Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за "Minolta" Z1
Автор: Жорж   
Дата:   01-05-04 21:20

Отскоро притежавам цифров фотоапарт "Минолта" Dimage Z-1. Преди това снимах със "Sony" P-32, но без претенции. Открих "Фото форум"-а в интернет и бих желал да публикувам снимки от Кабул, където работя в момента. Повтарям - нямам претенции, но бих искал да задоволя любопитството на фотолюбителите във форума и все пак да опитам да се докажа в областта на цифровата фотография.
Занимавам се с фото от мноооого години, но цифровото снимане все още е тайна за мен. А и тези изисквания за размер и обем при публикуването определено ме затрудняват. Правя компромиси с качеството в интерес на тези изисквания. Как да направя така, че снимките хем да са качествени, хем да достигат до вас във вида, в който са в компютъра ми.
Моля, дайте препоръки за това как да бъда четвърти или поне трети :) в конкурсите, като не спестявате критиките, но и съветите си. На каква резолюция да снимам, как да достигам изискванията без да пада качеството, с каква програма да го правя? Не се притеснявайте - срещу вас е един цифров лаик влюбен във фотографията.
grik4@mail.bg

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за "Minolta" Z1
Автор: boni   
Дата:   01-05-04 23:25

Ami tuka mojesh da vidish mnogo snimki s mnogo dobro kachestvo na 700 tochki :))
Izpolzvai Photoshop za da obrabotish i resaiznesh snimkata
Az niakoi snimki sym gi pravil i s Infanview - pak si stava. Kompresirai taka che da si blizo do 100- te kb limit.

Автор: ace_of_spade   
Дата:   01-05-04 23:55

Човека май иска стъпка по стъпка да му обясните,нека някой му помогне,че снимките му са много интересни.

Автор: boni   
Дата:   02-05-04 01:24

Жорж,снимките са ти много добри и интересни.
Кажи ми каква програма за ресайз и обработка имаш и аз ще ти обясня какво да направиш
Ако нямаш ,можеш да си сизтеглиш безплатно infaneview от нета - върши идеална работа за тези цели.

Автор: ace_of_spade   
Дата:   02-05-04 09:58

Тази прокграма нещо като Irfanview ли е,че не открих infaneview .

Автор: plamennk   
Дата:   02-05-04 10:06

ТОВА Е СЪЩОТО

Автор: night   
Дата:   02-05-04 11:49

Жорж, ако ползваш фотошоп съм готов да ти направя стъпка по стъпка скрийншотове, понеже снимките ти са наистина много интересни. Драсни мейл на ivanoff@mnet.bg и ще ти направя примери ако желаеш.

Автор: PolarBear   
Дата:   02-05-04 16:01

Жорж, снимките са много добри! Чакаме още.

Та за компресирането: първо задаваш линейните размери на снимката в пиксели, максимум 700 по хоризонтал. След това понякога снимката губи рязкост, огледай я дали е така и ако да, изображението трябва да се поизостри в компютъра. Оттук нататък обяснявам за Фотошоп, другите програми имат аналогични функции. Та изострянето - Filter, Sharpen, Unsharp mask - параметрите на последната са обяснени в Help-а. След това файлът се записва - File, Save for web - и тук е тънкостта - задаваш максимално качества, при което размерът на файла остава под 100 К. При тебе е под 20 - значи не си използвал разрешения максимум. Има снимки, които са с незадоволително качество и при 100 К - когато изображението съдържа много детайли, най-общо казано. Тогава се започва отново и се задава по-малък геометричен размер на кадъра, да кажем 650 пиксела или дори 600...докато стигнеш до задоволителен резултат. Ако това се наложи, всеки път започвай от снимката в първоначален размер, защото иначе се натрупват нежелателни изменения - губи се информация.
Някои снимки могат да изглеждат чудесно и при размер на файла 50 К, не е нужно винаги да се ползва максималният разрешен обем.
Ами това е. Ако има още проблеми, драсни някой ред на мейла от профила до вторник, след това ще съм на линия чак в неделя.

Автор: feon   
Дата:   02-05-04 19:14

Мисля, че Жорж иска и да му се дадат съвети как да използва оптимално цифровият си апарат. [smile]

Автор: Жорж   
Дата:   02-05-04 20:03

Благодаря на всички, които се отзоваха и ми помагат!
feon - мисля, че с апарата нямам проблеми, но приемам препоръки
night - писал съм ти
boni - нямаш "и-мейл", но успях с мъка да сваля "IrfanView"
Продължавам да чета форума. Давайте съвети!
Следете снимките. Има ли промяна? Пишете какво бихте искали да видите от Кабул.

Автор: junior   
Дата:   03-05-04 15:00

Жорж, снимките са ти супер добри... хем въздействат емоционално, хем естетически...[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна