Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Нямам думи за Кападокия
Автор: J0R0   
Дата:   10-05-04 15:57

Трудно е да се разкаже такова преживяване, като пътуването в Кападокия. Да се покаже на снимки – още по-трудно. На снимки можеш да покажеш само детайли, малки парченца от мозайката, които, колкото и да са на брой, не могат да дадат представа за цялото, а камо ли за усещанията, които човек е изпитал, когато е бил там.
Как да предадеш с думи или снимки щастието да тръгнеш по пълнолуние из долината на фалосите, където скалните образувания са колкото 5 етажни сгради, да се залуташ между тях, да видиш червените отблясъци между скалите и да вървиш натам привлечен от някаква първична сила, да намериш други мъже и жени събрани край огъня, по един от Турция, Швейцария, Канада и Германия, да ви сприятели звънът на китарата и топлите глътки ракия, а в това време сянката на земята да пълзи върху лунната повърхност, докато всичко стане в тъмночервенооранжево. Можеш ли да заснемеш така нощ?
Това трябва да се преживее, дори не е за разказване, нищо не се разбира.
Как да разкажеш за усещането, когато цял ден си скитал из непознати улици, далече от туристическите места и маршрути, правиш крачка през прага на някакво кафене и попадаш в друг свят, където единственият чужденец си ти. Аромата на наргилетата и чая…
Или когато привечер с мотоциклета доближаваш непознати селища, само на 20-30 км от туристическите райони, но никога не виждали чужденци, децата отдалеч и първи забелязват и с писък изскачат от къщите, тичат надолу по улицата и се събират за да видят чудото, което сме ние, възрастните надничат по-колебливо зад портите, и тук таме забулени очи зад оградите, но децата идват и всяко иска да те пипне, защото нашето преминаване през селото е вероятно най-голямото събитие през последната година.
Пиша това, по-скоро като оправдание, ще покажа и само тези 3 снимки, също като оправдание, да не е без хич. Ако някой друг може – нека да го направи, нека покаже и разкаже. Съгласявам се с Blixa, която каза, след Кападокия, май повече никога няма да мога да снимам пейзаж...
Не мога да покажа повече, нито мога да разкажа за десетките километри издълбани скали, първо от времето, после от неизвестни цивилизации, някои – превърнати в жилища, други – в църкви, над тях – джамии и крепости…
Десетки километри скали, проядени отвътре като термитници, лабиринти от коридори и помещения, сега празни, с останки от каменни легла, маси, столове, с изрисувани по стените християнски икони, следи от много, много хора, които са живели тук доста по-трудно, но може би по естествено и пъноценно от нас, обичали са, умирали са, след тях други са продължили да дълбаят скалите...
Боже, каква красота, казваш си, обикаляш, обикаляш, каньоните и скалите нямат край и по някое време ти става ясно, че тия неща не могат да бъдат красиви. Нито грозни. Че цялата тази обстановка, единственото което тя може да направи е да изостри сетивата ти, а красотата идва от другаде.
От нас самите и отношенията помежду ни.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gres9252.JPG
http://www.photo-forum.net/joro/1/kapadokia1.jpg

Mio в долината на фалосите.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/akzj6647.JPG
http://www.photo-forum.net/joro/1/kapadokia2.jpg

На това място му забравих името, Лукас бил снимал тук "Междузвездни войни"

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rgph1342.JPG
http://www.photo-forum.net/joro/1/kapadokia3.jpg

Селото Ючхисар

Публикацията е редактирана (10-05-04 16:14)

Отговори на това съобщение
 Re: Нямам думи
Автор: Pho   
Дата:   10-05-04 16:06

Машалла, Жоро, аферим!
Освен да ви завиждам благородно, остава само да мечтая и аз скоро да попадна на подобно място![beer]

Автор: boreto   
Дата:   10-05-04 16:09

Не бих казал, че нямаш думи. Но като гледам на каква поезия те е избило, напълно вярвам, че е било чудесно преживяване. Поздравления! Радвам се за вас.
Сигурен съм, че ще покажеш още снимки...

Автор: murnau   
Дата:   10-05-04 16:11

pejzajut e strahoten... [smilie10]

Автор: emmmo   
Дата:   10-05-04 16:15

[smile] [smile] [smile] [smile] [smile]

"Mio в долината на фалосите" - звучи като Алиса в страната на чудесата!

А и Жоровото "щастието да тръгнеш по пълнолуние из долината на фалосите" направо ме разби!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Още снимки! Ощеееееееееее!!!!

