Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Власт и фотография
Автор: Frida   
Дата:   08-06-05 11:54

Фотографията дава ли ви власт или ви подчинява?

Отговори на това съобщение
 Re: Власт и фотография
Автор: n1x0n   
Дата:   08-06-05 11:56

of coursess... it gives powerss!
my preciuousss!

Автор: asahi   
Дата:   08-06-05 11:58

Дава възможности, с които може да се злоупотреби, включително и в името на властта. Чиста власт не дава.
Дали подчинява? Мен лично ме предпазва да не правя тъпи снимки или поне да не ги качвам по сайтове.

Автор: ancho   
Дата:   08-06-05 11:59

Ако исках власт щях да членувам в партии и да ходя да скачам по митинги (като начало, докато ме забележат)
Фотографията ми дава удоволствие.
Е, откак съм в този форум си дадох сметка, че не ме бива особено, но снимането не престава да ме кефи.

Публикацията е редактирана (08-06-05 11:59)

Автор: Amigo   
Дата:   08-06-05 11:59

[smilie5] [smilie18] [smilie18] почна се[shtrak]

Дата:   08-06-05 12:04

n1x0n, Амгъл господар ли е на пръстена или роб?! :)

asahi, нямах предвид дали дава власт като част от медийния информационен поток. Имах предвид дали репортера влсатва над събитието или му се подчинява, фотографа властва ли, направлява ли, моделира ли модела си, или просто го следва?

ancho, удоволствието с контрола ли идва или с подчинение на изкушението? :)

Автор: Mimic   
Дата:   08-06-05 12:07

Power is nothing without control [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: 2metraninja   
Дата:   08-06-05 12:16

Смеагол, както и всички други, които са го носили, освен Саурон са роби на пръстена.[smile]
А за моделирането на събитието... Зависи от силата на събитието и силата на фотографа.

Дата:   08-06-05 12:23

Frida, Пръстена без Ам-Гъл няма стойност, значи и той е роб на Ам-Гъл! Садо-мазо връзка! [smile]

Автор: Godiva   
Дата:   08-06-05 12:28

Не знам дали фотографията дава власт - но лично аз станах свидетел на това как един сравнително посредствен човек до такава степен се Възгордя от това - че може да снима по-добре от масата - че се самозабрави и прекалено много си повярва! Така - че в този смисъл може би по-скоро Фотографията подчинява и вади на повърхността недостатъците на хората!

Публикацията е редактирана (08-06-05 12:29)

Дата:   08-06-05 12:33

Щом може да снима по-добре от масата, значи не е посредствен.

Автор: Dryad   
Дата:   08-06-05 12:38

фотографията моделира модела, прави различни герои от един човек, дава на фотографа властта да променя нещата около себе си и да ги представя както мисли, че трябва да изглеждат или както иска да изглеждат...Фотографа има властта да създава красота..всяко изкуство дава тази власт :)

Автор: Godiva   
Дата:   08-06-05 12:39

Казах Посредствен човек - а не посредствен фотограф - това са различни неща
Ако човекът Игрек и човекът Хикс застанат рамо до рамо и човекът Хикс е по-посредствен като култура - но може да снима - а човекът Игрек не може да снима - но е много по-ерудиран - то има голяма вероятност Човекът Хикс заслепен от таланта си да снима да се самозабрави - да стане надменен и горделив към човека Игрек - от тук следва - че можещия да снима става подвласетен на таланта си да снима или на рутината си да снима!
Но пък горделивостта зависи от културата на индивида!

Публикацията е редактирана (08-06-05 12:57)

Автор: elrisha   
Дата:   08-06-05 13:01

оооо,Годивче,здрасти!:))
ти за себеси ли говориш?[smilie5]

Дата:   08-06-05 13:04

Айде чатърите и личните нападки да ми се спестяват, че съм мноо нервна. Ako нямате какво да кажете по въпроса, поне спестете на аудиторията личните си недоразумения. ОК?

Публикацията е редактирана (08-06-05 13:08)

Дата:   08-06-05 13:08

С риск да изместим дискусията от "власт" към "горделивост":
Сухата ерудиция без практически умения е НИЩО. Пълно е със умници-теоретици, които са изгризали всичко по дадена тема, но не владеят прилагането й на практика, те струват по-малко от човек, който не е прочел и ред през живота си, но се справя на практика.

Ако си "мека черупка" - можеш да станеш подвластен на всичко: комар, секс, пари, фотография, бъркане в носа... всичко!
Ако си човек на място това няма да се случи, следва че фотографията подчинява само тези, които принципно са склонни на подчинение, и това че точно фотографията ги е подчинила е случайност, а не "способност" на фотографията.

Дата:   08-06-05 13:11

n1x0n, власт и горделивост нямат общо. Даже мисля, че суетните са много по-податливи на влиявние и те са роби на публиката си, а не нейни господари. Суетните са конформисти, те искат аплодисменти, те следват масата и не могат да възпитават вкус с нея.

Дата:   08-06-05 13:16

нещо не ме разбра, по темата "горделивост" беше само първото изречение, в отговор на Godiva.

По твоя въпрос - само долните две [smile]

Автор: Stoyan_5   
Дата:   08-06-05 13:48

За мен фтографията е чисто удоволствие.
Не зная дали щеше да е така, ако с това трябваше да си изкарвам хляба, както мнозина от вас, но предполагам, че да.
Власт - не, по скоро безсилие и разочарование, ако не успея да постигна желания резултат.
Наскоро снимах комшийско момиче - абитуриентка, докато излизаше от входа на блока. Макар, че бяха само няколко кадъра, получиха се до един сполучливи.
Два дни след това, собствената ми дъщеря беше абитуриентка. Изщраках около 800 кадъра.
Едвам подбрах 2 - 3, но и те не ми харесват съвсем.
Така, че какво да кажа още!?

Автор: PolarBear   
Дата:   08-06-05 13:49

В примера на Годива не се казваше, че ерудираният човек няма умения въобще, той може да разбира от много неща, но да се изявява в една или няколко конкретни сфери. Например да е блестящ архитект, цигулар или финансист...А и не е ясно за масата фотографи ли става въпрос или за почти всеки, снимащ по един филм годишно на плажа. Та в края на краищата може и за посредствен човек дума да става, просто не е еднозначно определено.

Всъщност обаждам се заради въпроса: "...удоволствието с контрола ли идва или с подчинение на изкушението?" Защото за мен отговорът му е определящ за нивото на равитие на личността. И ако някой е в състояние да изпита удоволствие от контрола, той със сигурност се е отдалечил доста от питекантропа. [smilie3]

Дата:   08-06-05 14:24

"И ако някой е в състояние да изпита удоволствие от контрола, той със сигурност се е отдалечил доста от питекантропа." Това да създава илюзия за контрол в бурмичките си е основния крепежен елемент на обществото. :)

Дата:   08-06-05 14:28

Фрида, не съм съвсем сигурен дали говорим за едно и също нещо. В контекста на въпроса ти аз говоря за контрол над изкушението. Който далеч не е даден всекиму. И не по рождение.

Автор: aemon   
Дата:   08-06-05 14:31

олеле, много сте сериозни бе...

Дата:   08-06-05 14:33

Добре де, отплеснах се малко, признавам. :)

По твоя въпрос: Ако контролираш изкушението, не ставаш ли роб на контрола?

Дата:   08-06-05 14:36

Контролът като самоцел? Ами ако те изкушава... [smilie3]

Може би. И все пак това е по-висшата форма на "робство". И по-достойната. Защото това е твоят контрол. И ако си роб, то поне си и господарят еновременно. Което не може да се каже за другата алтернатива. [smilie6]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна