Автор: boni
Дата: 27-06-05 15:15
Имам възможност да пробвам този апарат,тъй като това ще бъде щатната камера в студиото на Фото Форум и тя ще може да се ползва от всеки форумец,който ползва студиото.
Ще изследваме камерата по-обстойно,за сега само първи впечатления.
Впечатленията ми от камерата са много добри - бърз фокус,тих затвор,приятно за работа меню с много настройки - включително възможност за редакция и конвертиране на RAW файловете и редакция на JPEG файловете - кропване,ресайз и дори трансформиране в ч/б и сепия - полезни неща,които в останалите DSRL апарати обикновено не се предлагат.
Много добро впечатление ми направи прецизното мерене ! Направих доста кадри и останах приятно изненадан от факта ,че нито веднъж меренето не се издъни и не преекспонира ярките участъци в кадъра.
Другото много ценно нещо е ултразвуковата вградена система за почистване на матрицата!Това е наистина страшно удобна екстра,която предпазва от неволно механично повреждане на матрицата и затвора при чистене.
Довечера ще изпробваме камерата и в студийни условия и ще поснимаме портрети.
Сега ви показвам няколко кропа на кадри на 100,200,400,800,1600 ИСО. Кадрите са вдигнати умишлено на 12мп през RAW конвертора,така че да се види добре структурата и характера на шума ,както и доколко издържа файла на вдигане .
Обективът с който съм снимал е китовия 14-45,вероятно ако се ползва твърд или по-скъп обектив рязкостта ще е още по-добра.
Ето един кадър на1600ИСО - така би изглеждал отпечатан на 20х30см:
ТУК
Ето и кропове 100% на 100,200,400,800 и 1600 ИСО(От вдигнат на 12мп файл):
ТУК
Сори за панелите,по-късно ще раздвижим пейзажа
|
|