Re: Нямам думи за Кападокия
Автор: arien   
Дата:   10-05-04 16:20

Освен да ви се радвам, друго не ми остава. Ха честито и дано още много пътешествия направите- е, като се поотърсите от преживяванията от това де.[smilie5]

Дата:   10-05-04 17:11

Ама защо още никой не е качил снимки?[smilie22] [smilie22] [smilie22]

Автор: J0R0   
Дата:   10-05-04 18:16

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/herq3247.JPG
http://www.photo-forum.net/joro/1/kapadokia4.jpg

Дата:   10-05-04 18:21

Kakvi ste mi hubavi4kii![smilie19]

Автор: night   
Дата:   10-05-04 19:10

[smilie24] [smilie24]

Автор: IVU   
Дата:   10-05-04 20:43

Няма да си го простя, че не се записах но здравето преди всичко [smile]

Някой спомена, че евентуално през Септември ще има ново пътуване до Кападокия...

Аз от 5 години мечтая за там. Бил съм на подобно място - Мура, но като Кападокия няма друго място [smilie5]

Автор: Gafa   
Дата:   10-05-04 21:00

Аз направо ви завиждам момчета и момичета ,най важното че се върнахте живи и здрави и всеки носи по много филми и много дискове от там
следващите няколко месеца ще се наслаждаваме на вашите снимки публикувани тук във форума
наздраве !!!![beer] [smilie19]

Автор: stoevmobile   
Дата:   10-05-04 21:19

Блазе ви!
В момента работя на около 430 км на север-северозапад от Кападокия,на брега на Черно море.От бачкане глава не мога да вдигна. Винаги ме е изкушавала Кападокия, няма друго подобно място в Турция.
Преди години от работа не можах да отида до Петра в Йордания - изпуснах удобния сезон, че там се ходи пролет или есен за да се спести неудобството от жегите, и там бях на подобно разстояние.Утеших се с дебели фотоалбуми за Петра.
Искрено ви завиждам за шанса и хубавото време.

Автор: feon   
Дата:   10-05-04 22:58

Жоро, радвам се, че сте имали възможността да усетите мястото, хората... това е най-ценното!
Надявам се да разкажете впечатления на сбирката[smile] [beer]

Автор: Pulsar   
Дата:   10-05-04 23:24

Bravos bravoss mom4eta i momi4eta, davaite fotosite nasam breeee, kakvo 4akate

Автор: zaio_d   
Дата:   10-05-04 23:27

там е жестоко есента бях тан с група художници напражо онемях.осем етажен град под земята но най ми хареса каньона Ихлара. Гйореме също е жестоко. имам жестоко cd със снимки и си запсах страхотна музика от там. радвам се че сте оценили това място!!! това трябва да се изжижее неможе да се опише

Автор: msld   
Дата:   11-05-04 02:12

radvam se,che vsichki se varnahte jivi i zdravi!may e nay-dobre da napravite izlojba sas snimki ot Kapadokia...

Автор: svetalcho   
Дата:   11-05-04 08:17

Welcome back banda!!! Chakame shediovrite[beer]

Автор: boni   
Дата:   11-05-04 11:41

I kato se varnahte v Sofia vi posreshtna tova :

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/wbya0179.JPG
https://photo-forum.net/images/boni_1084202147_krem2.1.JPG

Автор: neuromancer   
Дата:   11-05-04 12:35

летяхте ли на балон по изгрев? Е това вече не може да се сравни с нищо

Автор: asahi   
Дата:   11-05-04 14:38

ш-шт, тихо админа да не чуе
долината на фалосите=кур дере
ш-ш-ш-шт

Автор: le_corbeau   
Дата:   11-05-04 21:11

То наистина си е било страхотно преживяване. Прилича на някакъв филмов декор, създаден от някой превъртял художник... Направо започвам да съжалявам, че не дойдох с вас. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Transfiction   
Дата:   12-05-04 00:16

asahi ХИХИХИ!
[smilie18][smilie18][smilie18][smilie18][smilie18] [smilie5]

Автор: Mesechina   
Дата:   12-05-04 15:34

J0R0, страхотно си го казал!Почти почувсвах, че съм била там.
Искрена завист ме налегна... и надеждата, че един ден ще го изживея и аз.
Дай Боже всеки му!

за Кападокията
Автор: stoevmobile   
Дата:   12-05-04 22:32

Ами кой ви возеше и развеждаше там? То Кападокия да снимаш, все едно да снимаш в Родопите, примерно - огромно нещо, трябва водач, превоз, ходене...иначе нито може да се види всичко, нито да да се обходи пеша за ден-два-три. Трябва и да се знае, къде да отидеш, да не пропуснеш нещо суперско за снимане - то си е цял един свят, далече по-голям от София. Имате ли нещо като карта къде си струва да се види, кои места обиколихте, аджаба туй не е Мелник (Който също не е малък с планините си и къщите и кръчмите)...
Аз съм мераклия не само на сухите камънаци в Кападокия, а и на карстовите извори и водопади, дето мернах в листовка на Истанбулската автогара, (цъкнете и в Google за Kapadokia доста фотографии има).

първа  назад  1  2     всички  напред  последна