Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Огледален обектив
Автор: Airborne   
Дата:   25-06-05 22:37

реших да добавя още милиметри, като се нахвръля направо на 500мм ф/8 ( на 20Д- 800 [smilie10] ). Ще снимам предимно лунни пеизажи (само в началото) и други звездни обекти. Междувременно ще се опитам да наблегна и на катерички (както се вижда от снимките ми ;-)). Очевидно един огледален обектив ще е доста по портативен и удобен за от ръка и от еднокрак статив. Някой има ли опит? Боб Аткинс не ги препоръчва. Какво ще кажете вие? А качеството?

Отговори на това съобщение
 Re: Огледален обектив
Автор: TPECHAT   
Дата:   25-06-05 22:42

vij mi v profila, po4ti vsi4ko e s 500/8 mirror, posledniat hit e edna kotka [smilie21]

Дата:   25-06-05 22:54

хехе, знам го това коте, гласувах за него преди 2 дни мисля. и даже ми мина през главата, че може да е правен с такъв обектив, щото фона седи по нетипичен начин за "нормален" обектив. Как седи въпроса с фокусирането- трудоемко ли е? иначе котето е адски остро. с какво тяло е правено? и какъв точно ти е обектива? някакви препоръки? а на конкретната снимка с котето какво и е донастройвано- УСМ, цветове?

Дата:   25-06-05 22:56

ако може и exif-чето да ми пратиш на котето ;)[beer]

Дата:   25-06-05 23:00

a lunata snimal li si ia?

Дата:   25-06-05 23:09

si4ko sym snimal [smilie18]
koteto i traktorite sum gi izvadil na A4,
fokusiraneto ne e ot nai-lesnite ama za 130 lv nema na4in [smilie21]

Дата:   25-06-05 23:15

ISO 400, 1/640s, f8 ot ryka - tva e [smilie21]

Дата:   25-06-05 23:15

aaa 300D e aparata [smilie21]

Автор: plamennk   
Дата:   25-06-05 23:17

https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/jwbi9228.JPG
http://www.varna.net/t1/Meade01.jpg

Автор: de5   
Дата:   25-06-05 23:17

АКО МУ РАЗГЛЕДАШ РАЗРЕЗА (ЧЕРТЕЖА) НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ГУБИ КАЧЕСТВО ЕКВИВАЛЕНТЕН Е НА ОБЕКТИВ С ПО МАЛЪК ДИАМЕТЪР

Дата:   26-06-05 00:07

to che se gubi- shte se gubi, niama kak. obache sys sigurnost pechelish ostrota ot tova che po-kys obektiva- pone v polevi uslovia

Автор: spirit   
Дата:   26-06-05 00:16

TPECHAT, това коте от ръка ли е заковано? с обектив 500мм, който при твоя апарат се равнява на 800мм..., че как го стабилизира така?
Я дайте някои линк за този тип техника, че ме заинтригувахте! :-)

Автор: youn   
Дата:   26-06-05 00:24

Абе това е на принципа на който са телескопите в Кърджали и Габрово - Максутов/Касегрен и обектива е около 3 пъти по къс от действителното фокусно, затова по лесно се държи. Само че е на фикс. диафрагма и ако ти е много яка светлината трябва сиви филтри, ама ако имаш 1/2000 сигурно няма да се наложи...

Дата:   26-06-05 00:34

spirit: na 1/640 se stabilizirat niakak si 800mm, ne e chak tolkova trudno. az slizam do 1/125 na 480mm (1 ot 3).
youn: a ako imash 1/8000 :)

Дата:   26-06-05 00:44

Спирит - http://www.zenit.istra.ru/archive/lenses/mto-500.html това е МТО 500 руски, има и МТО 1000, към тях имаше по 2 или 3 сиви филтъра комплект.
Airborn ако имаш 1/8000 сигурно ще снимаш слънцето... не знам - виж на някоя таблица на светломер който стига до 1/8000

Автор: spirit   
Дата:   26-06-05 00:46

абе то принципа ясно, че е като на телескопите, а на каква цена са такива обективи? не мога да намеря из нет-а... само телескопи ми излизат... :-(
а скорости дал господ - аз съм с 350Д...
какво е трудното с фокусирането при този тип обективи?

Дата:   26-06-05 00:51

Трудното при фокусирането е че при диафрагма 8 и без скачаща бленда е тъмно и клина на практиката не ми се виждаше добре. Нямам DSLR и не знам как му се отразява

Дата:   26-06-05 01:08

fokusiraneto e ot 5 do kym 160 metra (i bezkrainost razbira se) na tozi obektiv i riazkostta na fokusa e podobavashta kato za 500mm :)) leko zavyrtane te premestva +- desrtina metra [smilie2]
kato si go kupia shte dam poveche info :)

Автор: Faber   
Дата:   26-06-05 08:31

Снимах с по-големия му брат - 1000 ф 10... майката си драка - станах щангист, разбих 2 статива и постоянно ми се виеше свят :)
Качеството доста пада при тези обективи, ужасно трудно е за фокусиране и са ми адски тъмни.Обезателно се изисква яко наточване после в шопа...

Автор: apollo   
Дата:   26-06-05 12:30

Аз имам МТО 11СА 10/1000. Фокусирането е доста трудно заради дългия фокус! И през моята Практика МТЛ 5В заради твърдата, нескачаща диафрагма и f10, клина е неефективен. Абе искат се здрави нерви... от друга страна като добавиш призма и окуляр ето ти нелош телескоп!:) Правил съм снимки със здрав статив и пак не е идеално ясно изображението и то при високи скорости! Явно трябва да открия начин да улесня и подобря фокусирането, което при това осезаемо се влияе от температурата...

Публикацията е редактирана (26-06-05 12:35)

Дата:   26-06-05 15:00

някой друг да сподели впечатления?

Автор: nanapak   
Дата:   27-06-05 15:35

Комплекта на МТО 1000 не включва НИТО ЕДИН сив филтър - в моя комплект имаше само зелен, червен и УВ![smilie7]
Манфрото 190 (доста сериозен статив) едва го удържа - със зор! [smilie25]

Автор: krismarg   
Дата:   28-06-05 14:48

Юкон 100х с фотоадаптер. До края на седмицата ще му взема статив и ще кача нещо.

Дата:   28-06-05 17:53

а бе ако си намериш - зимай, трудното на фокусирането е малкия DOF, ама се свиква.

Ето ти един груб тест какво можеш да очакваш в общия случай

http://peter.ostava.com/500test.jpg

снимам от ръка, без да се подпирам никъде, защото не съм свикнал просто, а и нямам статив [smilie21]

Автор: PeterPAN   
Дата:   28-06-05 18:08

мисля че треснат беше пуснал пример от снимки с огледален обектив, при предишна подобна дискусия, ако някой с спомня връзката я пусне пак.

първа  назад  1     всички  напред  последна