Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Инфо за 6 топ цифрака с несменяема оптика...
Автор: Tateos   
Дата:   02-11-03 18:38

За цифровите фотоапарати:
Със следващите редове искам да споделя моето лично мнение относно запитвания за по-високи клас цифрови камери без сваляема оптика, които виждам че вълнуват мнозина. Никого не задължавам, но се опитвам да помогна. Знам че тази информация за мнозина ще е повърхностна, но за някои ще е ценна.

Пазара все по динамично се разраства със все по-разнообразни модели и с различни характеристики и възможности. Лично мое мнение е че все пак е тромав и производителите не са осмислили че бъдещето е в цифровите фотоапарати и не са вложили достатъчно сили и инвестиции в една от най-бързо разрастващата се индустрия.
Конкретно излагам 6 модела които ще коментирам съвсем лаконично, ако някой се интересува от конкретен модел нека пита.

За Fujifilm FinePix S7000 Z – приблизителна цена около 700$ в САЩ, добра резолюция (6MP, интерполира до 12MP файл) но на малка матрица 1/1,7” което е голям недостатък. Зуума е среден 6х, отличен за макро – от 1см!!! Добър за нощни снимки – 15сек отвор, много добър за цифрак movie възможност 640/480 със саунд неограничен по време до изчерпване на паметта, възможност за работа с памети-чипове с капацитет до 1GB! Среден LCD дисплей - 1,8” но с висока резолюция 130000 пиксела.
Fujifilm FinePix S5000 Z - около 400$ в САЩ, , много добър зуум х10, сравнително лек и малък за възможностите си, средна резолюция 3,1. Недостатъци - не може да снима с допълнителна светкавица L, LCD-то е само 1,5”, слаб за макро 10см, лош за нощни снимки 2сек...
Minolta DiMAGE Z1 – това е фотоапарата за малко пари сравнително добро качество – само 350 US$, но с зоом х10, с доста по мощна от другите цифраци вградена светкавица, най – компактния и лек от изброените... Недостатъци – малък LCD – 1,5”, 3,2MP, малка матрица 1”/2,7”...
Nikon Coolpix 5700 – около 850$, но с добра матрица 2/3” (8,8/6,6см), отлична скорост 1/4000, Компакт флаш и Микродрайв памети, зоом х8... недостатъци – малък LCD 1,5”, сравнително скъп…
Panasonic DMC-FZ1 – около 500$, изключителен зоом, х12 (35/420мм), най-къс фокус на нормален (не макро) режим – 30см (при макро е 5см), 2”LCD, ... Недостатъци – сравнително малка матрица 1”/2,5”, все още непознат добре от мнения на потребители и невдъхващ доверие, 4MP, дървен дизайн, ...
Sony DSC-F828 – за мен върха на дигиталките с несваляема оптика е този 7,99MP апарат, със обектив на Карл Цайс с х7,1 (28мм/200мм.) матрица 2”/3”, филтърна решетка RGBE – с допълнителен 4-ти свят, 5 точков фокус, идеален както за нощни “стрелби” така и за “скорострелки” - скорост 30сек. до 1/3200, видео със звук 640/480 – 30 кадъра в сек. MPEG1, Памет- memory stick, memory stick pro, compact flash I или II, Micro drive! LCD-то не е огромно 1,8” но е с 134000 пиксела. USB 2.0...
Недостатъци – висока цена 950 US$, тежък 906гр, големи габарити134/ 91/ 156мм.
Най-доброто за сега е това Sony, ако имаш малко парички и минолтата не е лоша.
Ако ви интересува по-подробна информация за някой модел – пишете.

Отговори на това съобщение
 Re: Инфо за 6 топ цифрака с несменяема оптика...
Автор: Ronson   
Дата:   02-11-03 19:38

Ti, tezi 6 modela pipal li si gi ili govorish naizust?
[smilie11]

Автор: martin-dm   
Дата:   02-11-03 21:03

za 950 $ predpo4itam da si vzema Canon EOS 300D !:)

Автор: borovinka   
Дата:   02-11-03 22:08

Абе друго си е да те светне някой . . . .

Автор: lukcheto   
Дата:   02-11-03 22:21

Ти пък като ПИПАШ всичко.... Пипльо такъв![smilie6] [smilie6] [smilie6] [smilie6]

Дата:   02-11-03 22:33

Що, теб да не те е пипнал !?[smilie18]

Автор: lukcheto   
Дата:   02-11-03 22:38

Хахаха, това за пипането беше отправно към ТЕБ бре БОРОВИНО!!!!![smilie5]

Автор: botko   
Дата:   02-11-03 23:27

Vaprosa e ot BG koi ot tiah moze da se vzeme ? koi vnasia Minoltite i Fujito ?

Re: Tateos
Автор: machine_head   
Дата:   02-11-03 23:29

тате...
...много повърхностно с грешки и неточности...

мнооого ме развълнува...

Автор: boni   
Дата:   02-11-03 23:32

Значи от личен опит ви казвам.Най-добрите апарати в този клас ,за които си струва да се дадат пари са:
Sony F707/717 и Canon G2/G3

Дата:   03-11-03 01:57

martin-dm - Canon EOS 300D е камера със сваляема оптика, ще иска още пари за обективи, праши се матрицата,... е хубав е, но си има плюсовете и минусите.

botko - нека boni да те насочи, знам че той продава на добри цени - boni дай координати...

mashine_head - поправяй ако съм объркал нещо, а за изчерпателност казах след конкретен интерес. Не твърдя че знам всичко, но и не горя от желание да изписвам фермани...

boni - така е Sony-то си го бива, но новото го превъзхожда по пиксели - 5MP (е 717)/ 8MP (e 828), има нов слой улавящ 4-ти цвят на матрицата, по-голям зуум х5 / х7, баланса на бялото 3/5 позиции, скорост 1/1000 / 1/3200, картите са с по-голям капацитет, LCD-то е с повече пиксели, но пък е по-тежичък :-(
За Canona се въздържам от коментар.
Дай на botko да се свърже с теб...

Автор: white_man   
Дата:   03-11-03 02:07

Извинете ,че се намесвам,но знаете ли че на това новото Сони 8-те мегапиксела са сложени на матрица с площ 2/3" ,колкото е матрицата на 717? Мислите ли че ще бъде по-добро качеството на изображението? Според мен не!

Дата:   03-11-03 09:31

Преди няколко дена получих тестови картинки правени от мой руски колега. Въпреки ширещия се скептицизъм относно матрицата на 828 смея да твърдя, че камерата значително превъзхожда 717. [smilie24]

Дата:   03-11-03 13:45

white_man - верно е че матрицата като големина е същата но за клас несменяема оптика е много добре. От изброените по-горе само Nikon-а има такава матрица. Fuji-то макар да е толкова нов модел е с почти наполовина на матрицата на Sony F828, а прави страхотни снимки. Не е само това, има подобрения в матрицата, въпреки че разтоянието между пикселите е само 2,8mm (нямам подходяща буква за микро), което поставя под съмнение шума и чувствителноста. RGBE e ново поколение филтър с 4-ти цвят - Red, Green, Blue i Emerald (цианово нещо между синьо и зелено), стария е само RGB. Това предполага много по богати цветови възможности.
Лично аз съм се спрял на 828, изчаквам да видя снимки от него и оплаквания - колкото повече мнения по-добре. [smilie18]

Дата:   03-11-03 13:50

borovinka - може ли да ми пратиш нещо да видя?
2 дни няма да ме има, но като се върна ще чекна форумчето а и пощата си.
Айде със здраве.

първа  назад  1     всички  напред  последна