Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 На мен ли ми се струва или ...
Автор: cLip   
Дата:   06-06-05 12:50

На мен ли ми се струва или 95% от качените снимки садообработвани с Photoshop или само аз така си мисля.Абсолютно начинещ съм и ми е интересно дали е така! Ако сам прав, не се ли губи идеята по този начин на снимките. Като ще отрасиш една снимка по изкуствен начин за какво да снимаме естествени обекти като се слагат " боички" отгоре. Нали идеята е всички да запечатаме един реален земен момент веднаж завинаги със снимката, която правим и да остане неповторима със всичките и "+" и "-" . Може би греша, но на мен така ми се струва или поне аз така ги виждам нещата.Ако си представим , че не смимаме с цифрови апарати , а с диапозитиви единственият начин за редакция според мен е по време на проевяването и нямаше да могат да се коригират какви ли не работи. Мисля да рриключа със спам-а. Мисля че разбирате какво искам дакажа.Ако някой има желание може да напише мнението си, ще се радвам да разбера има ли и други, които мислят като мен.
П.С. Още веднаж аз съм абсолютен аматйор и не сам много в течение нанещата, но това е моето становище по въпроса .10х на всички

Редактирах го на кирилица.

Публикацията е редактирана (06-06-05 13:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Na men li mi se struva ili ...
Автор: nsirakov   
Дата:   06-06-05 12:51

с 2 думи не си прав

Автор: borissov   
Дата:   06-06-05 12:54

Освен, че не си прав, си неграмотен и простоват. И пиши на кирилица, ако искаш някой да ти чете излиянията.

Дата:   06-06-05 12:59

Сажелявам за латиницата.borissov - доста крайно изказване давш за човек, който даже не познаваш , но живеем в свободна страна.

Автор: Brummaker   
Дата:   06-06-05 13:04

... в която е прието да се пише/чете на КИРИЛИЦА [smilie9]

Публикацията е редактирана (06-06-05 13:04)

Автор: nikolayradev   
Дата:   06-06-05 13:05

с-ъ-ж-а-л-я-в-а-м

Автор: rolla   
Дата:   06-06-05 13:06

Е хубаво де,какво значение има за теб дали аз(примерно) обрабовам снимките си?Ти като не искаш не ги барай твойте.Всеки както си му е кеф така си прави.Все едно във форум за автомобили да питаш що всички са си накупили голфове като теб те кефят японските[smilie5] [smilie5]

Дата:   06-06-05 13:07

ВАЖЕН Е КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ.. Това, което виждат хората... как е постигнато е 2ростепенно

Автор: mystic   

ПИШЕТЕ НА К[smilie9] И[smilie9] Р[smilie9] И[smilie9] Л[smilie9] И[smilie9] Ц[smilie9] А[smilie9] бе !!!!!!! Неграмотни ли сте :([smilie23]

Автор: gorbi   

споко cLip: тук такова е посрещането...

малко съвети за успешна тема:
-пиши на кирилица (от уважение към тези които четат);
-постарай се да е без правописни грешки (пак от уважение);
-три пъти мисли - един път поствай;
-провери дали това което питаш не е питано още 10 000 пъти (има раздел ТЪРСЕНЕ в сайта);
-постарай се това което питаш да е близко свързано с фотографията......

и вярвам всички тук ще се радват да отговорят и помогнат......[smilie3]

Автор: Brummaker   
Дата:   06-06-05 13:08

[smilie24] [smilie24]

[beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Дата:   06-06-05 13:10

извинявам се ако не се е харесал пост-а ми , но форум-а не е ли за да се задават въпроси и да се споделят различни виждание на една тема.Ще се постарая да се коригирам за напред.

Да не говорим, че редакцията по време на проявяването при диапозитивите, за коитоговориш си е същата редакция при дигиталното проявяване... или Фотошоп-а

то иначе да си бяхме останали да пишем с въглен по стените на пещерите

Автор: TPECHAT   

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/798640/an/0/page/0#798640

prav si [ezik]

Re: На мен ли ми се струва или ...
Дата:   06-06-05 13:14

Благодаря на всички за отговорите... TPECHAT
-=> благодаря ти :-) статийката е веднъж.

Автор: koljo   
Дата:   06-06-05 13:14

whtvr

Публикацията е редактирана (06-06-05 13:19)

Дата:   06-06-05 13:18

Треснат - това е писано за друга публика -[smilie24] [smilie24] а и смятам, че има хляб в него... дано го прочетат повече хора

Автор: TPECHAT   
Дата:   06-06-05 13:19

az pa si misleh , che taa publika det e onaa publika e syshtata publika [smilie21]

Дата:   06-06-05 13:20

[thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Автор: Prakticar   
Дата:   06-06-05 13:20

Какво му се нахвърлихте на човека.
Изказва лично мнение, няма претенции да е всезнаещ, взема си поука. Ако не сте съгласни, спорете спокойно и аргументирано, а не така.

Дата:   06-06-05 13:21

Нямам какво да добавя.Ако идеята е да си броим грешките - ясно.Просто ,когато бързаш допускаш грешки.За напред ще съм много внимателен. Радвам се , че поне обърнахте внимание на пост-а ми и си казахте мненито.Аз съм доволен от резултата!!!
П.С. 10х на всички, които му отделиха време.

Автор: Стефан   
Дата:   06-06-05 13:24

Виж сега, подозирам, че много от снимките които си мислиш, че са пипани с фотошоп всъщност само им е настроен контраста, евентуално нивата (levels). И това ли за теб е манипулирано изображение? [smilie18] Ако е така, трябва да ти кажа, че в много случаи това просто е наложително, защото:
1-ако снимаш в JPG въобще не е задължително апарата да ти прочете мислите и да ти направи точно тоя баланс на изображението който си си намислил, въпреки че за това си има настройки (но много често излиза с понижен контраст например, който трябва да го вдигнеш за да стои ефектно особено на монитор);
2-ако пък снимаш в RAW то ти така или иначе трябва да я свършиш тази работа и може да си направиш кадъра каквото искаш.

Да не говорим, че това важи със същата сила и за снимането на филм. Бони имаше една чудесна статия по-въпроса, която трябва да се пуска всеки път като линк в отговор на такива въпроси.[smilie5]

Дата:   06-06-05 13:25

Стефане -!!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: borissov   
Дата:   06-06-05 13:26

gorbi: [smilie24]

cLip: надявам се да не съм ти се сторил много краен, но ме хваща яд, като видя писаници на латиница, пък и пълни с правописни грешки...И то по тема, която е дъвкана безброй пъти във форума. Виждам, че си взимаш поука, което е позитивно. Добре дошъл, значи.

Автор: acidness   
Дата:   06-06-05 13:28

ТРЕСНАТ [smilie24] [smilie24] [smilie24]
бозъ е тая работа, бозъ

първа  назад  1  2     всички  напред  последна