Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Книги за фотография
Автор: DanielDimov   
Дата:   03-11-03 17:44

Искам да си купя някакви книги за да се науча да снимам добре... Може да са английски, български или руски. Може и да не са съвременни (в смисъл да не са ориентирани към цифровата фотография), но да са качествени! Има ли класически заглавия? От къде мога да си купя или да поръчам доставка?

Отговори на това съобщение
 Re: Книги за фотография
Автор: sagittarius   
Дата:   03-11-03 17:54

Щом не ти е проблем английския иди на http://www.photo.net/learn/ и чети. Аз си купих и книгата на National Geographic, но в нея нямаше много повече отколкото на този сайт. За начало ще ти е напълно достатъчно. Останалото е практика.
И в добавка - не съм професионалист, така че изчакай и други мнения.

Автор: msld   
Дата:   03-11-03 20:16

DanielDimov,molia kaji kakvo tochno te interseuva - imam blizo 400 knigi po fotografiya na balgarski,ruski,nemski...mnogo spisaniya"Balgarsko foto" i "Sovetskoe foto"

Автор: diana   
Дата:   03-11-03 20:27

sagittarius: За "Тайните на Фотографията - Как се правят хубавите снимки" (National Geographic) ли говориш? :) Аз си я купих в събота от площад "Славейков" за 25лв.

На 1ви преглед доста добра книжка с много полезна информация :)

Дата:   03-11-03 20:52

За нея, да. Хубава, но нищо повече от това, което можеш да прочетеш из интернет.

Дата:   03-11-03 21:52

Абе друго си е книгата .. докосваш, усещаш, прелистваш ... и не болят очите. Това да четеш по-обемисти материали на PC-то не си е работа. Очите ти стават на поничка, схващаш се, главата почва да те цепи
по-някое време .. не е приказка.

Публикацията е редактирана (03-11-03 21:57)

Дата:   03-11-03 22:01

Не съм усетил подобни симптоми [smilie5]
Сигурно защото не ползвам много компютър. Има-няма по 10 ч. на ден [smilie10]

Дата:   03-11-03 22:50

Аз по 12ч. през ден, а в момента всеки ден,
но не това е темата [smilie25]
Нека оставим и другите да се изкажат [smilie3]

Автор: shutter   
Дата:   04-11-03 10:00

за да не болят очите аз си разшечатвам нещата от мета [smilie25]

Re: msld
Дата:   04-11-03 13:51

Интересува ме нещо свързано с художествената страна на фотографията. За техническата страна ще прочета в Интернет или в тази книга на National Geographic, но другите неща са ми по-интересни...

Пък за да не ви болят очите от четене на монитор си вземете LCD дисплей - разликата в комфорта е огромна!!! Аз винаги съм работил на хубави монитори (предимно Nokia), но въпреки това ме боляха очите и главата. От както съм с един от най-евтините LCD-та - никакви проблеми.

Автор: lukcheto   
Дата:   04-11-03 14:22

Сагитариус, според мен "Тайните на Фотографията - Как се правят хубавите снимки" не е лоша книга, но не е задълбочена. В нея е дадена е основата, и тъй като авторите са се помъчили да обхванат на малко място много неща и да я направят разбираема от широк кръг хора, е обясним факта, че няма задълбоченост.
За прохождащ фотограф книгата на НГ е добра, дава пълна и обобщена представа какво "аджаба" обхваща понятието фотография, но ако ще се задълбава в някаква посока е необходимо да се намери по-тясно специализирана книга[smilie5]

Автор: Brummaker   
Дата:   04-11-03 17:38

Едно време имаше един учебник - "Художествена фотография".Така се казва,но не помня нито авторите нито издателството.Уви това беше преди доста време,та и аз сега не мога да си го намеря.Затрил съм го.....Но в него се разглежда точно темата за худ. фотография.

Автор: feon   
Дата:   04-11-03 17:48

Още малко търпение. Разбрах, че скоро предсоят да излезат отделни книги от серията National Geographic - за портрет, диви животни и т.н...[beer] [smilie6]

Автор: falcon   
Дата:   04-11-03 18:04

Ееех,ако само с четене на книги ставаше...[smilie5] [smilie24]

Re: falcon
Дата:   04-11-03 18:08

Знам че не става само с книги, но и без да се чете не става - нали? [smile]

Дата:   04-11-03 18:10

По Кърт Вонегът : За да работите при нас не е задължително да сте луд,но това помага.С книгите е същото: само с четене не става,но това помага [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: falcon   
Дата:   04-11-03 18:33

Ха.ха.ха..този цитат ми хареса. [smilie5] [beer]

Дата:   04-11-03 18:38

[smilie5]
[beer] [beer]