Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За войнстващата посредственост...
Автор: Faber   
Дата:   23-06-05 00:41

https://photo-forum.net/i/140919&OFFSET=2&CATEGORY_ID=28&PERIOD=30

Отговори на това съобщение
 Re: За войнстващата посредственост...
Автор: sstoilov   
Дата:   23-06-05 00:51

Няма как да не попитам...
Къде е смисъла на този постинг ?? Какво ново показваш ? Какво те вълнува в тази снимка ?? Изобщо, какво те кара да пускаш така поставена(представена) тема.. ?

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   23-06-05 01:20

Брей, че интересно под тая снимка, нещо като Сблъсъкът на Титаните [smilie10] [smilie8] [smilie10]

Автор: murnau   
Дата:   23-06-05 01:30

postinga e da ne se pishe pod snimkata iavno

Автор: gecko   
Дата:   23-06-05 01:37

Е, рамката не е лоша [smilie6]

Автор: Amigo   
Дата:   23-06-05 01:56

Мдаааа[cool][smilie8][smilie7][smilie21]
И аз да попитам нещо: защо например тази снимка има 194 т.

https://photo-forum.net/images/2_1118924156.jpg

а тази - само 76 т.[cool]
https://photo-forum.net/images/6_1119376342.jpg

Голата плът ли прави тиража или нещо друго?[cool][smilie7] [smilie8] Ако може компетентно мнение и разяснение от майсторите тук[smilie8] [smilie6] [shtrak]

Публикацията е редактирана (23-06-05 01:57)

Автор: P_H_V   
Дата:   23-06-05 01:58

стига малки принцчета и други такива.
има си основни критерии за ... абе то май не си струва обяснението.
Но така или иначе, нещо не ми харесва да се гъделичкаме с приятни мнения на всяка цена.
все пак, както казва класикът, събрали сме се да си казваме истината право в очите.

Публикацията е редактирана (23-06-05 02:25)

Автор: holden   
Дата:   23-06-05 03:06

Амиго, правилно си разбрал. Голата плът прави точките. Някъде из форума бях мярнал ценоразписа: за цица толкова, за дупе еди колко си. Чети Фройд и ще ти стане ясно защо е така [smilie19] .

Автор: Stoyan_5   
Дата:   23-06-05 09:05

Наречете ме посредствен, но и трите снимки ми харесват!
Първата - пейзажа си го бива, а и не всеки ден човек може да види дивеч да пробягва така.
Втората с момичето - просто е добра, мака, че тя не е първа красавица.
Третата - радва окото и пресъздава една чудеста и също рядка природна картина.
Относно точките считам, че просто се дават точки на по-известни автори, а не толкова заради дадена снимка.
Аз не се ръководя от това и смело давам злато за всичко което ми хареса.
[beer]

Автор: Todd   
Дата:   23-06-05 09:35

Сигурно на тази тема ще се връщаме до като съществува света .
Вкусове всякакви , приятелски кръгове и разни клики тоже .
Едни гласуват заради името на автора , други се подмазват, трети от куртоазия -да покажат колко са разбирачи и някой щото ги кефи какво е изработил автора .И други псуват пак поради същите причини .
Аз мисля че лошо няма - по-лошо ще е ако всички ръкопляскат .
Всеки си носи кръста - казал БРАВО на боклука белким и на него кажат така .Нека .Какъв ще е резултата ???
Ще изпъкне като свински мъде в кал ???
Нека е щастлив !!!!!

Автор: ancho   
Дата:   23-06-05 09:38

Напълно съгласен със Стоян_5,
Който може да ме убеди, че тук се гласува за снимки, а не за автори ще го черпя 1 л. хубава, домашна, гродова ракия (които я пиха миналия четвъртък при Ягата, ще потвърдят че е добра). Редките изключения само потвърждават правилото.
[shtrak] = [beer]

Автор: jumbo   
Дата:   23-06-05 09:45

а защо конкура не е анонимка като преди?

Автор: air   
Дата:   23-06-05 09:50

Ми той си е анонимен както и предните - ако искаш анонимност не четеш името на автора и .... тва е [beer]

Публикацията е редактирана (23-06-05 09:51)

Дата:   23-06-05 09:53

За да няма "изненади" [smilie18] [smilie18]

И аз мисля, че за да има малко повече обективност, трябва конкурсите да са анонимни. Изглежда не е изгодно.

Автор: Frida   
Дата:   23-06-05 09:54

Прав си.

Автор: jumbo   
Дата:   23-06-05 09:55

муахахахаа
не четеш името на автора
влизаш с бяло бастунче и гледаш само снимката ли?

Автор: Stoyan_5   
Дата:   23-06-05 09:56

[smilie24]

Автор: boni   
Дата:   23-06-05 10:00

За анонимността обяснихме внимателно.
КОНКУРСЪТ не е анонимен,защото се убедихме,че такова понятие като анонимност в интернет не съществува. Който желае и е по-нахален си разпраща линковете на приятели да гласуват ,а който е честен не го прави.Така за едни конкурса е анонимен,а за други не.
Омръзна ни да ни заливат пощата с доноси,преположения и претенции коя снимка на кого е и коя да дисквалифицираме. Обърнахте го на детска градина и някои хора по цял ден ровят белким разобличат някого.Това е противно и ние не желаем да се занимаваме с такива неша.
Може да има анонимност само ако си предадете нещата запечатани в плик на жури от 5 души затворено в желязна клетка без телефон и комуникации с външния свят.
А в интернет,където гласуват хиляди е просто повече от абсурдно...

Автор: reza   
Дата:   23-06-05 10:06

е, браво бе
аз никога не съм пращала агитационни матерали по Q-то и много си ми харесваше анонимността.... Сигурна съм, че е имало и други като мен. Незнам.....вие решавате, но анонимно беше по-готино.

Автор: boni   
Дата:   23-06-05 10:07

Ти и някои не,но стотици други - да.

Дата:   23-06-05 10:30

Въпроса за анонимността би трябвало по-скоро да се разглежда от гледна точка на обикновения потребител.

Разпращането на адреси за гласуване по ICQ (или друг начин) няма никаква връзка с анонимността на конкурса. То и без това (може да) се прави по всяко време, независимо дали е за конкурс или не.

В последните два конкурса видях нарушаване на анонимноста единствено когато в коментарите под снимката се изпише името на автора - било от негов познат, било от човек разпознал стила му. И за това има лек - забранете коментарите за снимките в конкурсите. Когато свърши времето за гласуване - който иска, да коментира. И без това рядко има смислени коментари, 90% и повече са "+++", "ДА!" и т.н., има даже тема по въпроса във форума.

С доносите има лесен начин за справяне - направете една "стена на срама", на която да публикувате псевдонимите на "доносниците". Изразете ясно и кратко мнението си за такъв вид писма, мнението ви за авторите им, и евентуалните последствия. Сложете я на видно място. Надали някой ще му хареса да се види там. Със сигурност няма да повтори.

Не мисля че е толкова сложно. По-скоро е въпрос на желание.

[shtrak]

Автор: Георги   
Дата:   23-06-05 10:33

Faber

кои още снимки от конкурса не ти харесват. като си почнал с лепенето, давай и тия които не ти харесва какви точки имат.
или частен случай?

за двата ти примера, разбирам те защо не снимаш пейзажи, но не и защо си мислиш че си водеща фигура в критикуването им.

Автор: J0R0   
Дата:   23-06-05 10:34

Не познавам нито Faber, нито Masteral.
Но искам да кажа, че не ми харесват такива теми.
Сайтът е за всички, както за любители, така и за напреднали, както за почитатели на концептуалната фотография, така и за фенове на, рекламната, пейзажната, репортажната фотография, макрото или астрофотографията... И на мен тази снимка определено не ми харесва.
Но това не значи, че авторът е посредствен, нито пък забелязвам у него някакво войнствено отношение - примерно да пише тука - я ме вижте колко съм велик.
Разгледах внимателно профила на автора и видях там доста стойностни неща.
Разбира се, има и неуспешни неща, но то кой ли няма? Дори Бийтълс имат абсолютно слаби песни. Нека да бъдем малко по-толерантни и да не се стремим да налагаме непременно и на всяка цена своите разбирания на останалите.

Форумът и сайтът са за всички.
[beer]

Автор: Faber   
Дата:   23-06-05 10:46

JORO прочети хубаво реакциите на автора под снимката ако искаш да доловиш войнствеността...
Разбирам защо не харесваш такива теми... рекламите в сайта са точно за хората които снимат и харесват такива неща, но предполагам не искаш един сайт, който да е само база данни за снимки от семейния албум и екскурзиите сред природата...

Нямам нищо срещу който и да е стил фотография - и аз съм снимал гъсеници, залези... всичко...

Темата ми е за реакцията на автора когато пропуснеш плюсчетата и му обърнеш внимание върху някоя слабост. Мисля че показах добър пример под снимката за друга такава забележка и реакцията на друг един автор...

Публикацията е редактирана (23-06-05 10:46)

Автор: Frida   
Дата:   23-06-05 10:48

Жоро, въпроса не е отнесен към личността на Мастерал. Аз също харесвам негови неща. Отношението е към такива снимки. Мисля, че Фабер е взел тази снимка като представител. Нека Мастерал да не се обижда. Всички имаме посредствени работи. Фабер също. Но когато се критикуваме се държим будни. Естествено всеки има право да взима под предвид критиката или да я подмине.

първа  назад  1     всички  напред  последна