Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Norma Fil 16 + Panasonic FZ20
Автор: Boby_   
Дата:   03-06-05 16:56

Наскоро питах тук за светкавица за FZ20 и някой спомена, че ако ползвам старата си Norma Fil 16, има шанс да изгоря нещо на апарата.
Утре ми се налага да снимам едно събитие - любителски и по служебна линия, но все пак трябва да изкарам някакви снимки. Нямам пари (а и време) да купувам нова външна светкавица в момента, затова мисля да пробвам все пак с руската. Снимах вече няклолко пози с нея и FZ20-ката и досега не е имало проблеми, но дали е възможно да се случи нещо с апарата при по-продължително снимане с тази светкавица? "Захранването" на светкваицата се състои от щепсел за 220V - именно напрежението ме притеснява.
Предварително благодаря за отговорите!

Отговори на това съобщение
 Re: Norma Fil 16 + Panasonic FZ20
Автор: Todd   
Дата:   03-06-05 18:44

Абе гледай поне да не те утрепе тока с тоя кабел !!!! Тия са направени за механични контакти . Предполагам че когато са ги правили не са мислили че някога ще ги управлява електроника .Вземи назаем някоя по-свястна .
Зареждането при тях сигурно е директно от 220v.

Автор: pabadjiev   
Дата:   03-06-05 19:35

Не снимай с тази светкавица!!! Ще ти унищожи фотоапарата!!!

Автор: Boby_   
Дата:   03-06-05 19:41

Много благодаря за отговорите!
Няма да рискувам.

първа  назад  1     всички  напред  последна