [beer]

Depeche_Fantasy
Ами ако кажа че зрителя е по-глупав от автора, кой освен мен ще гледа снимките ми[smilie11]

Дата:   09-07-05 16:25

Никой не те кара да го казваш[smilie18]

Ох, канон, в този форум съм се нагледал на тесногръдие, наистина ли очакваш някой да си признае, че не може да борави с цветове и затова не снима цветно голо тяло?

Автор: joshua   
Дата:   09-07-05 16:32

ma dosta po-zabavno e ako se okazhe, che avtorut e po-glupav ot zritelya mai[smilie11]

Дата:   09-07-05 16:33

Че то е забавно, забавно е...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна