Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Откраданта техника- Никон Д70 и Канон Г2
Автор: lukcheto   
Дата:   21-06-05 21:33

Днес от нас са дигнали следната техника (гр. София):
- Тяло Nikon D70 с обектив Nikkor 70-300/4,5-5,6 + Canon G2 с две приставки+ Два лаптопа Sony Vaio

Серийния­т номер на Никона е 3221429. Единият лаптоп е SONY, модел VAIO Z-505, другия е SONY, модел VAIO R-505, и двата са стари и ползвани дълго, без особени възможности, но за ретуш ставаха!!

Никонът­ е без китовия си обектив, без чантичка, без зарядно (явно не е имало време да бъдат забелязани), без книжка за експлоатация, затова пък идва с много специфична чантичка, черна недостатъчно голяма да побере Никона с големия обектив.

Липсващи­я обектив както е Никкор 75-300мм капачката му е изстрадала има пясък набит в едни пролучки...друго не се сещам...

Взетият Канон G2 е без чантичка но с две приставки телефото и wide angle, без спецификация-книжка, много използван от упортреба поизлъскан в краищата, пак без зарядно и аксесоари!!!!

Ако­ случайно някой има информация за изгодно продаващи се някои от гореописаните вещи МОЛЯ ДА МИ ПИШЕ НА ICQ 41543095 или емейл: lukcheto@yahoo.com всякаква информация е добре дошла, дори не се замисляйте дали да ме занимавате...ПИШЕТЕ,­ особено ако сумата е ИЗГОДНА, а продуктите без определени принадлежности!

П­азете си техниката!!!!!!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Откраданта техника- Никон Д70 и Канон Г2
Автор: Stoevmobile   
Дата:   21-06-05 21:35

[smilie2]

Автор: boni   
Дата:   21-06-05 21:39

Лукче,видяхме темата и в култа,Охлюва каза и тук,че те е сполетяло това нещастие.
Дано се намерят!

Автор: Amigo   
Дата:   21-06-05 21:48

Кви са тези гадове крадливи, мамицата им душманска[smilie9] [smilie9] [smilie9] Дано ти се върнат нещата. Явно СОТ ще трябва да си слагаме [smilie9]

Автор: algaivel   
Дата:   21-06-05 22:04

[smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Автор: magnet   
Дата:   21-06-05 22:44

жалко.
стискам палци да се намери.

Автор: Vinsent   
Дата:   21-06-05 22:54

Съжалявам, Лукче! Не вярвам да има шанс да се намерят, дано не съм прав! Слагайте си СОТ! Този въпрос вече веднъж (или повече пъти) го разисквахме. Подберете си и правилно фирмата за охрана, че май някои участват и в комбинации.

Да напиша и аз ...
Автор: JeT   
Дата:   21-06-05 23:08

... че нали и аз "имам опит" в тези работи.

Та значи:

1/ явно става дума за поръчкови кражби. На някои му трябва техника - и си поръчва от "нощния магазин"... (От опит мога да кажа че в България, най-често съм виждал да снимат с открадната техника "свадбените" фотографи. Един такъв тиквеник го беше страх да си смени настройкитена Nikon F5, щото не знел кое за какво е и как върне обратно старите настройки - за това снимаше само на Р [smilie19]:) Но се краде предимно от чужденци по морето [smilie11] ..., а сега вече се почна и от "наши хора" [smilie11].

2/ Явно крадеца е донякъде грамотен - на мен ми откраднаха само тази техника, на която пишеше Canon. Нещата, на които пишеше Sigma[smilie5], Unomat и др. не са пипнати, въпреки че се виждаха в стаята. Освен това на крадеца му е ясно, че краде скъпа техника - краде нещо дето струва 3000 и го продава за 1000 - за него е добре нали [smilie9] !

3/ Крадците обаче не са много умни, защото крадат и цифрова SLR-фото-техника, която обикновено се ползва на публични места от тесен кръг потребители и "прикача" към всяка снимка серийния си номер. Т.е., който краде такава техника ще го хванат по-лесно отколкото ако напр. краде и продава телевизори и DVD-та.(разбира се ако ограбените се оплачат в полицията въпреки сложността на процедурата) ... Освен това ако някой ограбен си разпознае техниката ( напр. докато друг потребител я ползва на публично място) - току виж вместо с полиция си я е взел с помощта на група "яки приятели", защото така става по-бързо и по-лесно (аз за малко да се изкуша ... ама нали сме културни и ще влизаме в Европа [smilie5] )

И др. неща могат да се напишат, но в общи линии - пак казвам за разлика от другата електроника - цифровата фото-техника се открива по-лесно (напр. ако полицията си върши добре работата).
Разбира се най-гадното е, че ако ти откраднат такава техника за много фотографи означава "да ти вземат хляба от ръцете" ... но крадците всъщност не се занимават с морал [smilie19] нали...

Затова искрено се надявам и пожелавам скоро да си намерите и върнете техниката ...[smilie24]

Автор: msld   
Дата:   21-06-05 23:12

jalko...dano se otkriyat tehnikite,policiyata moje li da pomogne?
niakoy may vi e dignal mernika luckche - na teb i zyloiliuff ...
az bih probval vsiakakvi nachini za otkrivane na aparaturata - vklyuchitelno i nestandartni - vrachki,gadateli i t.n.
stiskam paltci...

Още малко мисли по втпроса
Автор: JeT   
Дата:   21-06-05 23:27

Е , ... при мен полицията помогна.
Обаче сега чакаме прокуратурата [smilie9]

Сега се сещам, че доста хора си изкарвват хляба по курортите, като правят "отвратителни" снимки на летуващите чужденци и после ги преследват, за да им ги продадат ... А сезона тъкмо започна ...

Пък и в последно време са плъзнали едни "неясни субекти" дето търсят фотографи с цифрова техника, за да снимат "еротични снимки" за разни Internet сайтове ...

Абе според мен на "черния пазар" си има засилващо се търсене търсене на фото-техника (особено цифрова)

Така, че най-добре както вече се писа:

Пазете си техниката !!!

Автор: niavaah   
Дата:   21-06-05 23:48

f0ck meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tea sh gi izleja na blatoto!!!!!!!!!!!!1 [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Автор: Mick   
Дата:   21-06-05 23:52

..баси копеленцата, как може бее..[smilie9] [smilie9]
.. гадно е да се почувстваш безсилен ...
..Лук и от мене едно голямо'дано' случката има благополучно развитие.. [smilie24]
Пазете наистина!

Автор: GuruMMX   
Дата:   22-06-05 00:50

ae stiga be!!! :(
Luk, dano se otkijat djadjite!!
Aman ot narkomancheta...
ebati durjavata zagubena...

Автор: borissov   
Дата:   22-06-05 01:10

Баси, как зачестиха напоследък...В кофите да умрат дано!!!

Автор: ejko   
Дата:   22-06-05 04:44

да мрат в лайна, както казваха едни приятели навремето;)))))

Автор: ivo80   
Дата:   22-06-05 04:58

ежко ти да не си учил в свищов?

Автор: sannie   
Дата:   22-06-05 08:34

nie ot 4 dena sme sus COT...nadqvam se pove4e nikoi da ne pripari 6toto na lap topa sa mi si4kite snimki...predstavqm si da ti sviqt dva...az i s digito se sboguvah...dano ti se namerqt ne6tata..kofti e...

Автор: svetalcho   
Дата:   22-06-05 11:54

Ужас!!! ръчичките да им изсъхнат копеленца!!!

Автор: laguna   
Дата:   22-06-05 12:01

Съчувствам за загубата. Подозирам, обаче някои фотостудия в съучастие, като препродават крадената техника под тезгяха.
Преди две години ме обраха по същия начин - скъп цифров Никон заедно с още по-скъп компютър и всичките ми снимки и проекти.
Крадецът се оказа наркоман и жиголо от висока класа. Аз го разпознах впоследствие, защото ме срещна по стълбите и най-любезно ме поздрави. Тогава си обещах, че повече няма да хвана апарат. Подозирам, че апарата е останал в някой полицай, защото живо един от тях се интересиваше за него.
Така, че наистина си пазете камерите!!!!!!!!!!!!!

Автор: lukcheto   
Дата:   22-06-05 19:47

Също са ми откраднали и светломера- Минолта FIV + 3 карти по 512МБ Compact Flash

първа  назад  1     всички  напред  последна