Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 PENTACON 4/200 ???
Автор: ATO   
Дата:   06-06-05 11:44

Някой има ли впечатления от PENTACON 4/200 като качество?
Питам Ви тъй като нямам възможност в момента да го пробвам. За жалост обектива няма скачаща бленда което е малко неудобство, но пък е чисто нов на вид.

Публикацията е редактирана (06-06-05 11:47)

Отговори на това съобщение
 Re: PENTACON 4/200 ???
Дата:   06-06-05 11:49

Ще бъда благодарен ако някой може да покаже снимки направени с такъв.

Благодаря на всички предварително!

Автор: nrk   
Дата:   06-06-05 13:03

Аз имам такъв. Част от снимките ми тук са с него, но от 700 и нещо пиксела едва ли може да се види много.

Иначе като конструкция съм доволен, яка железария, стабилно направена, блендата има толкова ламели, че е трудно да се преброят дори (почти винаги стои като кръгче). Сенникът е удобен и върши работа. С фокусирането се свиква... аз го ползвам на филмов ЕОС (визьорът е по-голям от тези на цифровите). Пробвали сме го с приятели на 300Д - ми фокусира се, веднъж като му свикне човек...

Като качество на оптиката - според мен е доволно остър (големите файлове на 300Д си го показваха). Прави много приятно боке при портрети, особено на ф4, макар че е най-остър като се затвори повечко (ф8-11, но тогава обикновенно ти трябва статив и то солиден). Има (поне моята бройка) доста топло цветопредаване, което лично на мен ми харесва.

Аз моя го взех от ибай за около 20 евро. Когато го взимах бях пуснал подобна на твоята тема тук. отзивите от хората тогава бяха добри. Е, казваха че не е с качеството на Зонара на Цайс, но не съм имал случай да ги ползвам и двата.

Публикацията е редактирана (06-06-05 13:05)

Дата:   06-06-05 22:13

nrk, много ти благодаря за информацията.
Обектива е на мой познат. Купил го е преди време и никога не го е ползвал май. Мога да го ползвам евентуално ако ми се наложи но и аз още незнам за какво. Аз имам Зонар 300мм. фокусно и съм много доволен от него. Синьо просветлен е и много остър при f8-11. Доста дълъг за портетна фотография (искам да кажа, че не става) и къс за сниамне на пилета, ако не си се маскирал на храст :)) и затова рядко го ползвам.
Този PENTACON е с кехлибарен цвят на обективната леща и затова предполагам, че с по-топъл нюанс на цветовете (така поне пише в книгите), незнам. При първа вазможност ще го пробвам.
Жалко, че няма други колеги с повече опит да споделят впечатления, а съм сигурен, че има такива.

nrk, благодаря ти!

първа  назад  1     всички  напред  последна