Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Паспортна снимка със сапунерка? Как?
Автор: Peter_D   
Дата:   17-06-05 00:04

Интересува ме, как бих могъл да си направя множество паспортни снимки, използвайки моя дигитален апарат- Panasonic DMC-LS1.

Не съм вещ във практическата фотография, за това ще съм ви благодарен ако ми разясните.

Целта ми е да си направя много на брой паспортни снимки и да не плащам бруталната сума, която непрекъснато ми искат във фото-тата за такива снимки.

Мисля, за нещо от рода:
-щрак на нужния фон
-ресайз и обработка, ако е нужна
-разпечатване на А4 формат фото хартия /3лв :))/

Ако се наложи, мисля, че ще мога да използвам и по-качествен апарат, но в момента, изцяло на разположение имам само Панасоника.

Благодаря за вниманието,
Поздрави

Отговори на това съобщение
 Re: Паспортна снимка със сапунерка? Как?
Автор: pinko   
Дата:   17-06-05 00:09

Целта ми е да си направя много на брой паспортни снимки и да не плащам бруталната сума, която непрекъснато ми искат във фото-тата за такива снимки.

Стига бе, пари за цифров апарат имаш, пък 3 лева за 4 паспортни(и по 1 лев за всеки последващи 4) снимки били брутална сума???????

Между другото, паспортните отдели напоследък са станали много гадни, може би заради такива ентусиасти като теб.

Всеки ден се появяват поне 7-8 гяволи, които са ги върнали заради такава самодейност[smilie5]

Публикацията е редактирана (17-06-05 00:11)

Автор: ivo80   
Дата:   17-06-05 00:20

Те във фотото нали ще видят какво искаш да ти извадят на хартия, обикновено не се съгласват.
Иначе ти трябва осветление от двете страни, на около 45 градуса пред лицето, апаратът на нивото на очите, фокусно разстояние около 50-80, F/2,8. Препоръчва се и статив.

Автор: TPECHAT   
Дата:   17-06-05 00:25

brutalna suma hahahahahaha [smilie21]

Автор: plamennk   
Дата:   17-06-05 00:30

да бе ще ти откажат [smilie11] [smilie11] [smilie11] зависи от фотото. За условията Иво е прав. от там кропваш до необходимия размет, пляскащ на 9х13 или 10х15 - 4 или 6 снимки и на фотото. ако ли не, на читав струен и хубава хартия става, ама смятай ако печаташ на А4 колко кадъра трябва да намахаш за да имаш кяр от цялата тая работа. правил съм подобно нещо за пропуски ама половината колеги нащраках за да покрия А4

Автор: Peter_D   
Дата:   17-06-05 02:24

:)) Какво беше това? Хитреци, ала бала...
Не те ви помолиш да ми давате класификации, а да помогнете за това което аз искам да направя.

По същество: Имам много мощен служебен принтер, мога и него дап олзвам, ако трябва. Но А4 във "Принтер център" е 3лв, и много ме съмнява да ми кажат- "Не пич не става, такова не печатаме" :))

Определено предпочитам да дам 3 лв за доста снимки отколкото 5 за 4/ако не се лъжа, толкова ми поискаха последния път/

Имам друг шашав въпрос: Ще мога ли да накарам тези от фотото да ми дадът мастър файла на паспортната ми снимка след като ме снимат? [smile] Без да съм във преки роднински или сексуални връзки със "фотографката"[smilie25]

Статив имам, но осветлението евентуално ще ме затрудни. Може ли малко повече инфо за него и как мога да го направя, някаква импровизация... нещо... [smilie11]

Благодаря за отзивчивостта.

Публикацията е редактирана (17-06-05 02:29)

Автор: sloth   
Дата:   17-06-05 02:59

"Хитреци, ала бала..." [smilie5]
Хората с правене на снимки си изкарват хляба, та затова си "хитрец". От тяхна гледна точка.
Всички снимки паспортен формат напоследък си ги правя сам, дори с камерата на телефона (Siemens S65), ако се случи да нямам друго под ръка. На работа има една светла врата, осветлението става. Хващам някой да ме снима, фотошоп, 320x240 пиксела, 4х3 см (~200 dpi) и после на фотопринтер. По-малко от 5 мин. Резултатът е съвсем приличен. Не че чак толкова не ми се плащат "брутални суми", просто нямам време да ходя до най-близката самоснимачка. Ще изгубя поне час.
Последно ми трябваха две снимки за канадска виза; засега отникъде не са ме върнали.

Автор: murnau   
Дата:   17-06-05 03:17

are be i az ne iskam da davam 5 leva za edno 9/13 ebasi tarikatite.
[smilie23]

Автор: holden   
Дата:   17-06-05 08:08

Вие сте за оплакване бре. 3 лева струвало [smilie19]. Тук струва $17 за 4. Аз един път го гледах момчето от WolfCamera как прави паспортни снимки. Извади Ребела от витрината, вдигна му вградената светкавица, и щракна два кадъра пред един бял фон. И за това чудо: $17 долара? От тогава, който има нужда от паспортни снимки в моя департамент, идва при мен [smilie19].

каране на самолет, как?
Автор: jumbo   
Дата:   17-06-05 08:53

абе малко скъпо ми излиза пътя долно камарчино - горно камарчино
та някой ако може да ми каже как да подкарам самолета
в смисъл имам мощен самолет и мога да го ползвамм
но на летищтещето едва ли ще ми взепат повече от 3 лева за да ползвам техен
та ако може няколко съвета кое как че ми омръзна да се занимавам с тъпи пилото дето се интересуват само от съдържанието на портфейла ми

благодаря

Автор: asahi   
Дата:   17-06-05 09:15

Петре, запознай се с изискванията към паспортните снимки и след това почвай да ги изпълняваш. Ако срещнеш проблем по някоя точка свиркай да помагаме. Кажи какъв е мощния принтер в службата.

Автор: Pitarfoto   
Дата:   17-06-05 09:20

Някой да ме свене как да изчукам Наоми Кембъл и всичките от последните 10 броя на Плейбой . Чакам подробни инстукции [smilie11]

Дата:   17-06-05 09:25

http://www.mvr.bg/Guide/new_BG_documents_4.htm

Каква трябва да е снимката?

Снимки за документи за самоличност се изготвят в България само от фотографи, запознати с изискванията към снимките. Илюстрации с тези изисквания трябва да са поставени на видно място във фотографските ателиета. В чужбина информация за изискванията към снимките може да се получи в българските консулства.

ИЗИСКВАНИЯ
към снимките, прилагани към заявленията за издаване на новите документи за самоличност

1. Снимките да бъдат актуални - да са направени до 6 месеца преди датата на подаване на заявлението.
2. Снимките да бъдат цветни и да бъдат изготвени по класическата негативно - позитивна фотографска технология.
Не са валидни снимки, които са:
- заснети с цифрови камери, копирани със скенери или размножителни машини, изготвени по сух моментален способ и ретуширани снимки;
- отпечатани на офсетова или друга полиграфична техника, на лазерни, мастилено-струйни, термотрансферни или други печатащи устройства, или са тип "кромалин".
3. Снимките трябва да са изработени върху конвенционална фотохартия с гладка матова повърхност и дебелина между 0,12 и 0,20 мм.
Не са валидни снимки, изработени върху гланцова или растерова хартия.
4. Снимките трябва да имат размери - ширина 35 мм и височина 45 мм. Допуска се след обрязване на снимката нейните размери да бъдат с ширина 37 +/- 2 мм и височина 45 +/- 2 мм

5. Височината на изобразеното лице, върху снимката, измерено от долната част на брадата до върха на главата (вкл. и косата) трябва да бъде между 25 и 35 мм.

Публикацията е редактирана (17-06-05 09:26)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-06-05 09:38

Паспортната снимка не се прави току-така.
Най-малкото има 1-2 страници изисквания, които не си заслужава да прочета и спазя,/и подредя на място/ ако ще правя 2-3 човека само.
Снимал съм много паспортни кампании, а и сам съм ходил някъде другаде да ме снимат, въпреки подреденото ми студио [smilie5]/когато съм бил сам фотограф/
Всъщност, какви ли не снимки виждат свят вече в паспортите.
Преди беше друго, някои бюра се втеляваха дотолко, че да работят само с техния си фотограф - макар и недобър, но "познаваем" по снимките /примерно странна преливка, оттенък по фона, въпреки изискванията/[smilie5]
Абе родна картинка.[smilie7]

Автор: kirilius   
Дата:   17-06-05 09:41

Peter_D, нямаш никакъв проблем да ти дадат файла заедно със снимките. Само трябва да питаш. Ако не ти го дадат, значи си случил на кофти фото, ходи другаде.

Моят последен опит:
Занесох си дискета, дадох 50 стотинки ([smilie19]) и получих файла. Отидох си вкъщи, дискетата не се прочете (естестврено), върнах се и казах да ми го пратят по мейла. Още 2 лв! Интересно, че в нашето цифрово време изпращането на 1 МБ картинка се таксува толкова скъпо [smilie11]
Да не говорим, че са малко местата, където имат интернет.

Относно това, дето нямало да се съгласят да отпечатат твоя портрет на А4 - не знам защо си мислиш така. Нали си плащаш?

Относно цената от 3 лв. за 4 снимки - не мисля, че е толкова брутална. В Германия видях уличен автомат да ти иска 12 евро за въпросните 4 снимки! Това ако не е извращение...

Инак съм склонен да се съглася с определението "брутално", когато става дума за тарифите за бързи снимки - 1 час или 5 минути [smilie18]

[shtrak]

Автор: dau   
Дата:   17-06-05 09:44

Peter_D снимай ме и мен с твоята сапунерка и аз не искам да се набутвам!

Брех тарикати много

Дата:   17-06-05 09:46

Бре pinko!
Това не бях го чел:

"Не са валидни снимки, които са:
- заснети с цифрови камери, копирани със скенери или размножителни машини, изготвени по сух моментален способ и ретуширани снимки;"

Това сериозно ли е? Защото в последно време не съм виждал някой да прави снимки за документи на лента.

И как лелята на гишето в полицията, например, ще познае че е снимано с цифров апарат?

Глупости...

Дата:   17-06-05 09:49

Абе не е много сериозно, но това са изискванията на МВР, ако те върнат, сам си си виновен.

Автор: urgan   
Дата:   17-06-05 09:50

Аре бе 3лв. да не се снимаш всеки ден, ша са снимаш 2-3 в годината това са ти 10-12лв. кат си искараш 20 снимки на А4 и кат не са актуални след 6 месеца пак ша са снимаш. Къв смисала тогава

Автор: PLAGIATO   
Дата:   17-06-05 09:52

[smile] Паспортна снимка със сапунерка? Как?[smile]

никак!!!

Дата:   17-06-05 10:05

PLAGIATO,
"Паспортна снимка със сапунерка" е нещо съвсем реално. Влез в някое студио и погледни с каво снимат. Последния път ме щракнаха с един стар 4 мегапикселов Olympus - за паспортни снимки предостатъчен. Виж, вече "Паспортна снимка със сапунерка в домашни условия" е друго нещо [smilie7]

Автор: Pitarfoto   
Дата:   17-06-05 10:09

То затова бизнеса в Бълария не върви всеки е решил че може всичко гледам че и ония на лъвов мост са останали без работа като го одарихте на самозадоволяване , да не се набутате случайно

Автор: cristo   
Дата:   17-06-05 10:14

някакви смешки чета тука [smilie5]

Peter_D, следващият път постъпи по-дипломатично и по-разумно, като просто попиташ: Как се снимат паспотни снимки?

и получаваш отговор като този на Ivo80 и си свиркаш и си снимаш :)
аз обаче предпочитам да дам 5 лв. за снимки отколкото да си играя няколко часа с аматьорски занимания: да гладя бели чаршафи (за белия фон) [smilie5] , да ги овисвам някак си по стените в къщи [smilie5], да събирам и окачам на стойки всички нощни и други свободни лампи за да направя това осветление от двете страни [smilie5] (щото нямам 2 светкавици) - абе голям купон ще бъде, виждам го като цял ден занимания за едни паспортни снимки [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-06-05 10:37

той фона е сив[smilie8] значи бая мръсен чаршаф, трябва или да переш с прах дето няма сода ефекта на новия рекс на хенкел за да докарш сивото [smilie18]

Дата:   17-06-05 10:39

аз дето си имам студио винаги казвам на колеги и приятели да ходят в специално такова
даже майка ми я пратих на боровинката да я снима щото човека си разбира от работата и няма да отбие номера [ezik]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна