Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Е сега какво да правя?
Автор: юнга   
Дата:   27-06-05 18:34

Пристигна ми днес една порция техника. Уж купувах обикновен ЕОС, а като дойде се оказа eye control.Четох едно руско упътване, четох за едни калибровки и сега се гледаме с ЕОСа. Аз го гледам, както кроманьонец голям камък, той ми се смее.
А пък ме сърбят ръцете да щракам, но трябва да се четеее.
Няма да се дам. Или Канона или аз.

Отговори на това съобщение
 Re: Е сега какво да правя?
Автор: pmartinov   
Дата:   27-06-05 18:39

Гледай да не хванеш мускулна треска на окото ![shtrak]

Автор: nrk   
Дата:   27-06-05 19:03

Ми изключи ай контрола, като те плаши толкова :)
Иначе калибрирането е сравнително лесно, само трябва да повториш процедурата повече пъти ;) Аз от известно време свикнах с ай фокуса и ми е много удобен :)
Между другото ползвам един и същ профил и с очилата и с лещите и не ми прави проблеми, работи си коректно. Отвреме навреме, като ми се доиграе правя една нова калибрация и туйто...

Публикацията е редактирана (27-06-05 19:05)

Автор: jumbo   
Дата:   27-06-05 19:24

един колега казваше: знаеш ли кое хубаво на ай контрола? това че може да го изключиш [smilie7]

Автор: pmartinov   
Дата:   27-06-05 19:49

Картие Бресон и Ансъл Адамс никога не са го изключвали и си личи ...[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   27-06-05 20:53

Турай едни черни очила и няма да може да те гъбарка [ezik]
И честито де [smilie24]
[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]
Аре наш'теее! [beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [beer]

Дата:   27-06-05 21:18

Благодаря на всички!
Ще се справя естествено.Все пак за местния стандарт съм нещо като полуинтелегентен. Даже сега си спомних за успокоение, че дори бях изкарал четворака по физическо едно време.
Стъклото не знам как е? EF 28-80/3.5-5.6 Ultrasonic IV.
Но както и да е, като дойдат и другите неща и видим какво ще остава и какво ще се продава, ще вземем джиджи стъкла, след завършването на пърия етап дигитализация.
Благодаря Ви!

Автор: sP   
Дата:   27-06-05 21:26

какъв е тоя eye control [smilie10] някой може ли да обясни с две-три думи [smilie3]

[beer]

Дата:   27-06-05 21:31

тва е една простотийка на канон дето ти следи къде е зеницата на окото и къде гледа и ако там има зона за АФ там ръга фокуса
та ако видиш някой разноглед значи ползва тази система
тази система е толкова успещна че я слагат само на ентри левъл камерите :-)

Автор: n1x0n   
Дата:   27-06-05 21:34

На EOS 30/33 ми харесва как работи, само трябва да знаеш как се калибрира. Тия дето реват - в 90% от случаите и идея си нямат как се прави калибрацията.

Дата:   27-06-05 22:22

Джъмбо, много те уважавам човече, но те моля да ми позволиш малък коментар на написаното от теб.
Споменал си за ентри левъл, но не е така.
ЕОС 5 е първата камера с това нещо, но тя е в про и семи- про клас. Следва ЕОС 50Е мид клас и след това ЕОС30 и 30V.В ниските красове не видях това нещо.
Като се знае любовта ти към Никон и може би пренебрежението към Канон,е обяснимо написаното, но все пак, нека се внесе яснота, заради другите.
Иначе наистина те уважавам, заради това, че не се щадиш да помагаш винаги когато можеш.
Разбери ме. Смо заради яснотата.

P.S. Можеше да бъде и Никон, но трябваше да дам 100-150евро повече.По-нататък ако е рекъл Господ, ще пробвами Никон, а сега тези ще дам за стъкла.

Дата:   27-06-05 22:25

знам бе
чисто заяждане си беше
просто системата не е толкова върха на сладоледа за това не я сложиха на истинските добри апарати :-) до колкото помня и до ЕОС 3 стигна с опит за 45 позиции

Автор: msld   
Дата:   27-06-05 22:29

юнга - obadi mi se ili pishi na maila mi - dalgi godini snimah s EOS 5 - shte ti obiasnia nachina....

Дата:   28-06-05 00:57

Майната му Джъмбо, да не ти пука. Ако не ми хареса, ще изключвам и аз, а за ЕОС 3 пропуснах.
msld,утре ще пусна един мейл, защото сега стана късно.Благодаря!

първа  назад  1     всички  напред  последна